رضا هاشمی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان این مطلب افزود: اگر نشر ایران بخواهد در عرصه بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشد و یا حداقل از تجربیات جهانی در این حوزه استفاده کند باید در نمایشگاه های بین المللی مثل فرانکفورت یا بولونیا شرکت کند.
وی تصریح کرد: اگر احساس نیازی در ناشران ایرانی باشد، حجم مبادلات تجاری و خرید کپی رایت علاوه بر فعالیت های جنبی نمایشگاه فرانکفورت - بیش از 2000 برنامه فرهنگی در هر روز - واقعا سرسام آور است.
این مدیر نشر با اشاره به حاکم نبودن قانون کپی رایت در کشور گفت: تا وقتی حق کپی رایت را به رسمیت نشناسیم انگیزه حضور در چنین نمایشگاههایی برای ناشران ایجاد نمی شود. ناشران ایرانی هم که اقدام به خرید کپی رایت می کنند در داخل از سوی هیچ مرجعی حمایت نمی شوند.
هاشمی نژاد افزود: بنابراین ناشران ترجیح می دهند به جای نمایشگاه های بین المللی به کتابفروشی ها مراجعه کنند. علاوه بر اینکه مسلط نبودن ناشران یا هیئت های اعزامی آنان به زبان های خارجی و نداشتن تشکیلات اداری روابط عمومی فکر هرگونه شرکت در نمایشگاههای بین المللی یا دوره های مختلف آن را از ذهنشان بیرون کرده است.
وی ادامه داد: به جز چند ناشر که به صورت شخصی به تقویت روابط خود با عرصه نشر بین الملل پرداخته اند، نه تنها هیچ جریانی برای تقویت حضور ناشران ایرانی در نمایشگاه های بین المللی وجود ندارد بلکه این حضور هرسال ضعیف تر می شود.
هاشمی نژاد آینده نشر ایران را از آن ناشرانی دانست که علاوه بر تعامل با ناشران و نویسندگان دنیا به حقوق نویسندگان خارجی حتی بدون التزام قانونی در داخل کشور احترام می گذارند.
نظر شما