به گزارش خبرگزاری مهر، در این سمینار، "گئورکی پتروف"، نایب رییس اتاق بازرگانی روسیه، "یحیی آل اسحاق" رییس اتاق بازرگانی تهران، "اسدالله عسگر اولادی" رییس شورای بازرگانی مشترک ایران و روسیه، "غلامرضا انصاری" سفیر ایران در مسکو و "یوری ساویلیف "رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه شرکت داشتند.
چگونگی ارتقا سطح همکاریهای اقتصادی و مبادلات تجاری ایران و روسیه، بهرهبرداری از فرصتهای مشترک سرمایهگذاری به منظور توسعه روابط اقتصادی دو کشور و نقش دولت و بخش خصوصی درفعالیتهای اقتصادی از موضوعات این سمینار یکروزه است.
همچنین تشریح کلان اقتصادی اصل ۴۴قانون اساسی ایران بعنوان بزرگترین برنامه خصوصیسازی جمهوری اسلامی قبل و بعد از انقلاب و تاثیر آن بر روند خصوصیسازی ، مزایای فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری در ایران، دیگر موضوعات این همایش بود.
سخنرانان این همایش اعم از طرفهای ایرانی و روس ، میزان مبادلات تجاری ایران و روسیه (بیش ار دو میلیارد دلار در سال) را در مقایسه با ظرفیت موجود این همکاریهابسیار ناچیز خوانده و با اشاره به سفر اخیر رییس جمهوری روسیه به ایران و اظهارات وی مبنی بر لزوم افزایش این مبادلات تا چندین برابر این رقم، خواستار استفاده از پتانسیلهای موجود در این روند شدند.
نایب رییس اتاق بازرگانی روسیه در این همایش با اشاره به اهمیت ایران بعنوان همسایه تاریخی روسیه، ضرورت گسترش سرمایهگذاری در ایران با توجه به علاقه سرمایهگذاران روس به این اقدام را مورد تاکید قرار داد.
"گئورگی پتروف" اجرای قرارداد سال ۲۰۰۲و تشکیل شورای تجاری دو کشور را برای توسعه همکاریهای ایران و روسیه و افزایش مبادلات تجاری انها مهم خواند.
سفیر ایران در روسیه نیز با اشاره به سفر موفقیت آمیز رییس جمهوری روسیه به ایران گفت: روابط اقتصادی بخشهای خصوصی دو کشور تنها با شناخت کافی بازرگانان از ظرفیتها و تواناییها و تبادل تجربیات و اطلاعات آنها میسر می شود.
وی اهمیت سازمانهایی نظیر سازمان همکاری شانگهای را برای گسترش مناسبات دو و چند جانبه را یاد آور شد.
"غلامرضا انصاری"، دوران فعلی ایران پس از هشت سال جنگ تحمیلی و بازسازی ویرانیهای جنگ را، دوران ثبات ایران خواند و با اشاره به اجرای سه برنامه پنج ساله ونیز چشم انداز ۲۰ساله کشور، خصوصیسازی را اهداف بزرگ جمهوری اسلامی با توجه به اصل ۴۴قانون اساسی نامید.
سفیر ایران خواستار آشنایی بیشتر تجار و سرمایه گزاران روس با زمینههای اقتصادی ایران شد و گفت: کشور ما بستر مناسبی برای جذب سرمایه خارجی و خصوصیسازی فراهم ساخته است.
وی با انتقاد از حجم پایین مبادلات اقتصادی ایران و روسیه ، توسعه زیرساختهایی از جمله ساخت راه آهن و حمل و نقل جادهای، همکاریهای بانکی ، صنعت بیمه و شرکت در نمایشگاههای دو کشور را زمینه ساز اصلی مبادلات تجاری ایران و روسیه خواند.
"رجب صفراف" مدیر بخش روسی شورای بازرگانی ایران و روسیه نیز طی سخنانی نتایج سفر رییس جمهوری روسیه با ایران را بسیار مهم خواند.
وی همکاری تهران و مسکو را ضامن ثبات و امنیت منطقه دانست و گفت: از طرف وزارتخانههای امور خارجه، توسعه اقتصادی و آژانس فدرال انرژی اتمی روسیه، طرحهای گستردهای در قالب موافقتنامهای برای امضا روسای جمهوری ایران و روسیه آماده شده بود که در سفر پوتین به تهران امکان آن میسر نشد.
"صفراف" تعداد این طرحها و پروژهها را بالغ بر یکصد طرح به ارزش بیش از یکصد میلیارد دلار در زمینههای مختلف اقتصادی و بازرگانی دانست که قرار است در دیدارهای بعدی روسای جمهوری دو کشور نهایی و امضا شود. همایش "روز اقتصاد ایران" برخی تولیدکنندگان ، تجار و سرمایهگذاران روس با اعضای هیئت ایرانی دیدار خواهند کرد.
اقتصاد ایران در اختیار بخش خصوصی قرار می گیرد
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در پایتخت روسیه اعلام کرد: اقتصاد ایران که در ۸۰سال اخیر بصورت متمرکز و دولتی اداره میشد قرار است بااجرای اصل ۴۴قانون اساسی و برای نخستین بار در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.
یحیی آل اسحاق در "همایش روز اقتصاد ایران" در "مسکو" گفت: با اجرای سیاست جدید، جریان دولتی شدن اقتصاد ایران خصوصا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، معکوس شده و ۸۰درصد آن در اختیار بخش خصوصی خواهد بود.
"همایش روز اقتصاد ایران" با همکاری اتاق بازرگانی و صنایع تهران و اتاق بازرگانی و صنعت روسیه، با حضور مدیران بخشهای دولتی و خصوصی اقتصاد ایران و برخی شخصیتهای ایرانی و روس در "مسکو" برگزار شد.
آل اسحاق، فضای اقتصادی ایران را در شرایط فعلی برای جذب سرمایههای خارجی و مشارکت بخش خصوصی کاملا آماده اعلام کرد و از شرکتها و سرمایه- گذاران روس برای استفاده از این فضا و خصوصا پس از سفر موفقیت آمیز رییس جمهوری روسیه به ایران، در بخشهای مختلف دعوت نمود.
وی با اشاره به همکاریهای فعلی ایران با روسیه، مشارکت در فعالیتهای بالادستی و پایین دستی نفت و گاز، ساخت پالایشگاه، صنایع پتروشیمی، کود شیمیایی وایجاد صندوق مشترک سرمایهگذاری را از زمینههای مناسب برای حضور روسیه در بازار ایران دانست.
رئیس اتاق تهران گفت: ایران میتواند دروازه طلایی برای راهیابی روسیه به اقتصاد و بازار منطقه باشد.
در ادامه این همایش "بارانوف" رییس بخش ایران در وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به سفر ولادیمیر پوتین به تهران و همکاریهای ایران و روسیه در مورد دریای خزر و نیز مسایل دو جانبه، گفت: هفتمین کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور قرار است ماه آینده در مسکو برگزار شود.
گفتنی است در سمینار روز اقتصاد ایران، "گئورکی پتروف"، نایب رییس اتاق بازرگانی روسیه، "یحیی آل اسحاق" رییس اتاق بازرگانی تهران، "اسدالله عسگر اولادی" رییس شورای بازرگانی مشترک ایران و روسیه، "غلامرضا انصاری" سفیر ایران در مسکو و "یوری ساویلیف "رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه شرکت داشتند.
چگونگی ارتقا سطح همکاریهای اقتصادی و مبادلات تجاری ایران و روسیه، بهرهبرداری از فرصتهای مشترک سرمایهگذاری به منظور توسعه روابط اقتصادی دو کشور و نقش دولت و بخش خصوصی درفعالیتهای اقتصادی از موضوعات این سمینار یکروزه است.
همچنین تشریح کلان اقتصادی اصل ۴۴قانون اساسی ایران بعنوان بزرگترین برنامه خصوصیسازی جمهوری اسلامی قبل و بعد از انقلاب و تاثیر آن بر روند خصوصیسازی ، مزایای فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری در ایران، دیگر موضوعات این همایش بود.
شرکتهای روسیه از غیر دولتی شدن اقتصاد ایران استفاده کنند
ئیس شورای مشترک بازرگانی ایران و روسیه از پایین بودن حجم مبادلات بازرگانی دو کشور انتقاد کرد.
"اسدالله عسگراولادی" طی سخنانی در "همایش روز اقتصاد ایران" در "مسکو" گفت: ۳۰۰میلیون دلار صادرات سالانه ایران به روسیه و واردات ۱/۷میلیارد دلاری از روسیه، به هیچ وجه پاسخگوی ظرفیت بزرگ همکاریهای دو کشور نیست.
وی با اشاره به سیاستهای جدید دولت ایران برای خصوصیسازی و نیز تاکید روسای جمهوری روسیه و ایران در دیدار اخیر بر افزایش مبادلات بازرگانی به ۲۰میلیارد دلار، خواستار استفاده تجار و سرمایهگذاران دوطرف از این فرصت شد.
"عسگر اولادی"بر نقش اتاقهای بازرگانی دو کشور و همچنین اتاقهای محلی و استانی برای افزایش همکاریهای اقتصادی دو کشور تاکید کرد و گفت تجار و شرکتهای روس باید از فرصت غیر دولتی شدن اقتصاد ایران نهایت استفاده را ببرند.
"یوری ساویلیف "رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه نیز در این همایش با اشاره به اینکه ایران کشوری در حال توسعه است، جایگاه مهم و مرکزی ایران از نظر ترانزیت کالا را مورد تاکید قرار داد.
وی گفت: بازرگانان، شرکتها و سرمایه داران روس باید به امکانات ایران توجه داشته و به این کشور بعنوان یک شریک سودمند با منافع دراز مدت بنگرند.
نظر شما