۱۱ آبان ۱۳۸۶، ۱۳:۰۱

در گفتگو با مهر اعلام شد:

تمایز سلولهای بنیادی از سلول های زایا توسط محقق ایرانی دانشگاه شفیلد

تمایز سلولهای بنیادی از سلول های زایا توسط محقق ایرانی دانشگاه شفیلد

بهروز افلاطونیان دانشجوی دوره دکتری دانشگاه شفیلد انگلستان موفق شد سلول های بنیادی را از مراحل اولیه رشد و نمو سلول های زایا (گونوسایتها) بدست آورد.

دکتر بهروز افلاطونیان در گفتگو با خبرنگار مهر یاد آور شد: این کار برای نخستین بار در خاورمیانه در مرکز تحقیقاتی و درمانی باروری و ناباروری یزد انجام شد.

وی اضافه کرد: سلول های بنیادی از منابع مختلفی گرفته می شوند و سلول های زایا یکی از این منابع هستند. در واقع بدست آوردن سلول های بنیادی جنینی از سلول های زایا برای نخستین بار در دنیا در سال 1998 بدست آمده است و در حال حاضر نیز تحقیقاتی در دنیا بر روی موش و رت (موش صحرایی) در زمینه بدست آوردن سلول های بنیادی جنینی از اسپرماتوگونیا انجام شده است.

وی در تشریح تحقیقات خود در زمینه بدست آوردن سلول های بنیادی جنینی انسانی از سلول های زایا گفت: تیم تحقیقاتی ما در مرکز تحقیقات باروری و ناباروری یزد، از جنین 15 هفته ای که به دلیل نارس بودن سقط شده بود، استفاده کرد.  

افلاطونیان اضافه کرد: پس از جداسازی و کشت سلول ها، آنها را با نشانگرهای (مارکر) سطح سلولی ویژه سلول های بنیادی جنینی انسانی (TRA - 1 - 60 و TRA - 2 - 49 ) شناسایی کردیم.

این محقق ایرانی ادامه داد : مرحله بعدی این تحقیقات مرحله ای است که از این نوع سلول های بنیادی (که از گونو سایت ها گرفته شده اند) بافت های دیگری را بدست آوریم.

وی در خصوص انتشار نتایج این تحقیقات در مجامع معتبر تحقیقاتی دنیا به مهر گفت: این تحقیق در کنفرانس هایی که در زمینه سلول های بنیادی و بیولوژی طب تولید مثل در استرالیا، انگلستان و ترکیه برگزار شده اند، ارائه شده است.

افلاطونیان یاد آور شد: تحقیقات در زمینه سلول های بنیادی در همه جای دنیا، موضوعی تحقیقاتی محسوب می شود و به دلیل تخصصی شدن نیازمند توجه و زمان بیشتری در این زمینه است.

کد خبر 575758

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha