به گزارش خبرنگار مهر، پرویز عقیلی کرمانی امروز در کنفرانس بین المللی تامین مالی اسلامی در تهران گفت: بین ابزارهای مالی سنتی و نوین مالی در نظام بانکی کشور تبعیض های مالیاتی وجود دارد.
مدیرعامل بانک کارآفرین با بیان اینکه شرعی بودن معاملات، معافیت های نامتجانس مالیاتی و نرخ سود امکان رشد و توسعه بازار را نمی دهد، تصریح کرد: هم اکنون نرخ سود تصنعی به اقتصاد کشور تحمیل شده است که مضرات آن در آینده مشاهده و آشکار می شود.
وی با بیان اینکه ارکان بازار پول و سرمایه متشکل از بانکها، بیمه ها، صندوق های بازنشستگی، شرکت های سرمایه گذاری و واسطه های مالی هستند، تصریح کرد: ابزار پذیره نویسی و بورس می توانند منابع مازاد را به عنوان ابزارهای مالی جمع آوری کنند.
وی انتشار برگه های تجاری با مدت زمان کمتر از یک سال به منظور تامین سرمایه در گردش شرکت را پیشنهاد داد. عقیلی کرمانی با اشاره به مشکلات پیش روی قانون بانکداری بدون ربا، بر اصلاح آن تاکید کرد و گفت: در این زمینه عقود به دو دوسته مبادله ای و مشارکتی تقسیم بندی می شوند و عقود مبادله ای مختص بانک های تجاری است.
عقیلی کرمانی با بیان اینکه فروش اقساطی، خرید دین و اجاره 98 درصد نیازهای شرکت ها را مرتفع می کنند، تصریح کرد: ابزارهای ایجاد شده در قالب بانکداری بدون ربا باید تحت پوشش قانون اوراق بهادار قرار گیرد که با این اقدام قراردادهای منعقد شده در این قالب ها مشمول معافیت می شود.
به گفته وی در تمام دنیا نرخ سود به صورت کوتاه مدت در نظر گرفته می شود که سیاست های پولی بانک مرکزی نیز براساس آن تنظیم می شود و در ایران نرخ سود بانکی بدون توجه به نرخ تورم کاهش و افزایش می یابد.
مدیرعامل بانک کارآفرین بر ایجاد بستر مناسب در بازار پول و سرمایه برای ابداع ابزارهای جدید برای رفع نیازها تاکید و تصریح کرد: سود حاصل از سپردههای بانکی از مالیات معاف است.
نظر شما