به گزارش خبرنگار مهر، عباس زاده که در کارگاه آموزشی روابط عمومی و تبلیغات در چهاردهمین نمایشگاه و جشنواره مطبوعات سخن می گفت، با بیان این مطلب افزود: از صد سال پیش که مدیریت نوین پا به عرصه گذاشت و ارزش اخبار عمومی مشخص شد، روابط عمومی ها هم پدید آمدند اما در کشور ما سابقه این نهاد به حدود 50 سال می رسد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، روابط عمومی ها و مطبوعات را دو همسایه دیوار به دیوار دانست که به هم نیازمندند. وی در ادامه افزود: روابط عمومی مهندسی انسانی است. یعنی روابط عمومی ها باید مخاطبان عام را هم که در تامین امنیت و ارائه خدمات به مردم هدف همه دولتها هستند، راضی کنند.
عباس زاده، روابط عمومی ها را پل ارتباطی بی طرف میان سازمان و مخاطبان عنوان کرد و ادامه داد: روابط عمومی ها نباید بله قربان گو باشند بلکه مدیران سازمان ها با شناخت درست ارتباط، باید ارتباطی بیندیشند و عمل کنند.
این استاد دانشگاه، روابط عمومی را فراگرد انتقال پیام از سوی فرستنده برای گیرنده مشروط بر آنکه در گیرنده پیام، مشابهت معنای مورد نظر فرستنده را ایجاد کند، دانست و گفت: از آنجا که امروزه تعریف انسان زنده از حالت بیولوژیک تغییر کرده و به صورت اجتماعی درآمده، داشتن ارتباط عمومی شرط حیات است.
وی با اشاره به تعریف قدیمی روابط عمومی (عرضه مسائل و قضایای سازمان به مردم) درباره تعریف جدید آن گفت: روابط عمومی ها باید آنچه را در بیرون از سازمان می گذرد برای درون سازمان تفسیر کنند؛ یعنی باید داستان جامعه و افکار عمومی را به سازمان عرضه کنند، نه اینکه بدون توجه به افکار عمومی داستان سازمانشان را نزد مردم توجیه کنند.
عباس زاده در بخش دیگری از سخنانش به تعریف یونسکو درباره تیراژهای مطبوعات اشاره کرد و افزود: به گفته یونسکو برای هر 10 میلیون، یک میلیون تیراژ مطبوعاتی لازم است ولی ما با حدود 60 روزنامه کمتر از 2 میلیون تیراژ داریم و این به دلیل رشد نکردن فرهنگ روزنامه خوانی در میان مردم است.
وی بر نقش مطبوعات در روشنگری و تنویر افکار عمومی تاکید کرد و گفت: در سال 1306 که روزنامه اختر وارد ایران شد و به افشای قراردادهای حکومت قاجار با بیگانگان پرداخت، مسئولان حکومت خواندن آن را تحریم کردند و گفتند هرکه اختر بخواند، اختری مذهب است. نگاهی به تاریخ مطبوعات ایران نشان می دهد که مردم به دلیل نبود روزنامه، در بی خبری مطلق به سر می بردند و هیچ انتظاری از دولت نداشتند اما امروز با وجود مطبوعات، روابط عمومی ها باید فعال باشند.
این استاد دانشگاه با اشاره به افزایش سواد، تکنولوژی و شهرنشینی در کشور خاطرنشان کرد: امروزه مردم دیگر ساده اندیش نیستند و روزنامه نگاران و فعالان روابط عمومی ها باید در رشته های خود تحصیلات آکادمیک داشته باشند تا بتوانند نیازهای مخاطبان را تامین کنند.
نظر شما