به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، ناصر شاهنوشی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هر چند با افزایش قیمت قدرت رقابتی را از دست می دهیم اما هنگامی که قیمت ها نیز پایین بود، واسطه های بازارهای جهانی استفاده می بردند بنابراین بهتر است بگذاریم بازار، قیمت را معین کند.
وی افزود: از نظر حضور در عرصه بین المللی و تجارت جهانی زعفران همچنان مزیت مطلق از آن ایران است اما با جدی تر شدن بحث مبارزه با کشت خشخاش در افغانستان و جایگزینی کشت زعفران به جای خشخاش، این کشور می تواند در آینده رقیبی سرسخت در این زمینه برای کشورمان شود.
شاهنوشی با اشاره به استفاده از پیازهای هلندی با عملکرد دو برابری در هکتار در برابر پیازهای ایران خاطرنشان کرد: این خطر به سیاست های جهانی برای مبارزه با کشت خشخاش بستگی دارد.
مدیر گروه اقتصاد کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به تلاش های دولت برای حمایت از مصرف کننده، یادآور شد: تولید کنندگان با تهدیدهای جدی مواجه هستند مگر این که دولت همانند مصرف کننده از تولید کننده نیز حمایت کند.
وی بر لزوم افزایش بهره وری برای حضور در بازارهای جهانی تاکید کرد و ادامه داد: نتوانستیم در مورد زعفران به خوبی بازاریابی کنیم و این ناتوانی به افزایش قیمت مربوط نمی شود بلکه از عدم توانایی در معرفی علایم و خواص زعفران ایران ناشی می شود.
شاهنوشی از اعتماد کشاورزان به مروجین دارای دانش کافی خبر داد و عنوان کرد: برگزاری همایش هایی همچون جشنواره ملی طلای سرخ در کنار کشاورزان موجب ارتباط بیشتر لایه های علمی و اجرایی می شود و سطح آگاهی کشاورزان را نسبت به مباحث کاشت، داشت و برداشت افزایش می دهد.
نظر شما