به گزارش خبرنگارمهر، دکتر پرویز آژیده صبح امروز در نشست خبری با اعلام این مطلب گفت: این همایش به منظور استفاده از فرصتها و چالشهای پیش رو در 15 محور پیشبینی شد که هدف اصلی آن جلب مشارکت و بهرهمندی از دیدگاه صاحبنظران و محققان عرصه تعلیم و تربیت، بویژه در عرصه آموزش و پرورش نظری و مهارتی است.
معاون آموزش و پرورش نظری و مهارتی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه 673 چیکده مقاله در محورهای مختلف به دبیرخانه همایش ارسال شد، افزود: از این میان، در سه محور با فراوانی مقالات روبرو بودیم که موضوع نقش و جایگاه فناوری ارتباطات و اطلاعات در آموزش و پرورش نظری و مهارتی با 127 چکیده مقاله در صدر این موضوعات قرار داشت.
وی ادامه داد:همچنین موضوعات شیوههای نوین ارزشیابی پیشرفت تحصیلی و روشهای اعتدال و تعمیق فرهنگ دینی به ترتیب با 89 و 73 چکیده مقاله در رتبههای بعدی قرار دارند.
آژیده تصریح کرد: از 673 چکیده مقاله، 164 مقاله توسط هیات علمی همایش برگزیده شدند که بار دیگر از این تعداد، 40 مقاله برای حضور در همایش انتخاب شدند.
معاون آموزش و پرورش نظری و مهارتی در ادامه با اشاره به حضور پرشور فرهنگیان در ارائه مقاله و وجود پتانسیل بالا در آموزش و پرورش اظهارداشت: 90 درصد مقالات ارسالی از سوی همکاران آموزش و پرورش و 10 درصد نویسندگان و صاحبنظران خارج آموزش و پرورش شامل نیروهای دانشگاهی است.
وی این همایش را بستر مناسبی برای بروز خلاقیتهای پژوهشگران آموزش و پرورش دانست و عنوان کرد: در این همایش دیدگاهها و نظرات محققان و پژوهشگران مختلف در زمینه آموزش و پرورش نظری و مهارتی ارائه میشود که فرصت خوبی است تا بتوانیم از این دیدگاهها بهرهمند شویم.
آژیده همچنین از چاپ مقالات برگزیده این همایش خبر داد و گفت: پیشبینی شده است که 40 مقاله برتر این همایش در کتابی جمعآوری شود و در کنار آن نیز از 164 مقاله برتر استفاده شود.
در ادامه این نشست، وی همچنین از اجرایی شدن دستورالعمل ارزشیابی آزمون آغازین برای دانشآموزان اول دبیرستان خبر داد و افزود: بر بحث آغاز سال تحصیلی جدید برای دانشآموزان اول دبیرستان طبق مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش به علت نقش تعیین کننده آن در فرایند یادگیری تاکید شده است.
وی تصریح کرد: این آزمون همزمان با شروع سال تحصیلی جدید در همه دبیرستانها به عنوان مبنای مطالعه و پیشرفت تحصیلی دانشآموزان در طول سال تحصیلی توسط مدارس برگزار میشود.
معاون آموزش و پرورش نظری و مهارتی وزارت آموزش و پرورش این آزمون را حرکتی اصولی در آموزش و پرورش دانست و اظهارداشت: این آزمون میتواند معیار دقیقی و روشنی برای یادگیری دانشآموزان باشد که علاوه بر آگاهی از وضعیت تحصیلی دانشآموزان در جبران کاستیها و نارساییها نیز موثر باشد.
وی همچنین به نقش مشاوران تحصیلی اشاره کرد و گفت: مشاوره تحصیلی از اولویتهای اساسی در آموزش و پرورش نظری و مهارتی است و تقویت موضوع مشاوره و توانمندسازی مشاوران از جمله برنامههای این دفتر به شمار میآید.
آژیده با بیان اینکه 14 هزار مشاور در دبیرستانهای کشور مشغول به کار هستند، عنوان کرد: از نظر کمی مشکلی برای مشاوران وجود ندارد اما سعی میکنیم در سطح کیفی برنامههای توانمندسازی را اجرا کنیم.
وی با ارائه آماری درباره هدایت تحصیلی مشاوران در سال گذشته گفت: حدود 1 میلیون و 560 هزار دانشآموز در سال گذشته از خدمات مختلف هدایت تحصیلی بهرهمند شدند.
وی همچنین از آمادهسازی 25 هزار بسته فرهنگی شامل فیلم معرفی مشاغل خبر و ادامه داد: این بستههای فرهنگی از اول آبان ماه در میان دانشآموزان توزیع میشود تا آنها در زمینه انتخاب رشته متناسب با مشاغل مورد نیاز خود به شناخت درستی دست پیدا کنند.
آژیده ایجاد پایگاه مرکزی مشاوره مجازی را دیگر فعالیت این معاونت اعلام کرد و اظهارداشت: این شبکه با همکاری سازمان پژوهش و برنامهریزی وزارت آموزش و پرورش در شبکه رشد ایجاد شده است.
وی ادامه داد: در این شبکه خدمات مشاوره اینترنتی به صورت آن لاین ارائه میشود و افراد میتوانند با دسترسی به شبکه اینترنت از خدمات مشاورهای بهرهمند شوند.
نظر شما