به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، "جیمزآپاتورای" به خبرنگاران در شهر بروکسل گفت: هر گامی که روسیه در مسیر خروج از پیمان CFE بر می دارد، تاسف بار است.
وی تاکید کرد: پیمان سلاحهای متعارف اروپا (CFE) پیمان بسیار مهمی برای امنیت اروپا است.
مجلس دومای روسیه امروز به اتفاق آراء به تعلیق اجرای پیمان سلاحهای متعارف اروپا(CFE) رأی داد و همه 148 نماینده دوما امروز به حکم "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه مبنی بر تعلیق اجرای پیمان CFE رأی مثبت دادند. به گفته کارشناسان تصویب این حکم فقط جنبه نمادین دارد.
پیمان CFE حداکثر سطح ذخایر سلاحهای متعارف کشورها را در منطقه ای از کوه های اورال تا سواحل شرقی اقیانوس اطلس تعیین می کند. پوتین در ماه جولای گذشته در واکنش به طرح سپر موشکی آمریکا در کشورهای جمهوری چک و لهستان حکمی را صادر کرد که بر اساس آن از ماه دسامبر اجرای تعهدات روسیه طبق این پیمان به حال تعلیق در خواهد آمد.
پیمان CFE در سال 1990 به امضای 16 کشور عضو ناتو و شش کشور عضو پیمان ورشو رسید و یکی از سامانه های مهم کنترل تسلیحات در اروپا محسوب می شود. این پیمان محدودیتی درباره تعداد تانک، توپخانه و بالگردهای نظامی برای کشورهای عضو تعیین کرده است.
در سال 1999 پیمان CFE توسط 30 کشور و با تغییراتی پس از سقوط کمونیسم به تصویب رسید.
در همین حال، خبرگزاری های روسی گزارش دادند که معاون وزیر دفاع روسیه گفته است که مسکو شاید شمار نیروهای خود در مرزهای غربی با کشورهای اتحادیه اروپا را به هنگام اجرایی شدن تعلیق مشارکت خود در پیمان سلاحهای متعارف اروپا (CFE) افزایش دهد.
ژنرال الکساندر کولکاکوف درپاسخ به سوالی درباه احتمال تقویت حضور نظامی روسیه در مرز با اروپا به هنگام اجرایی شدن تعلیق مشارکت مسکو در پیمان CFE گفت: ما درباره این مسئله کار می کنیم و وقتی تصمیماتی در این باره اتخاذ شود آن را اعلام خواهیم کرد. وی در عین حال اشاره کرد که هیچ گونه اقدام عملی تا این لحظه اتخاذ نشده است.
نظر شما