۳۰ مهر ۱۳۸۶، ۱۰:۲۷

معاون وزیر خارجه:

همه زرادخانه‎‌های شمیایی جهان باید منهدم شوند

همه زرادخانه‎‌های شمیایی جهان باید منهدم شوند

عباس عراقچی از وجدان های بیدار جهان خواست با احساس مسئولیت لازم، ضرورت کمک به آسیب دیدگان شیمیایی را درک کنند و تاکید کرد: از نظر جمهوری اسلامی اجرای کامل کنوانیسیون در تمام ابعاد آن، از انهدام کلیه زرادخانه های شمیایی برای کمک و حفاظت در مورد قربانیان تهدیدات شمیایی مکانیسم مناسبی در پاسخ به این معضلات است.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه صبح امروز در سمینار بین المللی بررسی پیامدهای کاربرد سلاح های شیمیایی در طول جنگ تحمیلی علیه ایران، اظهار داشت: برای دومین بار در طول سال جاری، جمهوری اسلامی ایران دهمین سالگرد لازم الاجرا شدن کنوانسیون سالح های شیمیایی را که با بیستمین سالگرد بمباران شیمیایی سردشت توسط رژیم جنایتکار صدام تقارن پیدا کرده است با حضور اساتید، محققان و مقامات لشگری و کشوری دست اندرکار اجرای کنوانیسیون در داخل و خارج کشور گرامی می دارد.

وی افزود: از نظر ما چنین گرامیداشتی برای تقویت اجرای کنوانسیون از یک طرف و یادبود قربانیان مظلوم سلاح های شیمیایی از سوی دیگر بسیار لازم است. این نیاز به خصوص زمانی بیشتر حس می شود که مشاهده می کنیم، هر چند مدت زمان زیادی از حملات شیمیایی سازمان یافته و مکرر نیروهای رژیم صدام علیه جمهوری اسلامی ایران نگذشته است و هنوز آسیب دیدگان از این فجایع در گوشه وکنار کشور ما در شرایط روحی و جسمانی زجر آوری بسر می برند.

عراقچی گفت: جای تاسف فراوان است که بسیاری از کشورهایی که اشخاص حقیقی و حقوقی متبوع آنها در تجهیز صدام به عوامل شیمیایی مرگبار نقش داشته اند، تمایلی به کمک واقعی به این آسیب دیدگان از خود نشان نمی دهد.

به گفته وی، دولت هلند در این زمینه با محاکمه فان آنرات اقدام شایسته و ارزشمندی انجام داده است. انتظار می رود وجدان های بیدار سراسر دنیا با احساس مسئولیت لازم، ضرورت کمک به این آسیب دیدگان را درک بکنند و با مکانیسم هایی همچون سمینار حاضر هم اندیشی موافقی دراین زمینه داشته باشند.

معاون وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: در واقع، جمهوری اسلامی ایران که با داشتن بیش از یکصد هزار قربانی حملات شیمیایی طعم تلخ سلاح های کشتار جمعی را چشید و پس از گذشت نزدیک به 20 سال از پایان جنگ تحمیلی همچنان با مشکلات و پیامدهای سوء ناشی از آن دست و پنجه نرم می کند، رسیدگی به مسائل و مشکلات بازماندگان این حملات یک امر ضروری و حیاتی است.

وی ادامه داد: ما معتقدیم که برخورد مسئولانه و جدی نظام بین المللی و نیز کشورهایی که افراد و شرکت های متبوع آنها بر اساس منافع مادی خود به تجهیز صدام به عوامل شیمایی کمک کردند یک ضرورت عینی برای پیشگیری از وقوع حوادث مشابه در آینده است. به خصوص که خطر تروریسم سلاح های کشتار جمعی و از جمله کاربرد عامل شیمیایی برای مقاصد تروریستی، لزوم چنین برخوردی را دوچندان می کند.

عراقچی تاکید کرد: از نظر جمهوری اسلامی ایران اجرای کامل کنوانیسیون در تمام ابعاد آن از انهدام کلیه زرادخانه های شمیایی تا همکار یهای بین المللی برای کمک و حفاظت در مورد قربانیان تهدیدات شمیایی مکانیسم مناسبی در پاسخ به معضلات مبتلا می باشد.

وی گفت: علاوه بر این، انتخاب راهکار و اتخاذ تصمیم دیگری برای احقاق حقوق کلیه مصدومین شیمیایی که قبل از انعقاد کنوانیسیون قربانی شده اند، می تواند در بهبود زندگی آنها که واقعا محق برخورداری از زندگی با مزایای خاص هم می باشند، مناسب خواهده بود.

معاون وزیر خارجه اظهار داشت: این سمینار قصد دارد در ابعاد مختلف سیاسی و حقوقی، پزشکی و اجتماعی، نظامی و دفاعی و نیز زیست محیطی به مسائل وعواقب ناشی از کاربردی سلاح های شیمیایی بر علیه جمهوری اسلامی ایران در طول 8 سال جنگ تحمیلی، 1367-1358 بپردازد.

وی ادامه داد: خوشبختانه فراخوان مقاله و دعوت به شرکت در سمینار با استقبال وسیعی در داخل و خارج کشور روبرو شده که مقالات منتخب در جلسات مختلف ارائه خواهند شد. اطمینان دارم شرکت فعال و سازنده کلیه میهمانان ارجمند و محققان برجسته در این سمینار بر کارآیی و اثر گذاری سمینار بسیار خواهد افزود و لذا جا دارد از کلیه سخنرانان و نویسندگان مقالات، شرکت کنندگان در سمینار و همین طور مجریان سمینار که از ماهها قبل تلاش برای برنامه ریزی و برگزاری موفق این سمینار را شروع کرده اند، تشکر و قدردانی نمایم.

عراقچی در پایان از نقش و حضور موثر بسیاری از سازمان های داخلی و خارجی و به خصوص سازمان منع سلاح های شیمیایی به دلیل حمایت مادی و معنوی از این سمینار قدردانی کرد.

کد خبر 572593

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha