این فیلمساز درباره پروژه جدید خود به خبرنگار مهر گفت: در طول پژوهش های سه سال گذشته که درباره حادثه تسخیر سفارت آمریکا در ایران و ایالات متحده داشتم به این نتیجه رسیدم که تاکنون فیلمسازان سینمای ایران هیچ اثری را با محوریت این موضوع مهم تولید نکرده اند.
شیروانی در ادامه افزود: حادثه 13 آبان اتفاقی بسیار مهم در تاریخ دو کشور آمریکا و ایران است. اما متاسفانه ما در قبال آن از لحاظ تصویری سکوت کرده ایم. در حالی که آنها ساکت ننشسته اند و فیلم هایی با این موضوع ساخته و حتی کتاب نیز منتشر کرده اند. تمام این آثار هم به نوعی یک قضاوت یکجانبه به وجود آورده و به همین دلیل مردم آمریکا همیشه درباره ایرانیان دچار سوء تفاهم هستند.
خالق مستند "رئیس جمهور میرقنبر" با اشاره به واقعه 13 آبان گفت: این واقعه 30 سال رابطه ایران و آمریکا را تحت الشعاع قرار داده است. در این شرایط احساس کردم یک فیلم سینمایی با استانداردهای جهانی می تواند به نوعی این واقعه را با تمام زوایا به تصویر بکشد تا شاید بتوانیم با ساخت این فیلم در جهت کمرنگ کردن سوء تفاهم بین دو ملت گامی برداریم.
وی درباره مراحل ساخت و فیلمنامه این پروژه نیز گفت: قصد داریم به زودی ساخت فیلم بلند داستانی را با عوامل حرفه ای سینمای ایران و آمریکا آغاز کنم که به صورت مساوی در ایران و آمریکا ساخته خواهد شد. در بخش آمریکایی به بحران 444 روزه کاخ سفید و دولت کارتر می پردازیم و در بخش ایران نیز مسائل سفارت آمریکا به تصویر کشیده می شود. فیلمنامه در طول سه سال بر اساس تحقیقات هنوز کامل نشده، ولی ساختار اصلی آن به نوعی بار دراماتیک دارد.
شیروانی با اشاره به حمایت های دولتی از این فیلم افزود: این پروژه با توجه به محوریتی که دارد می تواند یک اثر ملی باشد. به همین دلیل باید از حمایت های دولتی برخوردار باشد. البته این حمایت نباید با دخالت هایی همراه شود که موجب از بین رفتن نگاه مستقل، بیطرفانه و انسانی فیلم بشود.
وی در ادامه درباره ارتباط این فیلم با مستند "444 روز" که ساخت آن را آغاز کرده، گفت: این فیلم مستند نیز حاصل تحقیقات من در کشور آمریکاست که به نوعی برای ساخت این اثر ما را کمک خواهد کرد. این فیلم از روز 13 آبان ماه به مدت چهار روز در چهار قسمت از شبکه پرس تی وی پخش خواهد شد.
مستند "444 روز" نگاهی به زندگی جان لیمبرت و بروس لانگن آمریکایی دارد که سال 1979 در جریان تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به مدت 444 روز در گروگان دانشجویان خط امام بودند. در این میان ظاهرا لیمبرت گذشته را فراموش کرده و به اتفاق همسر ایرانی اش به فرهنگ مردم ایران زمین عشق می ورزد. او فارسی را آموخته و تکلم می کند.
لانگن نیز مردی سالخورده است و تنها آرزو دارد یکبار دیگر بتواند با یکی از زندانبانان ایرانی خود ملاقات و قدردانی خود را از رفتار انسانی وی ابراز کند. "444 روز" محصول شبکه انگلیسی زبان پرس تی وی است و از عوامل تولید آن می توان به فیلمبردار: محمود ثانی و دستیار کارگردان: ناصر صفاریان اشاره کرد.
نظر شما