به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی، در مقدمه این کتاب آمده است: سنت نیکوی قدردانی و نکوداشت دانشمندان، پژوهشگران و کسانی که عمر گرانبهای خود را صرف کسب علم و تعلیم و ترویج آن نموده اند، نشانگر توجه جامعه به علم، دانش و خرد و تأییدی است بر صحت و درستی راه و روش آن بزرگان، و مایه تشویق و ترغیب دانشجویان و پژوهشگران جوان و معرفی الگوهای مناسب برای رهپویان علم دانش و فرهنگ و هنر و ادب.
در ادامه آمده است: این نکوداشت ها نشانه اعتبار علم است. اگر جامعه ای به علم و دانش توجه داشته باشد، جامعه ای دانا و به دنبال آن توانا و قدرتمند خواهد بود. همچنین نکوداشت فرهیختگان زاییده وجدان اجتماعی است و از انصاف جامعه که بسیار پر اهمیت است برمی خیزد.
مجموعه حاضر به بزرگداشت یکی از ستارگان آسمان فرهنگ و ادب ایران، شادروان «دکتر محمد معین» و به مناسبت شصت و پنجمین سالگرد اخذ اولین دکترای زبان و ادبیات فارسی اختصاص یافته است.
سیدجعفر شهیدی در سال 1346 در سرآغاز جلد 4 فرهنگ فارسی دکتر معین نوشته است: دکتر معین، بی هیچ گزافه در شمار استادانی است که در نگاهبانی و بارور ساختن نهال ادب فارسی سهمی فراوان دارد. کتاب هایی که نوشته است و دانشجویانی را که طی سالیان دراز پرورده و هر یک در گوشه ای از این و جهان زینت بستان فرهنگ و زبان این کشور کهنسال هستند، بر این مدعا گواهی راست و شاهدی صادق اند.
این کتاب در شصت و پنجمین سالگرد دریافت اولین درجه دکترای زبان و ادبیات فارسی توسط معین و در سی و ششمین سال درگذشت وی منتشر شده است.
نظر شما