حجت الاسلام ابوالحسن نواب رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب قم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت که کتب دینی از سه جهت شکل، متحوا و سطح بندی باید مورد بازنگری قرار گیرند.
وی افزود: شکل کتابهای دین از نظر چاپ، صفحه آرایی و فهرست بندی و نمایه گذاری باید چشمگیری باشد و کتابهای موجود از فقدان چنین ویژگی رنج می برند.
حجت الاسلام نواب با اشاره به این که محتوای کتابهای دینی باید از موضوعات و محتوای منسجم دسته بندی شده و مربوط به موضوع برخوردار بوده بر قوت علمی کتب دینی تأکید کرد.
وی تصریح کرد: کتابهای امروز در پشت جلد خود از سطح بندی برخوردار نیستند و برای مثال کتابی که با عنوان توحید در بازار به فروش می رسد مشخص نشده است که برای روحانی که مدارج علمی بسیاری را طی کرده نوشته شده است یا برای یک کودک دبستانی.
رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب قم گفت: کتابهای دینی باید روشن کنند که برای چه قشری از جامعه نوشته شده است کتابی که برای عموم مردم نوشته شده باید از کتابی که برای دانش آموزان ، دانشجویان، باسواد و کم سواد جدا شوند. این در شرایطی است که ما می توانیم حتی با استفاده از فن معماری درباره توحید مطلب نوشته مشخص کنیم که این توحید برای افرادی است که با فن معماری آشنایی دارند.
وی اظهار داشت: این سه مشکل در کتابهای امروز مشاهده می شوند، اما کتابهای دفتر تبلیغات اسلامی از چنین مشکلاتی برخوردار نیست، کتابهایی که توسط دفتر تبلیغات اسلامی منتشر می شود با رعایت این سه مورد منتشر شده اند.
حجت الاسلام ابوالحسن نواب مشکلات حوزه نشر کتابهای دینی را بسیار متعدد دانست و گفت: مافیای پخش کتاب تصمیم به تحریم کتابهای دینی گرفته و مابقی موسسات از چنین قدرتی برخوردار نیستند و برای از بردن این وضعیت دو سال گذشته موسسه قدرتمندی با عنوان " پکتا" (پخش کتب دینی ایران) تأسیس شده و کتابهای قوی منتشر کرده و توزیع آنها را بردست گرفته است.
وی اظهار داشت: این مشکل از گذشته تا کنون به طور مستمر وجودنداشته به طوری که امروز کتابهای شهید مطهری به چاپ شصتم رسیده و این امر نشان می دهد جامعه نیز به خوبی به کتابهای قوی پاسخ می دهد.
نواب پیشنهاد کرد که سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی به استثناء امور ممیزی در حوزه نشر، پخش، برگزاری نمایشگاه دخالت نکند و تنها به حوزه قانونی خود وارد شود و اصل 44 مطابق فرمایش مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ نیز مورد توجه قرار دهد چرا که چنین دخالتهایی به برهم خوردن روند عرضه و تقاضا منتهی می شود به طوری که خرید یک هزار جلد کتاب دینی از ناشران خاص برای سایر ناشرین ایجاد مشکل می کند.
نظر شما