۴ آبان ۱۳۸۶، ۹:۵۲

در گفتگو با مهر عنوان شد:

طراحی مدل آموزشی ارتقاء بینش دینی اعضای هیئت علمی / ایجاد مرکز آموزشی تحت نظر نهاد رهبری در دانشگاهها

طراحی مدل آموزشی ارتقاء بینش دینی اعضای هیئت علمی / ایجاد مرکز آموزشی تحت نظر نهاد رهبری در دانشگاهها

معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها از ایجاد یک مرکز برای آموزش اعضای هئیت علمی جهت ارتقاء دینی و فرهنگی آنها در سطح دانشگاهها و انجام برنامه های آن در سطوح مختلف برای اعضای هیئت علمی خبر داد.

حجت الاسلام داوود رنجبران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برنامه های نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها برای ارتقاء سطح بینش دینی و فرهنگی اعضای هیئت علمی دانشگاه ها، خاطرنشان کرد:  بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری مسئولیت ارتقاء سطح دینی دانشگاهیان برعهده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها است اما این مسئله به این معنی نیست که دانشگاهیان نباید در این زمینه فعالیتی انجام دهند.

وی اضافه کرد: ما معتقدیم هر گونه فعالیتی در سطح دانشگاهها باید توسط خود ساختار طراحی و اجرا شود و حمایت و پشتیبانی و هدایت بر عهده نهاد باشد. در همین زمینه و نهاد نیز برای حمایت، هدایت و پشتیبانی از یک برنامه آموزشی طرحی را در دست اقدام دارد که با تأسیس یک مرکز برای آموزش اعضای هئیت علمی در سطح دانشگاهها انجام می پذیرد.

معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها  یاد آور شد: اساتید یکی از گروه های تأثیرگذار در سطح دانشگاهها هستند و هر موقع که اساتید در سطح دانشگاهها موضع گیری خاصی را داشتند، رفتاری را از خود بروز داده اند و یا نکات خاصی را در سر کلاس بیان کرده اند به همان نسبت دانشجویان تحت تأثیر این گفتار و رفتار به تحقیق و پژوهش پرداخته اند.

وی اضافه کرد: این موضوع که اعضای هیئت علمی تحت تأثیر چه نظام تربیتی قرار دارند یکی از سئوالات اساسی است که باید به آن پاسخ داده شود. به نظر می آید روزمرگی که اساتید در رشته های تخصصی خود به آن دچار می شوند لزوم برنامه ریزی آموزشی و فرهنگی را برای اعضای هیئت علمی را تأکید می کند.

رنجبران با اشاره به گام های معاونت آموزشی وزارت بهداشت در این زمینه به مهر گفت:  معاونت آموزشی وزارت بهداشت برای در اختیار دادن این آموزش ها به اعضای هیئت علمی طرحی را با دیدگاه جامع تهیه کرده است و در آن برای اعضای هیئت علمی که به فعالیت فرهنگی می پردازند امتیازات منجر به ارتقاء درنظر گرفته است که گام مهمی در این زمینه تلقی می شود.

وی اظهار داشت: در حال حاضر اعضای هیئت علمی زمانی که به فعالیت آموزشی و پژوهشی می پردازند از امتیازاتی برخوردار می شوند که موجب ارتقاء رتبه آنها می شود اما زمانی که به فعالیت فرهنگی می پردازند و در جهت ارتقاء رشد و بینش دینی دانشجویان تلاش می کند در هیچ بخشی امتیازی برای عضو هیئت علمی محاسبه نمی شود و به طور معمول در ساختارهای درون دانشگاهی این موضوع اندازه گیری نمی شود که نیازمند اندیشیدن تمهیداتی برای محاسبه آن است.

معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها خاطرنشان کرد: در طرح معاونت آموزشی وزارت بهداشت برای ارتقاء این بخش امتیازات آموزشی و پژوهشی درنظر گرفته است که در واقع انجام یکی از بخش های سخت افزاری این کار بوده است.

وی با اشاره به طراحی مدل آموزشی برای اعضای هیئت علمی در سطوح مختلف گفت: این طرح دارای سه سطح مجازی، نیمه حضوری و حضوری است که سطح یک آن به صورت مجازی است و با اعضای هیئت علمی به صورت مجازی ارتباط برقرار می شود و مطالب مورد نیاز برای ارتقاء سطح دینی و فرهنگی این افراد که از قرآن، نهج البلاغه و احادیث ائمه برگرفته شده است، در این محتوای مجازی قرار داده خواهد شد.

رنجبران افزود: این محتوا بر اساس تأکید مقام معظم رهبری تهیه شده است که فرموده بودند اعضای هئیت علمی دانشگاههای کشور باید مانند سایر کشورهای اسلامی به قرآن مسلط باشند . بنابراین نهاد باید برنامه هایی را تهیه کند که با اسلام ناب محمدی ارتباط اصیلی داشته باشد و سعی کنیم از این آموزه ها استفاده شود.

وی یاد آور شد: در طرح آموزش مجازی، اعضای هیئت علمی امکان پیدا می کنند در دوره های آموزشی طرح شرکت کنند و کسانی که دوره ها را با موفقیت طی کنند از امتیازات ارتقاء برخوردار شوند.

معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها افزود: با تعامل مشترک با وزارت بهداشت به این مسئله خواهیم پرداخت که افرادی که دوره را با موفقیت طی کرده اند بتوانند مدرک مناسب و امتیاز ارتقاء دریافت کنند که به نوعی گواهی پایان دوره نیز محسوب می شود.

وی گفت: سطح دوم این فعالیت، ارائه آموزش نیمه حضوری به اعضای هیئت علمی با کمک کارگاه های آموزشی، ارائه بسته های فرهنگی و سی دی های آموزشی خواهد بود که افراد می توانند با دریافت و استفاده از این بسته های آموزشی در آزمون های پایانی آن نیز شرکت کنند.

رنجبران اضافه کرد: سطح سوم، برگزاری به صورت حضوری این آموزش ها خواهد بود که اعضای هیئت علمی می توانند به صورت داوطلبانه در آن شرکت کنند و ظرفیت دوره نیز نسبت به تعداد شرکت کنندگان متفاوت خواهد بود. 

کد خبر 574916

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha