دکتر سید جمال سید واقفی در گفتگو با خبرنگار مهر به ارزیابی داروخانه های شهر تهران و تعمیم آن به کل کشور پرداخت و افزود: چنانچه داروخانه ای روزانه تا سقف 500 هزار تومان فروش داشته باشد، تنها می تواند دخل و خرج کند و بیشتر از این رقم، سودآوری محسوب می شود.
وی، با متزلزل خواندن اقتصاد داروخانه های کشور در مقایسه با سایر رشته های پزشکی، اظهار داشت: داروسازان کار و حرفه دیگری بلد نیستند و همین امر آنان را مجاب ساخته به هر نحو ممکن در این شغل بمانند و بعضا دیده می شود برای فرار از بحران مالی، از وام های کوتاه مدت بانکی با بهره زیاد استفاده می کنند.
دبیر انجمن داروسازان ایران ادامه داد: در طول سالهای گذشته کالاها و خدمات عمومی در کشورمان بین 100 تا 200 برابر رشد قیمت داشته است اما این وضعیت برای دارو، بین 10 تا 12 درصد و حداکثر 15 درصد بوده است.
به گفته واقفی، علت عدم رشد قیمت دارو در کشور تنها به دلیل حمایت دولت و در مهجوریت قرار گرفتن صنعت داروسازی بوده است.
وی با اشاره به وجود 13 هزار داروساز در کشور که بیش از 9 هزار نفر آنان در 8500 داروخانه سراسر کشور فعال هستند، تصریح کرد: داروهای تولید داخل حداکثر 21 درصد سود برای داروخانه ها دارد.
دبیر انجمن داروسازان ایران افزود: حاشیه سود داروهای وارداتی نیز بین 5 تا 15 درصد است و از محل فروش لوازم بهداشتی و آرایشی، حدود 20 درصد سود نصیب داروخانه ها می شود که البته این مورد تنها شامل برخی از داروخانه ها می شود.
واقفی در خصوص وضعیت داروخانه ها در شهرهای کوچک و دور افتاده با توجه به در نظر گرفتن فروش روزانه 500 هزار تومان، گفت: در شهرهای دور افتاده فروش بیشتر از این مبلغ است، چون تعداد داروخانه ها اندک است و بعضا در یک شهر چند هزار نفری، تنها مجور فعالیت به یک داروخانه داده می شود.
نظر شما