مرتضی تمدن، کارشناس اقتصادی در خصوص علتهای افزایش نرخ ارز در روزهای گذشته با توجه به اینکه سامانه مبادله بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز تأسیس شده است به مهر گفت: ارز یک نمایشگر از وضعیت اقتصادی کشور است که عوامل زیادی دلیل افزایش آن خواهد شد و پارامترهایی مثل سامانه مبادله ارزی میتواند تأثیر مثبت داشته باشد اما تأثیر منفی هم میتواند داشته باشد چرا که این جو روانی است که باعث میشود تأثیر این سامانه مشخص شود و در حال حاضر نمیتواند این سامانه را قضاوت کرد.
این کارشناس اقتصادی درخصوص راهکار بانک مرکزی گفت: در اول باید جزئیات پلان بانک مرکزی را دید که اگر درآن نشانههای اقتصادی و سیاسی را در برداشته باشد میتواند تأثیر گذار باشد در شرایطی که ارز ساعتی است این سامانه بدون برنامه ریزی تأثیر برعکس خواهد داشت با توجه به اینکه در این مدت مردم نشان دادند که به سیاستهای بانک مرکزی توجهی ندارند و این نگرانی را در افزایش خرید ارز در بازار دید.
وی در ادامه افزود: یکی از راهکارها میتواند بورس باشد که جذابیت دارد در این چند روز هم بازار سرمایه برای مردم جذابیت ایجاد کرده است اما اگر این روند صعودی بازار سرمایه دستوری نباشد و دچار رکود نشود میتواند جایگزین مناسبی برای ارز باشد اما اول باید مردم به بازار سرمایه اعتماد کنند.
مرتضی تمدن در ادامه از تقاضای کاذبی که مسؤولین میگویند افزود: ارز کاذب وجود ندارد وقتی مردم برای از دست نرفتن سرمایه خود ارز می خرند را نمیتوان گفت که تقاضای کاذب مردم نیاز دارند تا سرمایههای خود را حفظ کنند و این سقوط کاهش ارزش پول ملی را همراه خواهد داشت در حق مردم جفا شده است.
وی در پایان به مهر گفت: این سامانه بدون در نظر گرفتن پارامترهای دیگر مانند مردم، سایتهای خارجی و… هیچ تأثیری بر نرخ ارز نخواهد داشت و بورس هم میتواند جایگزین ارز شود.
نظر شما