۱۶ آبان ۱۳۸۶، ۱۰:۲۱

اسلام و مسلمانان فرانسه محور گفتگوهای کنگره اسقفهای کاتولیک

اسلام و مسلمانان فرانسه محور گفتگوهای کنگره اسقفهای کاتولیک

اسلام و اقلیت مسلمان فرانسه به موضوع اصلی کنگره سالانه کلیسای کاتولیک روم در فرانسه تبدیل شده اند، چرا که با انتخاب کاردینال جدید فرانسه پرسشهای متعددی درباره آینده گفتگوی ادیان در این کشور مطرح شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، کریستوف روکو مدیر دفتر ملی روابط کلیسای کاتولیک فرانسه با مسلمانان اظهار داشت: این نخستن باری است که مسئله مسلمانان فرانسه به تفصیل در همایش رسمی اسقفهای فرانسه به عنوان محور بحثها مورد توجه قرار می گیرد.

وی گفت: این همایش 6 روزه که  8 نوامبر(17 آبان) خاتمه می یابد سه کمیته دارد که هر کدام از آنها سه موضوع مربوط به اسلام و مسلمانان فرانسه را مورد بحث قرار می دهند.

روکو توضیح داد آنها به مسئله افزایش آمار ازدواج میان مسلمانان و مسیحیان می پردازند، چرا که براساس آمار غیر رسمی حدود 90 هزار زوج مسلمان – مسیحی در فرانسه پیوند زناشویی بسته اند که این تعداد 28 درصد از آمار کل را تشکیل داده اند.

مدیر دفتر ملی روابط کلیسای کاتولیک فرانسه با مسلمانان یادآور شد دو کمیته دیگر مسئله تغییر دین و آموزش اسقفهای مسلط به مسائل اسلام و فرهنگ اسلامی تحلیل می کنند.

وزیر کشور فرانسه اخیرا تعداد مسیحیان فرانسوی را که به اسلام مشرف شده اند 50 هزار نفر اعلام کرد.

اسلام با داشتن 6 میلیون جمعیت در فرانسه بزرگترین جامعه اقلیت را در این کشور اروپایی تشکیل داده است.

ریستوف روکو همچنین گفت: کلیسای کاتولیک مسلمانان را به عنوان حقیقتی از زندگی فرانسه درنظر می گیرد. حقیقت این است که باید با مسلمانان فرانسه وارد گفتگوهای صادقانه و جدی شد.

وی همچنین تصریح کرد: این گفتگوها باید از مسائل دینی دور مانده و بر زندگی روزمره تمرکز کند.

برگزار کنندگان این کنگره همچنین میان اسقفها نسخه ای از نامه 138 نفر از علمای اسلام که با عنوان " کلمه مشترک میان ما و شما" به رهبران مسیحی جهان ارسال شده را توزیع کرده اند.

ابتکار عمل مسلمانان تاکنون مورد استقبال اسقف اعظم کانتربری، رئیس فدراسیون جهانی لوتری ها، رئیس شورای جهانی کلیساها قرار گرفته اما پاسخ بی تفاوتی از واتیکان دریافت کرده است.

روکو درباره کاردینال تازه فرانسه گفت: وی به گفتگو با مسلمانان شهرت داشته و گامهای سلف خود را ادامه می دهد.

این در شرایط است که سلف وی بی هیچ پنهانکاری مخالفت خود را با گفتگوهای دینی اعلام می کرد و حامی سرسخت رژیم اشغالگر قدس بود.

کاردینال جدید نیز امسال به دعوت از دولت رژیم صهیونیست به اسرائیل سفر کرده و تعارضات اسرائیل علیه فلسطینی ها را نادیده انگاشته است. این دیدار خشم برخی اسقفهای کاتولیک فرانسه را برانگیخت و باعث شد کاردینال جدید با مقامات و روحانیون فلسطین نیز دیدار کند.

اما در این میان روحانیون کاتولیک امیدوار هستند کاردینال جدید گامهایی در راستای ترویج گفتگوی بین ادیان میان مسلمانان و کاتولیکها بردارد.

کد خبر 581886

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha