به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی در جمع خانوادهها، دانشجویان، و مسئولان ایرانی در دهلی نو اظهار داشت : محیط هند جزو سنتیترین محیط ها در جهان است یعنی فرهنگ سنتی بسیار بسیار قوی دارد و در طول تاریخ هم نشان داده قابلیتهای زیادی برای دفاع از فرهنگ خودش داشته است.
وی یادآور شد: در این منطقه از جهان کشورهایی همچون چین، ژاپن و دو کره نیز قابلیتهای زیادی را در این رابطه از خودشان نشان دادهاند. با این حال این کشورها در برابر یک موج تفکر جدید که مظاهر زندگی را توانسته جابه جا کند، چقدر قدرت پایداری داشتهاند؟
پورمحمدی گفت: ژاپن جزو سنتیترین جوامع جهانی بودهاست، آداب و سلوک و زندگی اجتماعی خاصی که دارد اما از آنجا که ژاپن وارد عرصه بینالمللی شد و برای اینکه بستر تبادلات را باز کند، درهای کشورش را به روی فرهنگهای مختلف باز کرد، نسل جدید این کشور بسیار متفاوت از نسل گذشتهاش فکر میکند.
وی افزود : زندگی نسل جدید در ژاپن عوض شده، لباس پوشیدن، نوع ورزش و آرایش جوانان ژاپنی عوض شده و این مساله جدی است.
وزیر کشور اظهار کرد: کشور چین نیز همین وضع را دارد و محیط اجتماعی این کشور کاملا عوض شده است؛ چراکه میخواهد در این نظام جدید جهانی زندگی کند، اقتصاد خود را میخواهد سامان بدهد و رو به توسعه و نوآوری برود.
وی ادامه داد: البته این کشورها هنوز هم خیلی سنتی هستند اما به میزانی که به فضای جدید وارد میشوند پایداری آنان به سنتها، روشها، منشها و حتی اعتقاداتشان را از دست میدهند.
پورمحمدی گفت: این یک مساله اساسی و جدی است که بشریت امروز با آن مواجه است هر کسی در این دنیا اگر بخواهد در دایره توسعه، پیشرفت، نو آوری، فناوری حرکت کند باید مناسبات، عادات، آداب، سلوک و منشهای سنتی خودش را آهسته آهسته از دست بدهد. از سویی، دیگر نمیتوان نوجوان و جوان و به طور کلی جوامع امروز را سانسور و یا محصور کرد باید درها را باز کرد همه باید درها را باز کنند، چه کسی میتواند در این فضا تاثیرگذار باشد آن کسی که قدرت اثربخشی در افکار عمومی را بیشتر دارد.
وزیر کشور در ادامه سخنان خود در جمع ایرانیان مقیم دهلی نو گفت: طبیعی است که آمریکاییان خودشان را رهبران امروز جهان بدانند زیرامیگویند ما در این زمینه بیشتر از بقیه کار کردهایم. ما قدرت فرهنگسازی و تمدنسازی و پول دنیا را در اختیار داریم، بیشترین فناوری تولیدات علمی هم در اختیار ماست، بزرگترین ماشین نظامی و تبلیغی دنیا هم دراختیار ماست، چیزی هم کم نداریم و ظاهرا همه حرفهای آنان درست است.
وی افزود : سئوال این است چرا چینیها، هندیها و ژاپنیها در مقابل آمریکا دستشان بلند است، چرا روسها نمیتوانند کاری بکنند، چرا اروپاییان که همپیمانان آمریکا هستند نمیتوانند کاری بکنند؟ پاسخ روشن است چون در مقابل فضایی که ایجاد کرده و تعاریفی که از زندگی دارد ابزاری هم که در کنارش فراهم کرده کسی قدرت هماوردی ندارد.
پورمحمدی گفت : در همین فرهنگ لیبرالی که خیلی هم از آن دفاع میکنند، همه مناسبات اجتماعی باید رقم بخورد ، بر این اساس که کدام مسیر سودآورتر و بهرهمندی و منفعت بیشتری دارد. دیگر اینکه آدم فرهنگی اجتماعی باید در این دنیا خوش باشد و لذت ببرد این منطق آمریکایی است، دیگر در برابر این منطق کسی نمیتواند بایستد؛ چراکه دنیا لحظه به لحظه به سوی تباهی میرود مسخ و از درون تهی میشود. مناسبات اجتماعی ملتها درحال از بین رفتن است ملتها مقاومت و پایداری خود را از دست میدهند، و تسلیم میشوند گام به گام و سنگر به سنگر عقب میروند.
وزیر کشور گفت: در مقابل این تحولات چه اتفاقی افتاده است یک کشور کوچک به اسم ایران در جغرافیای سیاسی و طبیعی دنیا یک کشور با اتکا به همان معارف ولایی و معارف الهی که امام صادق(ع) و امام باقر(ع) برایش ایجاد کرده است با اتکا به این معارف و بدون اینکه آن ابزارهای آمریکاییان همچون تجهیزات نظامی، قدرت اقتصادی و تبلیغاتی را در اختیار داشته باشد با قدرت تاثیر گذاری منطق حقانی و پیام واقعی تا این اندازه تاثیر گذار است و به مراتب بیش از ظرفیت خودش قدرت تاثیرگذاری دارد با امکانات محدودی که نسبت به جهان دارد.
پور محمدی در ادامه سخنان خود با تشریح جایگاه والای زن ایرانی و پیشرفتهای معنوی، فکری و اجتماعی آنان گفت: پیام زنان ایران اسلامی امروز این است که ما با شور و نشاط و سرزندگی در تمامی عرصهها حضور پیدا میکنیم و خواهیم کرد ضمن اینکه عفاف و پاکدامنی خود را نیز محفوظ نگه میداریم ، این پیامی است که دنیا را تکان داده و میدهد و امروز زنان و دختران زیادی در جهان هستند که به ماهیت سودجویی تفکر لیبرالی پی بردهاند و خود را کم کم از این فضا و تبلیغات دور میکنند.
نظر شما