۷ آبان ۱۳۸۶، ۱۱:۰۵

/ اخبار هفتگی ادیان جهان /

تلاش رهبران دینی برای برقراری پیوند صلح، محیط زیست و دین

تلاش رهبران دینی برای برقراری پیوند صلح، محیط زیست و دین

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: صدور بیانیه یکی از مهمترین اجلاسهای صلح و مبارزه با خشونت سال که با حمایت رهبران دینی برجسته دنیا برگزار شده بود محور توجه اخبار دینی هفته گذشته بود، اما در این میان نمی توان تلاش رهبران دینی را برای برقراری پیوند میان صلح، حمایت از محیط زیست و دین نادیده گرفت.

استفاده از نام خداوند برای خشونت کفر است

رهبران ادیان جهان که برای اجلاس صلح در شهر ناپلس، ایتالیا گردهم جمع شده بودند روز سه شنبه اول آبان ماه طی بیانیه‌ی خشونتی که به نام خداوند انجام می شود را تقبیح و آن را برابر با کفر دانستند.

بیش از 200 نفر از رهبران دینی مسلمان، کاتولیک، پروتستان، ارتدکس، یهودی، بودائی و هندو و همچنین شخصیتهای سیاسی طی بیانیه ای مشترک اظهار داشتند که ما می توانیم تأکید بیشتری نسبت به گذشته بر این نکته داشته باشیم که هرکس از نام خداوند برای انزجار نسبت به دیگران، حملات خشونت آمیز، آغاز جنگ و اهانت به نام خداوند استفاده کرد، عملی تقبیح شده و کفر انجام داده است.

همایش سه روزه "جهان بدون خشونت؛ گفتگوی ادیان و فرهنگها" توسط گروه کاتولیک سانت اگیدیو در شهر ناپلس به منظور حفظ روحیه همایش بیست و یکساله نیایش برای صلح آسیسی برگزار شد. موضوعات همایش امسال، ایدز، مهاجرت، قحطی آفریقا و درخواست صلح در خاورمیانه بود.

در این بیانیه آمده است: همانطور که بندیکت شانزدهم روز یکشنبه به ما گفت، استفاده از نام خداوند نمی تواند شر و خشونت را توصیف کند.

پاپ بندیکت شانزدهم پیش از آغاز رسمی این همایش با شرکت کنندگان آن دیدار و برای آنها سخنرانی کرد، این در شرایطی است که برگزار کنندگان این همایش سفرپاپ به ناپلس همزمان با برگزاری همایش را مسرت بخش دانستند که می توان از این اظهار نظر چنین برداشت کرد که پاپ به منظور شرکت در این همایش به ناپلس سفر نکرده بود.

بارتالامه اول پاتریاک ارتدکسهای جهان،  یوحنا متزگر، خاخام اعظم یهودیان، مسئول امور ابراهیم عزالدین دینی امارات، روان ویلیامز اسقف اعظم کانتربری، دکتر ساموئل کوبیا رئیس شورای جهانی کلیساها و هفت کاردینال کاتولیک از واتیکان از جمله شرکت کنندگان این همایش بودند.

شرکت کنندگان همایش در این بیانیه اظهار داشتند که خشونت بیماری خطرناکی است که در قالب جنگ، تروریسم، فقر ، ناامیدی و سوء استفاده از سیاره زمین خود را نشان می دهد.

اجلاس بین ادیان بعدی که توسط این گروه کاتولیک برگزار می شود در قبرس صورت خواهد بود.

سازمانهای خیریه مسیحی به قربانیان آتش کالیفرنیا کمک می‌کنند

سازمانهای خیریه و گروههای مسیحی برای کمک به نیم‌میلیون نفری که به علت آتش‌سوزی‌های کالیفرنیا از خانه‌های خود خارج شده‌اند بسیج شدند.

برخی از آتش نشان‌ها تصدیق کردند که در اماکن بسیاری آتش آنها را مغلوب کرده و بیش از 1300 خانه بین شمال لس آنجلس تا مرز مکزیک تخریب شده است.

در این میان سازمانهای خیریه کاتولیک از فلوریدا تا جنوب کالیفرنیا برای کمک به جوامع خود بسیج شده‌اند. سازمانهای خیریه کاتولیک در سن دیگو، لس آنجلس و سان برناردینو نیز برای همکاری با کاتولیکها اعلام آمادگی کردند.

در فلوریدا بنیادهای خیریه کاتولیک به خانواده‌هایی که خانه خود را در آتش از دست داده اند کمک کرده و آنها را تحت پوشش قرار می‌دهند.

کیم برگو مدیر پاسخ به فجایع طبیعی در سازمان خیریه کاتولیک امریکا اظهار داشت: دفتر این سازمان باید به سرعت به این فاجعه پاسخ دهد.

سازمانهای خیریه امریکا که توسط اسقفها کاتولیک امریکا اداره می‌شوند تلاش می‌کنند جامعه کاتولیک را در زمان فجایع داخلی یاری کنند. پیش از این نیز شورای روابط اسلامی – امریکایی از مسلمانان در تمام مساجد و مراکز اسلامی خواست نماز باران بخوانند تا آتشهای کالیفرنیا مهار شود.

طی چند وقت اخیر ساکنان جنوب «لیک تاهو» در ایالت کالیفرنیا با آتش سوزی بی امان جنگل های لیک تاهو دست و پنجه نرم می کنند. کالیفرنیا ایالت مستعد حریق آمریکا است و در سال چند بار این اتفاق برای ساکنان آن تکرار می شود. جنگلهای انبوه کالیفرنیا در نتیجه تغییرات آب و هوایی و افزایش بی سابقه دمای هوای این چند ساله از بین رفته و نابود شده‌اند.

شکاف میان کلیسای کاتولیک روم و ارتدکس روسیه تقبیح شد

رهبر کاتولیکهای روسیه شکاف میان دو کلیسا را تقبیح کرد و گفت: واتیکان و کلیسای ارتدکس روسیه باید بر موانع غلبه کنند تا دو مذهب مسیحی بتوانند برای پیش برد کلام مسیح همکاری کنند.

اسقف اعظم تادوس کوندرسویز که پیشتر مرجع دینی کاتولیکهای روسیه بود و اکنون مسکو را به مقصد بلاروس ترک می‌کند تا پاسخ گوی نیاز دینی نیم میلیون کاتولیک آن منطقه باشد گفت: ارتدکسها باید رفتار بهتری با ما داشته باشند.

حدود 600 هزار نفر از جمعیت 142 میلیون فدراسیون روسیه را کاتولیکها تشکیل داده اند.

اظهارات این روحانی کاتولیک در شرایطی شکل گرفت که کلیسای ارتدکس روسیه، کلیسای کاتولیک روم را به عملیات تبشیری در سرزمینهایی متهم کرده است که اکثریت جمعیت آن را مسلمانان تشکیل داده اند. اما واتیکان این ادعا را تکذیب و اظهار داشته است که مبلغات کاتولیک در این کشور صرفا پاسخگوی نیاز معنوی کاتولیکها هستند که اکثریت آنها به شرق اروپا تعلق داشته یا آلمانی تبار هستند.

تنش میان واتیکان و کلیسای ارتدکس روسیه مانعی برای دیدار سران دو کلیسا و همچنین دیدار پاپ به روسیه شده است.
اسقف اعظم کوندرسویز طی یک نشست خبری اظهار داشت: تلاش کردیم دیوار این مشکلات را از بین ببریم و مسیح را در مرکز روابط خود قرار دهیم.

کلیسای ارتدکس روسیه پس از سقوط شوروی به طور مجدد احیا شد و دو سوم جمعیت این کشور را بخشی از پیروان خود می‌داند. مقامات روسی برای روحانیون خارجی کاتولیک ویزای یکساله صادر کرده و یا از ارائه ویزا به آنها خود داری می‌کنند. برخی از کشیشهای ارتدکس به صراحت به حضور کاتولیکها، پروتستانها و سایر فرق مسیحی در کشور اعتراض می کنند. از سوی دیگر پیروان ادیان دیگر روسیه نیز نسبت به تلاشهای کلیسای روسیه برای تعیین راهبردهای اخلاقی ابراز نگرانی کرده‌اند.

اسقف اعظم تادوس کوندرسویز تصریح کرد که واتیکان کلیسای روسیه را به عنوان کلیسای خواهر تلقی می کند که باید تلاشهای خود را با سایر فرق مسیحی در دنیای مدرن متحد کنند.

کلیسای ارتدکس روسیه با کلیسای کاتولیک روم ائتلاف نظری تشکیل دهد

مقر پاتریاک مسکو به افزایش ارتباطهای خود با کاتولیکها در دوره پاپی بندیکت شانزدهم اشاره و پیشنهاد کرد میان دو کلیسا از بعد نظری ائتلافی در آینده تشکیل شود.

متروپلیتن کیریل از اسمولنسک و کالینینگراد رئیس دپارتمان روابط خارجی بین کلیساها اظهار داشت: پس از آنکه بندیکت شانزدهم به عنوان پاپ انتخاب و خواستار توسعه گفتگو با کلیسا ارتدکس شده و آن را از اولویتهای پاپی خود تلقی کرد روابط دوجانبه میان دو کلیسا به نحو قابل توجهی از سر گرفته شده است. کلیسای ارتدکس روسیه و کلیسای کاتولیک روم امروز بیش از گذشته برای ترویج ارزشهای دینی در جهان سکولار ارزش قائل می شوند تا جهان امروز به سوی مادیگرایی و سکولاریسم پیش نرود.

این روحانی ارتدکس در مورد ائتلاف نظری کلیسای ارتدکس و کاتولیک اظهار داشت:  چنین ائتلافی باید فرصتی برای همکاری و تعامل ساختاری میان دو کلیسا فراهم کرده و اولویت خود را در روابط دو کلیسا با جهان سکولار و ادیان غیرمسیحی قرار دهد. درهای چنین ائتلافی که اکنون در مرحله فرضیه به سر می برد بی تردید نمی تواند به روی برادران پروتستان ما بسته باشد.

کلیسای ارتدکس روسیه، کلیسای کاتولیک روم را به عملیات تبشیری در سرزمینهایی متهم کرده است که بیشتر جمعیت آن را مسلمانان تشکیل داده اند. اما واتیکان این ادعا را تکذیب و اظهار داشته است که مبلغان کاتولیک در این کشور تنها پاسخگوی نیاز معنوی کاتولیکها هستند که بیشتر آنها به شرق اروپا تعلق داشته یا آلمانی تبار هستند.

تنش میان واتیکان و کلیسای ارتدکس روسیه مانعی برای دیدار سران دو کلیسا و همچنین دیدار پاپ به روسیه شده است.

مجسمه مناقشه برانگیز مسیح شکلاتی به نیویورک باز می‌گردد

مجسمه مسیح شکلاتی همراه قدیسان شکلاتی که عید پاک گذشته مناقشات بسیاری از سوی کاتولیکهای آمریکا در پیداشت به شهر نیویورک باز می‌گردد و قرار است طی روزهای 27 اکتبر تا 24 نوامبر ( 5 آبان تا 3 آذر) به نمایش گذاشته شود.

 این هفته نمایشگاه مجسمه مسیح شکلاتی به همراه مجسمه هشت قدیس کاتولیک دیگر در نمایشگاه "پروپوزیشن" برگزار می شود، در حالی که انجمن کاتولیکهای آمریکا دوباره نارضایتی خود را نسبت به این مجسمه اعلام کرد، اما همچنین اظهار داشتند قصد نداشته تظاهراتی علیه این نمایشگاه ترتیب دهند چرا که این نمایشگاه اوایل امسال زمان برگزاری اولیه در عید پاک صورت گرفته بود.

انجمن کاتولیکهای آمریکا در پایگاه اینترنتی خود اعلام کرده است : از آنجا که نمایشگاه مسیح شکلاتی قرار نیست در طبقه همکف هتل راجراسمیت منهتن برگزار شود و علت آن برگزاری هالوین است، اعتراض ما ابعاد عمومی به خود نخواهد گرفت.
ماه مارس این گروه زمان و مکان این نمایشگاه را که در تاریخ عید پاک و طبقه همکف هتل بزرگی در منهتن بود مورد انتقاد قرار داده و حتی تهدید کردند تمام شعب هتل راجر اسمیت را تحریم می کنند.

بیل دونهو رئیس این گروه کاتولیک اظهار داشت: این نمایشگاه یکی از بدترین اهانتهایی بود که تاکنون علیه حساسیتهای مسیحیان صورت گرفته است.

در آن زمان چندین تماس تلفنی با هتل برقرار شد و تعدادی تهدید به مرگ علیه سازنده این مجسمه صورت گرفت که در پی آن خبر لغو نمایشگاه زودتر از موعد مقرر اعلام شد.

سازنده این مجسمه ابراز امیدواری کرده است که نمایشگاه شکلات بتواند توجه مردم را به فانی بودن زندگی و تجارب زندگی مسیح جلب کند.

در میان تمام اعتراضها سازنده مجسمه مسیح شکلاتی اظهار می دارد بیشتر نامه هایی که در این رابطه دریافت کرده در حمایت از این مجسمه بوده است.

نمایشگاه آثار هنری کتاب مقدس در امریکا برپا می‌شود

کلیسای مرکزی متودیستهای متحد در کارولینای جنوبی امریکا نمایشگاه هنرهای دینی خود را روز شنبه  12 آبان ماه با محوریت تفسیر آیه 23 مزامیر کتاب مقدس در آثار هنری افتتاح خواهد کرد.

این نمایشگاه که با عنوان نذورات خلاق برگزار می‌شود آثار آن براساس مزامیز داوود در کتاب مقدس ارائه شده و از جامعه دینی و بین دینی فلورنس، جنوب کارولینا امریکا برای شرکت در این نمایشگاه دعوت به عمل آمده است.

کشیش متودیستهای فلورنس در کارولینای جنوبی امریکا ابراز امیداوری کرد که هنرمندان محلی به واسطه تعابیر بصری خود از آیه 23 مزامیر در این نمایشگاه شرکت کنند.

برگزارکنندگان ابراز امیدواری کردند معنویات شرکت کنندگان در این نمایشگاه به صورت مختلف و متعدد در این نمایشگاه جلوه یابند. هدف از برگزاری این نمایشگاه فراهم کردن فرصتی برای مؤمنان است تا بتوانند بخشی از کتاب مقدس را در نظر گرفته و بهترین درک خود از آن را ارائه کرده و آن را براساس هنری بصری ابراز کنند.

مسیحیان بریتانیا همایش "عدالت زیست‌محیطی" را برگزار می‌کنند

مسیحیان بریتانیا که دغدغه‌های زیست‌محیطی دارند روز شنبه 12 آبان ماه در دانشگاه لانکاستر گردهم جمع می‌شوند تا تعهدات و دغدغه‌های خود را در همایش "عدالت زیست‌محیطی" بایکدیگر سهیم کنند.

همایش زیست‌محیطی مسیحیان بریتانیا با عنوان "عدالت زیست‌محیطی: حفظ کشتی در مقابل غرق شدن- همه روی عرشه" به صورت مشترک با کمیسیون ایمان و عدالت لانکاستر در شمال غربی انگلستان و شبکه ارتباط بوم شناسی مسیحیان برگزار می‌شود.

این همایش که دربرگیرنده جلسات بحث و گفتگو و کارگاههای مختلف است با هدف شکل‌دهی به اقداماتی برای حفظ سیاره زمین تشکیل می‌شود.

افزایش دمای زمین، تغیرات جوی، سرمایه‌گذاری‌های اخلاقی، شیوه زندگی با رویکرد توجه به طبیعت، انقراض گونه‌های حیوانی و نباتی و آموزش نسل جوان موضوعاتی هستند که در این همایش یک روزه مورد بحث قرار می‌گیرند.

یکی از سخنرانان اصلی همایش الن تیگ است که سردبیری مجله تعطیلات برای عدالت را برعهده دارد. وی در این رابطه اظهار داشته است که عدالت زیست‌محیطی به رسالت کلیساهای مسیحی تبدیل شده است چراکه ما به تدریج با از بین رفتن جهان طبیعت رو به رو شدیم. بقای جامعه بشری به جوی پایدار، هوایی پاکیزه، خاکی حاصل خیز و آبی تازه نیازمند است. ضروری است کلیساهای مسیحت اهمیت احترام به خلقت خداوند را نه تنها در آیینهای نیایشی بلکه در اقدامات عملی مورد تأکید قرار دهند.

راهب بودایی بریتانیا خواستار دعا برای صلح میانمار و جهان شد

راهب برجسته بودایی بریتانیا در همایش بین ادیان صلح در شهر ناپلس ایتالیا سرکوبی راهبان بودائی میانمار را در تظاهرات صلح‌آمیز مورد انتقاد قرار داد و خواستار دعا برای صلح و آزادی میانمار و جهان شد.

یو اوتار راهب بودایی بریتانیا در جمع 200 نفر از رهبران دینی دنیا در ایتالیا گفت: راهبان بودایی میانمار در تظاهرات صلح‌آمیز به منظور گسترش عشق برای تمام بشریت حرکت کردند و امیدوار بودند که پیام عشق و محبت آنها بدرستی منتقل شود. اما دولت نظامی میانمار با خشونت و با استفاده از سلاحهای گرم تظاهرکنندگان را سرکوب کرد و حتی برخی از راهبان صلح‌جوی بودایی را شکنجه کرده و آمار تلفات را به هزاران نفر رسانده است.

وی از این اقدام به عنوان اهانت به آئین بودیسم یاد کرد و گفت: امروز من اینجا هستم تا همراه شما برای آزادی و صلح جهان و کشور ما که اخیرا درگیر این سرکوبی‌های فجیع توسط دیکتاتوران نظامی بوده دعا کنیم.

دولت میانمار برای اقدامات خود علیه راهبان بودایی تحت فشار جهانی قرار گرفته است.

دالایی لاما و رهبران ادیان بر تساهل دینی تأکید کردند

دالایی لاما و سایر رهبران معنوی روز یکشنبه 29 مهر ماه از پیروان ادیان جهان خواستند بیش از تکیه بر تفاوتها در راستای درک یکدیگر و ترویج تساهل دینی حرکت کنند.

دالایی لاما رهبر معنوی بودائیان تبت در نشستی با حضور رهبران دینی بر محبت نسبت به پیروان ادیان مختلف تأکید کرد و اظهار داشت که این محبت حتی با وجود دیدگاههای مختلف درباره دین نیز باید جاری باشد.

رهبرمعزول شده بودائیان تبت یادآور شد: امروز دنیا درحال کوچک شدن است و ما باید درک بهتری از یکدیگر داشته باشیم.

این نشست دینی که با حضور راجموهان گاندی، نوه گاندی برگزار شده بود بخشی از برنامه های دانشگاه اموری امریکا در زمان بازدید دالایی لاما از دانشگاه بود. دالایی لاما چندی پیش انتصاب خود را از سوی این دانشگاه به عنوان استاد افتخاری پذیرفت.

پیش از آغاز این نشست بنیاد گاندی در امریکا جایزه‌ای  باعنوان "زائر صلح" به دالایی لاما اهدا کرد. دالایی لاما در این رابطه گفت: همواره خود را یکی از پیروان گاندی می داند که مبارزات غیر خشونت آمیز وی به استقلال هندوستان منتهی شد.

چهاردهمین دالایی لاما تبت که به دنبال یک قیام ناموفق تبت در سال 1959 به هندوستان متواری شد در این نشست دینی با سایر رهبران ادیان درباره استراتژیها مسالمت آمیز حل مناقشات به بحث و بررسی پرداخت.

این راهب 72 ساله و برنده جایزه صلح نوبل سال 1989 به دنبال اشغال نظامی تبت توسط نیروهای کمونیست ارتش چین به هندوستان متواری شد اما هنوز هم میان تبتی ها از محبوبت چشمگیری برخوردار است و در سراسر جهان به عنوان حامی صلح و اخلاق شناخته می‌شود.

دومین همایش جهانی بودیسم در چین برگزار می‌شود

رئیس کمیته ملی کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین با اعلام برگزاری دومین همایش جهانی بودیسم از نمایندگان بودایی که قرار است سال آینده میلادی در این همایش چین شرکت کنند خواست در هماهنگی جهانی نقش پررنگی از خود برجای بگذارند.

جیا کینگلین رئیس کمیته ملی کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین در دیدار با نمایندگان بودایی کشورهای چین، کره و ژاپن که قرار است در دومین همایش جهانی بودیسم شرکت کنند گفت: محافل بودایی نقش منحصر به فرد و فعالی در ترویج آرمان صلح جهانی ایفا می کنند و من امیدوارم این امر نیز جزئی ازدستاوردهای همایش سه گانه بودیسم باشد.

جیا از بودائیان خواست فعالانه در این همایش که قرار است در شهر واکسی شرق استان جیانکسو ، هنگ کنگ در نوامبر سال 2008 برگزار شود شرکت کنند.

دومین همایش جهانی بودیسم از سوی انجمن بودائیان چین و انجمن ارتباطات فرهنگی دینی چین برگزار می شود. چین نخستین همایش جهانی بودائیان را آوریل سال گذشته در شرق شهر زوشان برگزار کرد و پس آن بیانیه برای درخواست صلح جهانی صادر کرد. بیش از یک هزار نفر از مؤمنان بودایی و علمای 37 کشور جهان در این همایش که تحت عنوان "جهان هماهنگ از ذهن آغاز می شود" شرکت کرده بودند.

از آنجا که چین برای دالایی لاما و لاماهای منصوب شده از سوی وی اعتباری قائل نیست و رهبر معنوی بودائیان تبت راه جدایی طلب می نامد، در نخستین همایش جهانی بودیسم از پنچن لامای دولتی دعوت کرد تا در این همایش سخنرانی کند. در شرایطی که پنچن لامای منصوب شده توسط دالایی لاما مفقود شده و پکن از این امر اظهار بی اطلاعی می کند.

کد خبر 576790

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha