۲ آبان ۱۳۸۶، ۱۴:۰۷

رئیس جمهور (مشروح ):

متکی محکم و با نشاط در کنار دولت است / ایران در آرام ترین شرایط است

متکی محکم و با نشاط در کنار دولت است / ایران در آرام ترین شرایط است

دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ظهر امروز پس از نشست هیئت وزیران و در جمع خبرنگاران اخبار منتشر شده درباره احتمال استعفای منوچهر متکی وزیر خارجه را تکذیب کرد.

استعفای متکی، جنگ روانی است

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ظهر امروز پس از نشست هیئت وزیران و در جمع خبرنگاران اخبار منتشر شده درباره احتمال استعفای منوچهر متکی وزیر خارجه را نوعی جنگ روانی دانست.

احمدی نژاد انتشار این قبیل اخبار را نوعی جنگ روانی علیه دولت دانست و گفت: آقای متکی محکم سرجای خود هستند و کارشان را خیلی هم با نشاط ادامه می دهند.

وی درباره بروز برخی تغییرات احتمالی دیگر در کابینه اش گفت: احمدی نژاد هیچ چیز پنهانی با مردم ندارد و بنده تنها رئیس جمهوری هستم که شخصا هر گاه احساس کنم نیاز است به جابه جایی وزرا می پردازم.

لاریجانی به تشخیص خود استعفا داد

احمدی نژاد همچنین درباره استعفای علی لاریجانی از سمت دبیری شورای عالی امنیت ملی، اظهار داشت: جابه جایی امری طبیعی است و آقای لاریجانی سه بار کتبی و چند بار به صورت شفاهی استعفا داده بودند و این استعفا به تشخیص خودشان انجام شد.

وی ادامه داد: آقای لاریجانی دوست بنده هستند و آقای جلیلی هم از نیروهای انقلابی، جانباز جنگ و دیپلماتهای شناخته شده ما هستند و از این پس در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در خدمت ایشان خواهیم بود.

تشریح دور جدید تحرکات دیپلماتیک 

رئیس جمهور در چارچوب همین سفرها، هماهنگی ها برای تاثیرگذاری بر محیط بین الملل، فراهم ساختن زیرساخت های روابط اقتصادی همچون مسائل گمرکی، بانکی و تجارت آزاد در حجم وسیعی آغاز شده است.

احمدی نژاد همچنین گفت: اهداف ما در دور جدید تحرکات دیپلماتیک کشور، صیانت از منافع و امنیت ملی ایران، کمک به صلح و امنیت در جهان و بسط گفتمان صلح و برادری در جهان بوده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه در حال حاضر ادبیات، آرمان ها و منطق ملت ایران به طور جدی در جهان مطرح است، افزود: همان طور که مشاهده می کنید این ادبیات و آرمان ها بر بسیاری از مهره های تصمیم گیر در جهان و در عرصه های مختلف تاثیر گذار بوده است.

وی درباره موضوع هسته ای کشورمان نیز اظهار داشت: همان گونه که خاطرتان هست بنده مدتی قبل اعلام کردم که از نظر ما موضوع سیاسی پرونده هسته ای ایران خاتمه یافته و البته علت آن هم کاملا روشن است.

احمدی نژاد با اشاره به روند مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای غربی طی چند سال گذشته افزود: همان طور که شاهد بوده اید طی چند سال قبل کشورهایی با نفوذ خود آژانس بین المللی انرژی اتمی را تحت فشار سنگین قرار داده و لذا این روند به انتشار گزارش هایی غیر واقعی منجر شد و مدتی بعد نیز این با توسل به همین گزارش ها، چیزی به نام "پرونده هسته ای" درست کردند.

 رئیس جمهور ادامه داد: به موازات همین راهی که آغاز کرده بودند مسیری را هم برای مذاکره با چند کشور اروپایی به عنوان نمایندگان آژانس به طور نانوشته مطرح کردند و بدون هیچ چارچوب خاصی موضوع را به آن چند کشور منتقل کردند.

وی افزود: با گذشت زمان، آرام آرام در چارچوب این مذاکرات ادعاهایی بر ایران تحمیل شد. این ادعاها با بهانه اعتماد سازی به قطع فعالیت های نطنز و اصفهان منجر شد و حتی درخواست هایی برای قطع پژوهش های علمی در دانشگاه ها را نیز مطرح می کردند.

احمدی نژاد با اشاره مجدد به عدم وجود هر گونه چارچوب قانونی و نکات مشخص در روند پیشین مذاکرات ایران با غرب گفت: خواسته آنها این بود که اعتماد ما باید جلب شود و البته هیچ پشتوانه و اصولی برای جلب این اعتماد وجود نداشت یعنی مشخص نبود که اعتماد اینها چگونه جلب می شود. لذا طبیعی بود که در این روند حقوق ملت ایران خدشه دار گردد.

تا آخرین ذره پای حقوق ملت هستیم

رئیس جمهور با اشاره به مواضع خود در زمان آغاز دوران ریاست جمهوری اش افزود: ملت ایران مسیر پیشین را نپذیرفته است و بنده نیز در آن زمان به صراحت اعلام کردم که این مسیر مورد پذیرش مردم ما نیست واگر مسئولیتی بر عهده من باشد، پای تمام حقوق ملت ایران تا آخرین ذره و قطره هستم و در این مسیر خواهیم ایستاد و اجازه تضییع حقوق مردم ایران را به کسی نمی دهیم.

رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود در تشریح دور جدید تحرکات دیپلماتیک کشورمان ادامه داد: با تصمیماتی که گرفته شد کار شروع شد و البته قبل از تشکیل دولت نهم تاسیسات هسته ای اصفهان بازگشایی شد چرا که اصل بسته شدن آن اقدامی غیر قانونی بود.

نقطه کانونی فشار بر ملت ایران

احمدی نژاد نقطه کانونی وارد آمدن فشار به ملت ایران در موضوع هسته ای را انحرافی دانست که این پرونده از چارچوب های بین المللی دچار آن شد و گفت: در پی این انحراف ما به عرصه ای وارد شدیم که هیچ چارچوب مشخصی نداشت و طبیعی بود که در این روند نتیجه مشخصی حاصل نشود. اما در روند مواجهه ما با این موضوع امتزاج از دو عنصر اقتدار ملی و دیپلماسی بسیار فعال موثر بود.

رئیس جمهور ادامه داد: اگر این دو سال را مشاهده کنید بیشترین حجم طراحی ها و رایزنی ها در عرصه سیاست خارجی را مشاهده خواهید کرد.

وی خاطر نشان کرد: در جریان روند آغاز شده علیه ملت ایران پس از دو سال فشارها و تهدیدهای گوناگون و تعیین زمان های مختلف برای حمله و جنگ علیه ایران و جنگ های روانی مختلف چیزی به نام تعلیق را ساختند و گفتند با انجام آن می توانیم گفتگو کنیم اما ما به آنها اعلام کردیم که در صورت تعلیق، دیگر موضوعی برای گفتگو نخواهد بود.

احمدی نژاد تصریح کرد: راه این بود که بایستیم و این ایستادگی اتفاق افتاد؛ کاری نداریم که چطور شد اما بالاخره مجددا آژانس نقش فعال خود را در این پرونده پیدا کرد و با ورود به صحنه به قضاوت قانونی پرداخت.

از محاسبه چه باک است؟

رئیس جمهور با اشاره به پشیمانی غربی ها از برگزیدن روند مقابله با ملت ایران خاطر نشان کرد: آنها فهمیدند که نمی توان به این ملت زور گفت و لذا خودشان اجازه دادند که کار با آژانس پیگیری شود و وقتی این پرونده به آژانس آمد دیگر وجه سیاسی آن تمام شد و همه دنیا پذیرفتند که انرژی صلح آمیز هسته ای حق ملت ایران است و خود آنها هم در جلسات خصوصی به ما اعلام کردند که در محاسباتمان مرتکب اشتباه شده ایم.

وی با بیان اینکه ضایع کردن حق ملت ایران با فشار روانی کاملا منتفی است، برخی وظایف آژانس بین المللی انرژی اتمی را مورد اشاره قرار داد و گفت: امیدواریم آژانس به طور کامل وظایف خود در قبال ایران را انجام دهد. سئوال از نظر ما اشکالی ندارد و آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است!

احمدی نژاد طرح پرسش هایی از سوی آژانس از ایران و پاسخگویی کشورمان به این پرسش ها را روالی طبیعی توصیف کرد و افزود: ما هیچ نگرانی از این روند نداریم و تازه معتقدیم که سئوالاتی را که از برخی مدعیان پرسیده می شود خیلی سخت تر از سئوالات ایران است.

رئیس جمهور تاکید کرد: ما همیشه عضو آژانس بوده ایم و این نهاد بین المللی نیز همواره بر فعالیت های هسته ای ما نظارت داشته و عدم انحراف ما از مقاصد صلح آمیز آمیز را تایید کرده است و لذا از این جهت کار تمام شده است.

 تا 100 می رویم

وی افزود: ما به آنها توصیه کردیم که بازی جدیدی را درست نکنید و البته بروز چنین رفتاری از سوی آنها را هم بعید می دانیم چرا که باور داریم در برخی طرفهای مقابل ما نیز افراد عاقل وجود دارند.

احمدی نژاد ارائه برخی تحلیل ها مبنی بر اینکه گزارش مثبت آژانس درباره فعالیت های هسته ای کشورمان می تواند سناریوی دیگری از سوی غربی ها باشد را "آبکی" خواند و اظهار داشت: برخی تحلیل می کردند که آژانس به نفع ما گزارش داده تا بعدا اینها اقداماتی را علیه ما انجام دهند؛ حقیقت این است که اینها کاری را که می خواستند کردند و نتیجه آن همین شرایط کنونی است.

رئیس جمهور تصریح کرد: ما حقمان صد است و می خواهیم تا صد برویم.

اهل گفتگو هستم

وی برخی مواضع مبنی بر اینکه احمدی نژاد اهل مذاکره نیست را بی ربط دانست و گفت: می بینید که من اهل گفتگو هستم و حتی به آقای بوش گفتم که دارم به نیویورک می آیم و می توانیم با هم مناظره کنیم و همان طور که دیدید حتی جایی که خطر سنگین بود هم برای گفتگو حضور یافتیم به هر حال ما اهل گفتگو هستیم.

احمدی نژاد خاطر با اشاره به مواضع خود که در سفرهای استانی اعلام کرده خاطر نشان کرد: بنده با صدای بلند در شهرستان ها گفتم که ملت ما اهل مذاکره است اما در باره حقوق خود مذاکره نمی کند.

رئیس جمهور پیشنهادی که سال گذشته برای حضور کشورهای غربی در فعالیت های هسته ای کشورمان تحت عنوان کنسرسیوم مطرح کرده بود را مورد اشاره قرار داد و گفت: اخیرا برخی از این کشورها آمده اند و می گویند که برای مشارکت در فعالیتهای هسته ای شما آمادگی داریم اما ما به آنها اعلام کردیم که آن پیشنهاد مربوط به شرایط یکسال قبل بود اما امروز با پیشرفت هایی که ما در فعالیتهایمان داشته ایم باید چارچوب های جدید در نظر گرفته شود.

امسال ارائه بودجه زودتر انجام می شود

وی در ادامه اعلام کرد که امسال دولت تلاش کرده تا بودجه زودتر از سالهای گذشته به مجلس ارائه کند که این کار یک ماه زودتر یعنی آذر ماه بودجه را به مجلس تقدیم خواهد کرد.

وی افزود: بودجه ای که دولت نوشته  متفاوت با بودجه ای است که  سالهای پیش نوشته شده زیرا به اعتقاد ما بودجه گذشته سه اشکال عدم شفافیت ، پیچیدگی و پراکندگی برخوردار بود که ما با همت وزرا و کارشناسان تلاش کردیم تا بودجه شفاف و به دور از این سه مورد را تنظیم کنیم و به مجلس ارائه دهیم.

رئیس جمهور گفت: متاسفانه در بودجه های سالهای گذشته شفافیت کافی برای اینکه مشخص شود چه میزان پول در دستگاهها و وزارتخانه ها خرج شده نبود ، پراکندگی وجود داشت که باعث ایجاد مشکلات عدیده ای برای دولت کرده بود.

گلایه از بودجه نویسی گذشته

احمدی نژاد ادامه داد: پراکندگی ها در بودجه نویسی های گذشته به طوری بود که برای600 دستگاه باید بودجه تعیین می شد و از سوی دیگر پیچیدگی هایی که در آن وجود داشت باعث شده بود که بودجه در قالب بند بند و یا تبصره به تبصره بیاید که این موضوع نیز بسیار مشکل آفرین بود ولی دولت نهم در بودجه ای که برای سال 87 نوشته شده است به دور از تمامی این پیچیدگی هاست.

وی ادامه داد: ما در سالهای گذشته برای اینکه بتوانیم یک موافقتنامه بنویسیم می دیدیم که بعضی از این موافقتنامه ها 9 ماه به طول می انجامد زیرا مسئولیت ها مشخص نبود که به طور مثال ما در بخش فرهنگی می دیدیم که دستگاههای مختلف فرهنگی وجود دارند که از وزارت ارشاد بودجه می گیرند ولی به هنگام پاسخگویی معلوم نمی شود که چه کسی و چه دستگاهی باید به دولت گزارش و یا جواب دهد.

از 600 دستگاه تا 68 مرجع

رئیس جمهور گفت: طبق قانون اساسی رئیس جمهوری این حق را دارد که  برخی از اختیارات خود را به وزرا تفویض کند ما  تلاش کردیم تا در بودجه سال آینده تمامی دستگاهها را زیر نظر وزارت خانه های بیاوریم که از مجموع 600 دستگاهی که از دولت بودجه می گرفتند به 68 دستگاه برسانیم که از این 68 دستگاه 30 استان ، 21 وزارتخانه 19 دستگاه دیگر وجود دارد که همین کار باعث شده است تا دولت تنها با 60 دستگاه مواجه باشد.

احمدی نژاد اظهار داشت: این کار تحول بزرگی است که در قانون بودجه بوجود آمد و بر خلاف  روح برنامه نویسی بود در حال حاضر قانون بودجه آنقدر شفاف است که هر خانواده ای بخواهد این بودجه را بخواند به راحتی  آنرا  درک خواهد کرد و سه جواب  چه کاری  با چه پولی و توسط چه کسی خواهد گرفت.

وی گفت: این همان گام بعدی اصلاح ساختار بودجه نویسی بود که دولت توانست آن را هم اجرایی کند.

سخن گفتن اشکالی ندارد

احمدی ‌نژاد درباره‌ اظهارنظر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص لایحه اصل 44 که هم اکنون در شورای نگهبان در حال بررسی است، اظهار کرد: مرجع اظهارنظر قانونی درباره‌ این لایحه که به تصویب نمایندگان رسیده، شورای نگهبان است و اگر بین مجلس و شورای نگهبان اختلاف ایجاد شد که قابل حل نبود، مجمع تشخیص باید درباره آن اظهارنظر کند. اما دربحث اظهارنظر همه آزادند و سخن گفتن اشکالی ندارد.

شایعه استعفای وزیر مسکن

رئیس ‌جمهور درباره‌ شایعه‌ استعفای وزیر مسکن نیز گفت: انگار برخی خیلی دل ‌شان می ‌خواهد که وزیر عوض کنند، من اعلام می ‌کنم احمدی ‌نژاد هیچ چیز پنهانی با مردم ندارد. تنها رئیس ‌جمهوری هستم که خود وزرا را جابه جا کردم؛ چراکه در دفاع از حقوق مردم با کسی رودربایستی ندارم. همه با هم دوستیم اما مانند مربی یک تیم می ‌توانم افراد را جابه جا کنم.

احمدی نژاد درباره انتخابات از احزاب و گروه ها نیز خواست منافع و مصالح ملی و حرمت و ادب و قانون را نگه دارند و گفت: انتخابات صحنه حضور ملت است.

معرفی وزرا به مجلس، طی روزهای آتی

رئیس جمهور همچنین در پاسخ به سئوالی دیگر مبنی بر اینکه وزرای پیشنهادی چه زمانی به مجلس معرفی خواهند شد ، گفت : طی روزهای آتی  وزرا را به مجلس معرفی خواهم کرد.

انتخاب جلیلی، قانونی است

احمدی نژاد در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه طبق قانون اساسی دبیر شورای عالی امنیت ملی باید عضو این شورا باشد آیا از لحاظ قانونی انتخاب سعید جلیلی درست بوده است ؟ گفت: این انتخاب درست بوده و هر کسی که نسبت به این انتخاب ایراد می گیرد برود و اصل 176 قانون اساسی را بخواند.

وی ادامه داد: دولت نهم تنها دولتی بوده است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مصوبات و قانون ها را به طور جدی و دقیق رعایت کرده است.

رئیس جمهور گفت: در دولت های گذشته نزدیک به 130 خلاف قانون بوده است که دردولت ما تنها 34  خلاف قانون بوده است .

در سهمیه بندی، دولت خود را فدا کرد

احمدی نژاد افزود: در قانون بودجه امسال مجلس تشخیص داد که 14 قلم جنس باید آزاد شود که ما به مجلس نامه نوشتیم و آن را باز گذشت زدند به طوری که اگر ما قوانین را اجرایی می کردیم و یا نمی کردیم دچار مشکلاتی می شدیم  درحال حاضر روزانه 15 تذکر به رئیس جمهور داده می شود که چرا قانون را اجرا نمی کند، مثلا در قانون سهمیه بندی بنزین دولت خود را فدا کرد که قانون اجرا شود این دولت دولت قانونمندی است که متاسفانه بر خلاف قانونمندی آن فشارهای سنگینی نیز به آن وارد می شود.

پیشنهادات هسته ای جدید در موضع ایران بی تاثیر است

وی در ادامه در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه گفته می شود جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد جدیدی را درخصوص پرونده هسته ای ایران دریافت کرده و آن را مورد بررسی قرار می دهد، گفت: ما هر پیشنهادی را بررسی می کنیم اما بنده بار دیگر تاکید می کنم که بررسی این پیشنهادات هیچ تاثیر در موضع جمهوری اسلامی ایران ندارد و ملت ایران از حقوق هسته ای خود کنار نخواهند رفت.

احمدی نژاد یاد آور شد: ما در زمینه پرونده هسته ای اهل گفتگو و به دنبال صلح و امنیت در منطقه هستیم  ما در برنامه های خود داریم که باید از فناوری هسته ای 20 هزار مگاوات برق تولید کنیم ، حال اگر کشورهای غربی  حرفی برای گفتگو دارند بیایند و ما با آنها مذاکره کنیم، اگر کسی هم سئوالی دارد بیاید ما پاسخ می دهیم اما این که می گویند روح خاصی باید سطح ما را تعیین کند و سپس بر اساس نتیجه اعلام شده از سوی آن گروه برای ما تصمیم گیری شود هیچ گاه نمی پذیریم ما از ابتدا خط و مشی یمان را انتخاب کرده ایم و آن را نیز ادامه خواهیم داد.

تحریم ها به نفع ما شد

رئیس شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران در پرونده هسته ای بسیار شفاف است ما پیش از دو سال است که موضوع را مطرح کرده ایم، این که برخی ها مذاکرات را بر خلاف جریانات واقعی می بینند و سخن هایی به میان می آورند بدانند که این کارها کاغذ جمع کردن و به هم چسباندن است؛ اگر پرونده صد هزار صفحه بر علیه جمهوری اسلامی ایران تشکیل دهند که نمی توانند، هیچ تاثیری درادامه کار ما نخواهد داشت.

وی افزود: متاسفانه در حال حاضر برخی تبلیغات دشمنان بر روی افرادی در داخل کشور تاثیر گذاشته است و می بینیم که مقالات ضعیفی بر علیه خودمان می نویسند حال آن که نمی دانند که ملت ایران قدمی برنخواهد داشت.

احمدی نژاد تصریح کرد: بنده این جا به طور شفاف تاکید می کنم که کشورهای غربی به دنبال برقراری جلساتی نباشند که بخواهند در آن بر علیه ملت ایران امضای بگیرند زیرا تحریم 28 ساله آنان نشان داد که این تحریم نه تنها به ضرر ملت ایران بلکه به نفع ما و به ضرر آنان تمام شد.

رئیس جمهور افزود: این موضوعات مهم نیست  مهم روابطی است که بر روی زمین در حال انجام است که این شرایط در حال حاضر به نفع ملت ایران رقم خورده است.

احمدی نژاد تاکید کرد: پیشنهاداتی که به ما می شود اگر پیشنهاد سازنده ای باشد ما از آن استقبال می کنیم به خصوص این که پیشنهاد از سوی اروپاییان باشد زیرا ما بر این اعتقادیم که اروپاییان باید دست از رفتارها و شیطانت هایی که آمریکا خط دهی می کند دست بردارند و مستقل باشند.

سفر ناتمام به ارمنستان؟!

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه گفته می شود سفر شما در ارمنستان به دلایل شرایط خاص در کشور ناتمام ماند ، گفت: چه شرایط خاصی ؟ بنده تمامی برنامه هایم را انجام دادم ما باید ساعت 45/10 دقیقه دیروز وارد تهران می شدیم ولی به دلیل اینکه گفتگوی ما با ایرانیان به طول انجامید ما حتی یک ساعت دیرتر به تهران بازگشتیم .

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: کشور در حال حاضر در آرام ترین شرایط خود به سر می برد برخی ها که از این گونه سخنان می زنند به دنبال چه چیزی هستند و چه کسی را می خواهند بترسانند.

فقط با دارت روی نقشه ایران می زنند

احمدی نژاد در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه برخی از کشورهای غربی از جمله آمریکا بار دیگر جمهوری اسلامی ایران را تهدید به حمله نظامی کرده است، گفت: دشمن از دست ما عصبانی است آنها نقشه  ایران را در روی دیوار می کشند و با دارت به آن می زنند و بعد می گویند که می خواهیم به ایران حمله کنیم.

وی خاطرنشان کرد: آنان اعلام می کنند که ایران برای جهان مشکل ساز است، شاید آنان فکر می کنند که خود جهانند ، بنده به جرات اعلام می کنم که این سخنان هیچ اهمیتی برای ما ندارد و آنها نیز با این حرفها دل اسرائیل را خوش کنند.

چشم انداز تعامل دولت و مجلس

رئیس جمهوردر بخش دیگری از سخنان خود در خصوص چشم انداز تعامل دولت و مجلس گفت: در حال حاضر جایگاه دولت و مجلس مشخص است ، بر اساس قانون رئیس جمهور مجری اجرای قوانین است که بنده فکر می کنم در حال حاضر همه باید دست به دست هم دهیم تا به قله های پیشرفت و سعادت دست پیدا کنیم .

زمانی برای کنترل گرانی

احمدی نژاد در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آقای داوودی اعلام کرده است که دولت برنامه جدی برای کنترل گرانی در کشور دارد این برنامه از چه زمانی اجرا می شود؟ گفت:  درحال حاضر دو منشا برای بالا رفتن تورم در کشور وجود دارد که بخش اول بخش نقدینگی است و بخش دوم آن بحث بانکهاست.

وی ادامه داد: دولت در برنامه امسال به دنبال جمع کردن نقدینگی و کاهش نقدینگی رفته است و از سوی دیگر سیستم بانکی را طوری طراحی کرده است که برخی نواقصی که در گذشته ما دراین سیستم داشتیم از بین برود که در حال حاضر برخی از این اصلاح ساختار را می بینیم.

رئیس جمهور تاکید کرد: در جلساتی که بین مسئولین مربوطه داریم این موضوع به طور شفاف و دقیق مورد بحث و بررسی قرار می گیرد که  از بین رفتن  گردش غیر قانونی پول و کنترل آن از جمله اقدامات است.

احمدی نژاد گفت: دولت به دنبال آن است تا هر چیزی را که به نفع صادرات است اهتمام ببخشد این که برخی ها در خصوص تغییرات در نوع صادرات سخن به میان می آورند باید بدانند که دولت قانون های گذشته را اجرا می کند و هیچ تغییر در سیستم صادراتی ندارد.

کد خبر 574260

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha