به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی که ریاست کنگره جهانی بزرگداشت مولانا را برعهده دارد، شب گذشته در جمع مهمانان شرکت کننده در این کنگره در ساختمان مشروطه مجموعه بهارستان اظهار داشت: اهمیت مولانا در اندیشه اوست و درک اندیشه این شاعر متفکر، در گرو آشنایی با زبان و ادبیات فارسی است.
وی شرط لازم مولوی پژوهی در دنیا را آشنایی با زبان و ادبیات فارسی عنوان کرد و متذکر شد: آشنایی با حقیقت پیام مولانا و ورود به دنیای پر رمز و راز او، بدون تسلط بر زبان فارسی امکان پذیر نیست.
رئیس مجلس هفتم با تقدیر از تلاش دست اندرکاران بزرگداشت مولانا در ترکیه، گفت: سطح مولوی پژوهی در ترکیه به اندازه سطح دانش همسایگان ترک ما از زبان فارسی است و اگر قرار باشد مولوی پژوهی در محلی که مزار مولانا قرار دارد اعتلا یابد، باید به موازات اقداماتی که برای بزرگداشت این اندیشمند فرزانه انجام می شود، زبان و ادبیات فارسی نیز در آن کشور جدی گرفته شود.
رئیس کنگره جهانی بزرگداشت مولانا در ادامه از خطری که اندیشه و پیام حقیقی مولانا را در جهان امروز تهدید می کند سخن گفت و اظهار داشت: سطحی انگاشتن مولانا و به انحراف کشیده شدن خط فکری او توسط برخی علاقه مندان به مولوی، خطری است که اندیشه و پیام حقیقی این شاعر بزرگ جهانی را تهدید می کند.
"بدون تردید در تاریخ عرفان و تصوف، تصوفی با مولانا به وجود آمد و مولویه در ترکیه و آسیای صغیر و بالکان و کشورهای اسلامی با انتساب به مولانا جلال الدین محمد بلخی رومی ایجاد شده و آداب و رسومی نیز با مثنوی خلق گردیده که این سنت های فاخر در خدمت ترویج اندیشه مولاناست"
رئیس مجلس شورای اسلامی در عین حال خاطر نشان کرد: گاهی شنیده می شود که در مغرب زمین از اندیشه های مولوی پوسته را گرفته و مغز آن را رها کرده اند و به داستانها و اشعار و ظواهر تفکر او پرداخته و حتی مایه اندیشه مولوی را با صور مختلف به اندیشه های دیگر آمیخته و شاخ و برگ دادند که در نتیجه پیام حقیقی و معنوی مولانا کم فروغ یا مفقود شده است.
او در پایان با تاکید بر اینکه اندیشه های مولانا ترجمان حقایق معنوی ادیان به ویژه اسلام و دعوت او دعوت به توحید است از مولوی پژوهان و مولوی شناسان خواست که این شاعر بزرگ را با همه خصوصیات و لطافت هایی که دارد، به نحوی به جهانیان معرفی کنند که گوهر اصلی و حقیقی افکار او که اشاره به عالم بالا و معنویت است، فراموش نشده و تحت الشعاع قرار نگیرد.
این گزارش می افزاید؛ پیش از سخنرانی دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس کنگره جهانی بزرگداشت هشتصدمین سال تولد مولانا، دکتر احمد جلالی مشاور فرهنگی رئیس مجلس و رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد نهاد قانونگذاری سخنرانی کرد.
در این جلسه علاوه بر مهمانان شرکت کننده در کنگره جهانی مولانا، محمد حسین صفار هرندی دبیر کنگره جهانی بزرگداشت مولانا، پرویز معاون فرهنگی وزیر ارشاد و جمع کثیری از چهره های فرهنگی کشورمان حضور داشتند.
نظر شما