خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه : مقارن با ایامی که ابن رشد در مغرب جهان اسلام از فلسفه دفاع می کرد و موضع فلاسفه مشائی را تثبیت می نمود درمشرق اسلامی فلسفه دیگری در حال تکوین بود که با فلسفه مرسوم فرسنگها فاصله داشت. این فلسفه نوعی اندیشه و نحوی از شهود بود که آن را حکمت اشراقی نام نهاده اند. مبدع این فلسفه و مبتکر این مکتب در دوره اسلامی جز شهاب الدین سهروردی شخص دیگری نیست.
تاثیر و نفوذ افکار سهروردی در آثار متفکران بعد از وی به هیچ وجه قابل انکار نیست و نشان اندیشه های او در آثار خواجه نصیر الدین طوسی و صدر المتالهین شیرازی چیزی نیست که با سهولت و آسانی بتوان از آن گذشت.
غلامحسین ابراهیمی دینانی از استادان برجسته فلسفه اسلامی در این کتاب درصدد بر آمده مواضع فکری سهروردی را بررسی کند و گوشه هایی از اندیشه تابناک این فیلسوف اشراقی را روشن نماید.
در این ویراست نویسنده کتاب مقدمه جدیدی مشتمل بر تبیین اندیشه فلسفی سهروردی در باب اصالت نور و نیز برای نخستین بار بررسی نگرشهای وی در علم اصول فقه را افزوده است.
نویسنده در این کتاب بر آن بوده تا نوآوریهای بنیادین فلسفه سهروردی را در قلمروی منطق، طبیعیات، علم النفس و مابعدالطبیعه برای خوانندگان پارسی زبان ارائه کند.
کتاب حاضر از 19 بخش تشکیل شده که می توان گفته منظومه کاملی از اندیشه های سهروردی است.
نظر شما