۱۶ آبان ۱۳۸۶، ۱۴:۱۷

افزایش عمر توربینهای بادی جهان با ابتکار محقق ایرانی دانشگاه کمبریج

افزایش عمر توربینهای بادی جهان با ابتکار محقق ایرانی دانشگاه کمبریج

ایده خلاقانه ارایه شده از سوی محقق ایرانی و تیم همراهش از دانشگاه کمبریج انگلیس منجر به آن شده است که صرفه جویی صدها میلیون دلاری در هزینه های سرسام آور نگهداری توربین های بادی سراسر جهان اعمال شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین ژنراتور بادی بدون نیاز به فرچه کاری ( نگهداری معمول) جهان اواسط سال 2008 میلادی در یک توربین 20 کیلو واتی در نزدیکی یا داخل ساختمان دپارتمان مهندسی برق دانشگاه کمبریج نصب خواهد شد. این رویداد بزرگ به دانشگاه معتبر انگلیس کمک می کند تا به تعهدات خود مبنی بر آنکه 10 درصد از الکتریسیته مصرفی و مورد نیازش را از طریق منابع تجدید پذیر تامین کند، عمل کند.

تحقیقات اولیه ارایه این فناوری نوین در دهه 90 میلادی و با تلاش پروفسور ویلیامسون در دانشگاه کمبریج آغاز شد و اکنون با تحقیقات تیمی از محققان برجسته از جمله دکتر ریچارد مک ماهون و دکتر احسان عبدی جالبی به بار نشسته است.

این فناوری کاربردی در حال حاضر از سوی شرکت Wind Technologies Ltd در انگلیس و برای استفاده در مزارع تولید انرژی الکتریسیته از جریان باد طراحی و ارایه شده است و با استفاده از آن هزینه نگهداری هر توربین بادی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. در حقیقت این سیستم جدید طول عمر دوربین های بادی را به دو برابر افزایش می دهد.

در حال حاضر بالغ بر 1899 توربین بادی در سراسر انگلیس در حال فعالیت هستند که خروجی الکتریسیته تولید شده شان در حالت حداکثری به 2279 مگا وات می رسد.

به گزارش مهر، این سیستم تا به آنجا کاربردی اعلام شده است که در صورت نصب آن در تمامی مزارع بادی انگلیس، طی 20 سال آینده صرفه جویی 72 میلیون دلاری در هزینه های مربوط به نگهداری آنها اعمال خواهد شد.

دکتر احسان عبدی جالبی محقق ایرانی دانشگاه کمبریج و مدیر عامل شرکت تحقیقاتی Wind Technologies Ltd گفت: عملکرد و موثر بودن این فناوری به اندازه ژنراتور بستگی دارد.

وی که خود از اعضای تیم تحقیقاتی در این پروژه است افزود: ما هم اکنون مدل پیش ساخته و آزمایشگاهی سیستم جدید خود را ارایه کرده ایم و البته هنوز در ابعاد صنعتی مورد آزمایش قرار نگرفته است.

این محقق ایرانی افزود: در نظر داریم تا این فناوری نوین را در یک ژنراتور 600 کیلو واتی در آلمان یا ایتالیا در آگوست سال آینده آزمایش کنیم. از هم اکنون این امید را نیز داریم تا با همه گیر شدن استفاده از آن در سراسر جهان صرفه جویی های قابل توجهی در نگهداری از توربین های بادی صورت گیرد.

کد خبر 581985

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha