به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مجتبی رحماندوست مشاور رئیس جمهور در امور ایثارگران که در نشستی خبری برنامه های دومین همایش ایثارگران و شوراهای اسلامی شهر و روستا را تشریح می کرد، اظهار داشت: شهرهای کشورمان از نظر خدمت رسانی به معلولان دچار ناتوانی جسمی هستند.
وی افزود: در کشور ما قوانین و مقررات برای مناسب سازی فضا جهت خدمت به معلولان کم نیست ولی میزان مناسب سازی کمتر از 30 درصد است و با وجود آنکه اصلی ترین خیابان پایتخت (ولیعصر) اخیرا دستخوش زیباسازی شده، این خیابان برای تردد معلولان مناسب نشده است.
رحماندوست ادامه داد: امروز حتی مراکزی که مورد مراجعت آحاد ملت هستند از نظر تردد معلولان و افراد جانباز مناسب نیستند و افراد مذکور در مراجعه به این مراکز با مشکلات حرکتی مواجه می شوند که رفع این معضل نیازمند همکاری همگانی است.
وی خاطر نشان کرد که به مسئولان دولتی پیشنهاد داده برای درک این مسئله و تجربه ثانیه هایی که معلولان وجانبازان برای تردد روی ویلچر می نشینند و نیازمند کمک دیگران هستند یک روز در سال با ویلچر در سطح خیابانها تردد کنند.
مشاور رئیس جمهور در امور ایثارگران در بخش دیگری از این نشست خبری از تلاش وزارت دفاع و ستاد کل نیروهای مسلح برای تدوین "لایحه جامع خدمات رسانی به رزمندگان" خبر داد و گفت که این لایحه وضعیت "رزمندگان معسر" را بهبود خواهد بخشید.
رحماندوست در این زمینه توضیح داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران از مجموعه 4 گروه ایثارگری (خانواده شهدا، جانبازان، آزادگان و رزمندگان) تنها 3 گروه را هدف قرار داده و رسیدگی به رزمندگان را از وظایف خود نمی داند.
وی افزود: در دوران دفاع مقدس حدود 5/2 میلیون بسیجی برای رزم و پشتیبانی از جنگ به صورت داوطلبانه در جبهه ها حضور داشتند که دفاع در برابر تهاجم دشمن وظیفه سازمانی آنها نبود.
"برخی از رزمندگان داوطلب به دلیل آنکه در مجموعه های دولتی فعالیت داشتند و یا خود صاحب کسب و کار و از توان مالی خوبی برخوردار بودند، بعد از دوران جنگ با مشکل مالی مواجه نشدند اما بخشی که از آنها به عنوان رزمندگان معسر یاد می شود، در شرایط مالی نا مطلوبی قرار گرفتند."
مشاور رئیس جمهور در امور ایثارگران خاطر نشان کرد: تعداد رزمندگان معسر که با حداقل یک سال سابقه رزم داوطلبانه، حقوق بگیر دولت نیستند و تحت حمایت بنیاد شهید یا هیچ یک از بیمه ها قرار ندارند، 32 هزار نفر است که نیازمند توجه خاصی هستند و از همه دستگاه ها و شوراهای شهر و روستا درخواست یاری آنها را داریم.
رحماندوست خاطر نشان کرد: هیئت دولت در جریان دومین سفر استانی خود که در پائیز سال 1384 به ایلام داشت وزارت رفاه و بنیاد شهید را موظف کرد ظرف دو ماه لایحه ای را برای خدمات رسانی به رزمندگان با اولیت رزمندگان معسر تدوین کند.
وی افزود: از آنجا که بنیاد شهید رزمندگان را گروه هدف خود نمی داند، در این زمینه اقدامی انجام نداد ولی وزارت دفاع با تاکید دفتر مشاوره امور ایثارگران ریاست جمهوری مبنی بر عملیاتی شدن مصوبه دولت، در حال تهیه این لایحه است. " در لایحه جامع خدمات رسانی ایثارگران که در نهاد قانونگذاری تصویب شد اما در شورای نگهبان قانون اساسی مورد تایید قرار نگرفت و اکنون در کمیسیون تخصصی مجمع تشخیص مصحلت نظام مورد بررسی است، تنها یک بند به امور رزمندگان اختصاص یافته و تصریح کرده است 6 ما بعد از ابلاغ این قانون باید لایحه ای برای بررسی وضعیت رزمندگان در نظر گرفته شود."
مشاور دکتر احمدی نژاد در امور ایثارگران گفت که ستاد کل نیروهای مسلح بر اساس ماموریت محوله وزارت دفاع، با مشارکت دستگاه های ذیربط در حال تنظیم پیش نویس لایحه خدمات رسانی به رزمندگان است و تا کنون دو جلسه برای تدوین آن برگزار کرده که امید است این لایحه هر چه سریعتر آماده ارائه به نهاد قانونگذاری شود.
نظر شما