به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو و دانشگاه تورنتو که نتایج تحقیقات خود را در مجله PLoS Pathogens منتشر کرده اند، یک هدف مولکولی پرقدرت جدید را برای مبارزه با ویروس HIV شناسایی کرده اند.
این محققان توانستند بقایای قدیمی این ویروس را که "رتروویروس های آندوژن های انسانی" و یا HERV نامیده می شود دوباره فعال کنند.
به گفته محققان، این کشف می تواند در توسعه واکسن های ضد ایدز جدید نقش مهمی ایفا کند. در حقیقت واکسن هایی که هدف هایی مثل HERV را دارند، با کشتن غیرمستقیم سلولهای آلوده به "اچ آی وی" می توانند بیماری را درمان کنند.
در این خصوص کیت ای. گاریسون، یکی از اعضای این تیم اظهار داشت: "اگر بتوانیم راه دیگری پیدا کنیم که سیستم های ایمنی به سلولهای آلوده به HIV آسیب برسانند، می توانیم این واکسن را با شرایط بهتری توسعه دهیم. درواقع HERV یک هدف خوب برای بررسی روش های درمانی ایدز بشمار می رود."
این محققان توانستند نشان دهند که لنفوسیت های T که HERV را تشخیص می دهند با لنفوسیت هایی که "اچ آی وی" را می شناسند، متفاوت هستند.
در این خصوص این دانشمندان اظهار داشتند: "سیستم ایمنی به سختی می تواند "اچ آی وی" را تحت کنترل نگه دارد و همین مسئله موجب گسترش بیماری می شود. این درحالی است که سیستم ایمنی می تواند برای تمام عمر آلودگی سلولها به "سیتومگالوویروس" (CMV) را کنترل کند. بنابراین سلولهای T مسئول مبارزه با HERV شباهت بسیار زیادی به سلولهای T دارند که CMV را می کشند و بنابراین نمی توانند به ویروس های "اچ آی وی" حمله کنند."
این کشف می تواند نشان دهد که لنفوسیت های T متخصص در نابودی HERV می توانند در کنترل ویروس "اچ آی وی" موثرتر از لنفوسیت های T مسئول مبارزه با این ویروس باشند.
نظر شما