۱۸ آبان ۱۳۸۶، ۹:۵۷

محمدعلی در غرفه مهر :

هنوز زمان تفکیک نمایشگاه مطبوعات از کتاب نرسیده است

هنوز زمان تفکیک نمایشگاه مطبوعات از کتاب نرسیده است

محمد محمدعلی دیروز در غرفه خبرگزاری مهر در نمایشگاه مطبوعات حاضر شد و درباره تفکیک این نمایشگاه از نمایشگاه کتاب و نحوه اجرای آن صحبت کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی درباره نحوه اجرای نمایشگاه مطبوعات در این دوره گفت: بدون شک همراه بودن نمایشگاه مطبوعات با کتاب باعث رونق بیشتر مطبوعات می شد، چون ما هنوز به مرحله ای نرسیده ایم که مخاطبان تخصصی را از مخاطبان کتاب تفکیک کنیم. این اتفاق زمانی می تواند بیفتد که مطبوعات به شکل حرفه ای و خصوصی اداره شوند و مردم نیز روزنامه خوان و پیگیر سرنوشت مطبوعات باشند.

وی افزود: وقتی به دوره های قبل نگاه می کنیم می بینیم که مردم عادی به هرشکل به خاطر بازدید از غرفه های کتاب، سری هم به مطبوعات و نشریات می زدند و همین مسئله باعث می شد تا حداقل یک بار در سال ویترین نشریات را از نزدیک ببینند. این امر درخصوص نشریات ادبی که مخاطب کمی دارند، تاثیر بیشتری داشت چون مردم می توانستند آنها را بشناسند و با آنان ارتباط برقرار کنند.

نویسنده "برهنه در باد" خاطرنشان کرد: البته از مشکلات نمایشگاه کتاب امسال هم نباید گذشت. مثلا در این دوره هیچ فضا و مکان مناسبی برای توقف بازدیدکنندگان درنظر گرفته نشده بود و بنابراین یکی از امتیازات نمایشگاه که دیدن دوستان و همکاران و انجام گفتگو و همنشینی با آنهاست در این دوره وجود نداشت. تجربه نمایشگاه هایی مثل فرانکفورت در این خصوص باید مورد توجه قرار بگیرد. باید بدانیم که هدف از برپایی نمایشگاه ها تنها فروش کتاب نیست و نویسندگان و مولفان هم نیاز به مکانهایی برای گفتگو دارند.

محمدعلی ادامه داد: به هرحال برگزاری نمایشگاه مطبوعات بهتر از برگزار نشدن آن است و باعث ایجاد نشاط در میان مطبوعاتی ها می شود. من اینجا البته چهره های مرتبط با کتاب را کم می بینم و نویسندگان و شاعران قطعا کمتر از میزانی که به نمایشگاه مشترک کتاب و مطبوعات می رفتند، در اینجا حضور می یابند. ولی با این حال نمی توان از تاثیر این دست نمایشگاه ها در شادابی و رونق حوزه مطبوعات چشم پوشی کرد.

وی همچنین گفت: این جشنواره حسنی که برای سیاستمداران دارد این است که موجب می شود تا این چهره ها سهل تر خود را در مطبوعات نشان دهند، مصاحبه کنند و به آنچه نیاز دارند برسند و خوب دیده شوند. این دیده شدن و کار تبلیغاتی برای سیاسیون امری طبیعی است و جزو حرفه آنان محسوب می شود.

محمد محمدعلی درباره صفحه های فرهنگی جراید و خبرگزاریها نیز گفت: خبرگزاری ها و روزنامه ها با هر گرایش سیاسی باید بحث فرهنگ و هنر و ادبیات را باز و وسیع ببینند و در این عرصه چندان اسیر تمایلات سیاسی نشوند.

کد خبر 582984

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha