به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد علی حسینی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صبح امروز در نشست هفتگی خود به سئوالات مختلف خبرنگاران در خصوص برنامه هسته ای ایران، دور جدید گفتگوهای ایران وآمریکا، همکاری های ایران و آژانس، اجلاس استانبول و ... پاسخ داد.
تشریح طرح امنیتی ایران
حسینی در ابتدای این نشست به تشریح طرح ایران برای امنیت عراق که در اجلاس استانبول مطرح شده بود پرداخت.
سخنگوی وزارت امور خارجه خروج اشغالگران از عراق را ضامن ارتقاء امنیت توصیف کرد و گفت: برای نیل به این هدف کمک به همسایگان لازم است و باید همه کشورهای همسایه به عراق کمک کنند.
حسینی ضمن تکذیب این مسئله که در طرح ارائه شده توسط جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد شده است نیروهای ایرانی و سوری جایگزین نیروهای اشغالگر آمریکایی شوند گفت: این یک فضا سازی رسانه ای و عملیات روانی است که آمریکا مطرح کرده است و ما همواره تاکید داشته ایم که مسئولیت تامین امنیت عراق بر عهده آمریکایی هاست و باید اختیارات و تجهیزات لازم به نیروهای عراقی داده شود.
وی خواستار بازگشایی سفارتخانه های کشورهای همسایه در بغداد به منظور تقویت دولت قانونی این کشور شد و تصریح کرد: دولت عراق هم باید نسبت به کسانی که به خاطر مخالفت با اشغالگران زندانی شده اند عفو عمومی اعلام کند.
حسینی همچنین خواستار تشکیل کمیته حقیقت یاب در مورد کشتار گروه بلاک واتر شد.
توجه به اختلاف نظر ها پیشنهاد ایران این است که محورهای اختلافی فعلی مثل توزیع ثروت های نفتی، تعیین مرزها و موضوع شهر کرکوک تا دو سال به حالت تعلیق در بیاید |
سخنگوی وزارت خارجه در بخش دیگری از سخنانش خواستار به کار گیری نیروهای میلیشیای موجود در عراق که با گروه های تروریستی سازمان یافته همکاری نداشته اند برای تامین امنیت عراق شد و گفت: با توجه به اختلاف نظر ها پیشنهاد ایران این است که محورهای اختلافی فعلی مثل توزیع ثروت های نفتی، تعیین مرزها و موضوع شهر کرکوک تا دو سال به حالت تعلیق در بیاید.
وی محور هر گونه تغییر و تحول در عراق را "قانون اساسی" این کشور خواند و خواستار بازگشت آوارگان عراقی به کشور خود با همکاری کشورهای همسایه شد.
دور چهارم گفتگوهای ایران-آمریکا
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد دور چهارم گفتگوهای ایران و آمریکا درباره عراق گفت: اگر طرف عراقی در این مورد مصر باشد و آمریکا هم درخواست رسمی اش را از مجاری دیپلماتیک عرضه کند ما این موضوع را بررسی خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: ارزیابی طرف عراقی تا کنون این بوده که گفتگوها مثبت بوده است.
حسینی در خصوص اظهار تمایل اخیر رایان کروکر سفیر آمریکا در عراق برای ادامه مذاکرات با ایران ضمن تایید این اظهارات گفت: اخیرا در رسانه ها چیزهایی مطرح شده ولی همانطور که گفتم این به دولت عراق و دریافت درخواست رسمی دیپلماتیک از سوی آمریکا بستگی دارد.
سرنوشت مدالیته ایران-آژانس در صورت صدور قطعنامه سوم
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که پرسید سرنوشت طرح مدالیته ایران و آژانس بعد از صدور احتمالی قطعنامه سوم شورای امنیت چه خواهد شد، گفت: برنامه ای که ما با آژانس مطرح کردیم را ادامه خواهیم داد ، البته تلاش هایی در حال انجام گرفتن است که به سمت قطعنامه سوم نرویم که این تلاش ها موفق هم بوده است.
حسینی تصریح کرد: در صورت صدور قطعنامه سوم ما مواضع خودمان را اعلام خواهیم کرد.
اخبار مربوط به گروگان ژاپنی
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص سرنوشت گروگان ژاپنی گفت: این موضوع تحت پیگیری قرار دارد و آخرین اخبار حاکی از سلامت این فرد می باشد.
دیدگاه مثبت کشورهای اروپایی به همکاری ایران-آژانس
به گزارش مهر، وی در مورد ملاقات بوش ومرکل در مورد موضوع هسته ای ایران، گفت: این رایزنی ها طبیعی است اما امیدواریم این گفتگوها به روند همکاری ایران و آژانس نزدیک باشد و راه حل های سیاسی در موضوع هسته ای امیدی به موفقیت ندارند. اخیرا برخی از کشورهای اروپایی هم به دیدگاه ایران برای حل و فصل موضوعات با آژانس نزدیک شده اند.
موضع ایران در مورد پ.ک.ک
حسینی در پاسخ به سئوالی در مورد موضع ایران در خصوص اقدامات تروریستی گروه پ.ک.ک در مرز ترکیه و عراق گفت: ما همواره بر راه حل های کم هزینه و مسالمت آمیز تاکید داشته ایم و امنیت مرزهای شمالی عراق ضرورت دارد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین به نقش آمریکایی ها به آموزش و تسلیح گروه های تروریستی پ.ک.ک اشاره کرد و گفت: اخبار متنوعی وجود دارد که این نیروها تحت نظر آمریکایی ها آموزش و رهبران آنان با آمریکایی ها دیدار کرده اند.
گروه های تروریستی در شمال عراق بعد از سقوط صدام به صورت فعال در آمدند و در طول چهارمین سال اخیر سازمان خود را احیا کردند |
حسینی گفت: این گروه های تروریستی بعد از سقوط صدام به صورت فعال در آمدند و در طول چهارمین سال اخیر سازمان خود را احیا کردند.
وی خاطر نشان کرد: آمریکا به عنوان اشغالگر عراق اولین مسئول تامین امنیت و ثبات در این کشور است.
پلیس بین الملل، ماهیت فنی و حقوقی خود را حفظ کند
سخنگوی وزارت خارجه در مورد پرونده آمیا و اجلاس مشترک اخیر اینترپل با دولت آرژانتین در این خصوص گفت: ما امیدواریم آرژانتین و اینترپل از رویکرد سیاسی فاصله بگیرند و اینترپل ماهیت فنی و حقوقی خود را حفظ کنند.
پیشنهاد هسته ای عربستان
حسینی در خصوص پیشنهاد هسته ای عربستان گفت: دعوت رئیس جمهوری در دو سال قبل در خصوص تشکیل کنسرسیوم همچنان به قوت خود باقی است و ما از کلیه طرح هایی که متضمن حقوق ایران باشد استقبال و آن را بررسی می کنیم.
وی همچنین در مورد رایزنی ایران و عربستان در مورد انتخاب رئیس جمهور لبنان گفت: این رایزینی ها همچنان ادامه دارد و در جلسات استانبول هم گفتگوهایی میان سعود الفیصل و متکی انجام شد و بر پیدا کردن راه حل داخلی بدون مداخلات خارجی در لبنان تاکید داریم.
بیطرفی ایران در تحولات پاکستان
وی در مورد تحولات اخیر پاکستان گفت: ما در این تحولات دخالتی نداریم و امیدواریم وقایع اخیر بر روند دموکراتیک این کشور اثری نگذارد.
شایعه حمله به ایران
به گزارش خبرنگار مهر، سخنگوی وزارت خارجه در خصوص شایعه سازی رسانه های خارجی در مورد حمله به ایران گفت: بهتر است آنچه که برخی رسانه های خارجی مطرح می کنند را دامن نزنیم ما معتقدیم در شرایط فعلی منطقه هیچ آمادگی برای بحران جدید وجود ندارد واصولا آمریکایی ها توانایی چنین مسئله ای را ندارند. البته مسئولین جمهوری اسلامی احتمالات ضعیف را هم در نظر می گیرند.
همکاری وزارت خارجه با ارگانهای فرهنگی
حسینی در پاسخ به سئوالی در مورد همکاری وزارت خارجه با ارگانهای فرهنگی گفت: همواره این همکاری ها وجود داشته است و اگر نیازمند مصوبه یا توافقنامه ای باشد این مسئله هم انجام خواهد شد.
زمان خاصی برای گفتگوهای سولانا-جلیلی معلوم نشده است
سخنگوی وزارت خارجه در مورد دور بعدی گفتگوهای سولانا وجلیلی گفت: هنوز زمان خاصی برای این مسئله مطرح نشده است.
نیروگاه بوشهر و سفر لاوروف به ایران
حسینی در پایان این نشست پاسخ به سئوالی در مورد تشکیل کمیته ای برای راه اندازی نیروگاه بوشهر در پی سفر پوتین به ایران گفت: بهتر است در این مورد اظهار نظری نکنیم.
وی همچنین سفر لاوروف وزیر خارجه روسیه به تهران را طبیعی و عادی خواند و گفت: در دیگر کشورهای منطقه هم این سفرهای کوتاه انجام می شود.
نظر شما