به گزارش خبرنگار مهر، طی روزهای گذشته برخی رسانه ها از برپایی جلساتی بین یزدانی خرم رئیس فدراسیون کشتی و محمدعلی صنعتکاران قهرمان پیشین جهان که به تازگی به کشور بازگشته خبر دادند و عنوان کردند وی بزودی جایگزین منصور مهدیزاده رئیس کمیته فنی فدراسیون خواهد شد.
اما یکی از نزدیکان فدراسیون کشتی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تکذیب این خبر از انتصاب این پیشکسوت با تجربه که سوابق قهرمانی و مدیریتی فراوانی در عرصه ورزش بخصوص کشتی داشته، بعنوان نایب رئیس این فدراسیون خبر داد.
وی اعلام کرد حکم نایب رئیسی صنعتکاران تا یکی دو روز آینده به امضاء خواهد رسید تا وی از سوی یزدانی خرم برای تصدی این پست منصوب و مشغول بکار شود.
آشنایی با محمدعلی صنعتکاران
محمدعلى صنعتکاران قهرمان پیشین کشتى آزاد جهان و المپیک سابقه اى۵۰ ساله در ورزش کشتى دارد. او که چهره اى کاملا آشنا و خوش نام براى علاقمندان کشتى است، ۳ مدال طلا ، نقره و برنز رقابتهای کشتى آزاد قهرمانى جهان و المپیک را در دهه ۶۰ میلادى ازآن خود کرده است.
در کارنامه پرافتخار صنعتکاران علاوه بر قهرمانى در دنیاى کشتى، سوابق سرمربیگرى تیم ملى ایران و مدیریت تیم هاى ملى کشتى آزاد و فرنگى و همچنین مسوولیتهای اجرایى فدراسیون و تربیت بدنى نیروهاى مسلح جمهورى اسلامى ایران نیز دیده می شود.
صنعتکاران که حدود 2 هفته است از کانادا به ایران آمده متولد ۲۷ اسفند ماه ۱۳۱۶ در محله سرچشمه تهران است که اکنون 70 سال سن دارد. او کشتى را 53 سال پیش و در سن 17 سالگى در زورخانه شهباز در نزدیکى منزلش زیرنظر رحمت الله غفوریان که وی از او بعنوان اولین و آخرین مربى خود یاد می کند، آغاز کرد و الفباى کشتى را از او آموخت.
صنعتکاران طى سالهاى۱۹۶۰ تا۱۹۶۵ حدود شش سال عضو تیم ملى کشتى آزاد ایران بود و مرحوم حبیب الله بلور و مرحوم حاج عبدالحسین فیلى مربیان او در تیم ملى ایران بودند.
وى در پیکارهاى جهانى سال۱۹۶۱ یوکوهاما که تیم ملى ایران با کسب ۵ مدال طلا، 1 نقره و 1 برنز براى نخستین بار فاتح عنوان قهرمانى جهان شد، در وزن ۶۷ کیلوگرم عنوان قهرمانی را بدست آورد و مدال طلا را بر گردن آویخت.
محمدعلی صنعتکاران در پیکارهاى جهانى سال ۱۹۶۵ منچستر و در وزن ۷۸ کیلوگرم با تساوى مقابل ساکارادزه قهرمان نامدار شوروى به مدال نقره جهان دست یافت. تیم ایران در آن میدان با کسب 3 مدال طلا و۲ نقره براى دومین بار فاتح عنوان قهرمانى جهان شد.
صنعتکاران در المپیک ۱۹۶۴ توکیو مدال برنز وزن ۷۸ کیلوگرم را بر گردن آویخت و در دوران قهرمانی اش نیز چند بار در پیکارهای قهرمانى ارتش هاى جهان شرکت کرد و هر بار به دریافت مدال طلا نایل شد.
وی مسوولیت سرمربیگرى تیم ملى کشتى آزاد ایران را در مسابقه هاى جهانى سالهاى۱۹۷۳ تهران و ۱۹۷۵ مینسک شوروى و همچنین بازیهاى المپیک ۱۹۷۶ مونترال کانادا برعهده داشت و اولین رئیس فدراسیون کشتى ایران پس از پیروزى انقلاب اسلامى به شمار می آید.
صنعتکاران در سال۱۳۵۹و برای 2 سال ریاست تربیت بدنى شهربانى را برعهده گرفت و سپس درسالهاى۱۳۶۲ و۱۳۶۳ به عنوان رئیس تربیت بدنى نیروهاى مسلح جمهورى اسلامى ایران انجام وظیفه کرد و پس از ۲۹ سال و ۶ ماه خدمت، در بهمن ماه سال۱۳۶۳ با درجه سرهنگى بازنشسته شد.
محمدعلى صنعتکاران علاوه بر ورزش کشتى در ورزشهاى جودو و کاراته فعالیت داشته و پس از خاتمه دوران قهرمانى خود در کشتى آزاد در دهه ۶۰ میلادى به جودو و کاراته روى آورد و در این دو رشته رزمى مدارج ترقى را طى کرد. او براى آشنایى با فنون جودو و کاراته به دفعات به ژاپن سفر کرد. صنعتکاران داراى کمربند مشکى دان یک جودو و دان ۶ کاراته نیز می باشد.
نظر شما