۲۰ آبان ۱۳۸۶، ۱۴:۰۰

کارخانه ای در غرفه مهر :

درد پژوهش بودجه نیست / سرنوشت نامعلوم 90 درصد اعتبارات پژوهشی

درد پژوهش بودجه نیست / سرنوشت نامعلوم 90 درصد اعتبارات پژوهشی

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در حال حاضر آنگونه که مسئولان وزارت علوم اعلام می کنند، تنها حدود 10 درصد از اعتبارات پژوهشی کشور به طور هدفمند هزینه می شوند.

دکتر ابراهیم کارخانه ای در گفتگو با خبرنگار مهر روز گذشته با حضور در غرفه خبرگزاری مهر گفت: تحقیقات، آموزش و فناوری زیرساختهای توسعه هر کشور هستند و اگر بخواهیم به اهداف چشم انداز توسعه 20 ساله برسیم، باید بیشترین توجه را بر روی این سه عامل داشته باشیم و سرمایه گذاری های لازم را در این سه بخش انجام دهیم.

وی اظهار داشت: یکی از مشکلات دانشگاههای ما این است که آن طور که باید در کنار آموزش زمینه های لازم برای شکوفایی استعداد و خلاقیت دانشجویان به ویژه در پژوهش فراهم نمی شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: بر اساس برنامه چهارم توسعه باید سهم فناوری از 26 صدم به 47 صدم ارتقاء یابد و لازمه این امر به کار گرفتن تمامی مولفه های برای رسیدن به هدف است.



دکتر ابراهیم کارخانه ای عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی

وی با بیان اینکه در صورت سرمایه گذاری هدفمند بر روی پژوهش سهم کشور در توسعه علمی بیشتر از آنچه هست می شود به مهر گفت: در حال حاضر آنگونه که مسئولان وزارت علوم اعلام می کنند، تنها حدود 10 درصد از اعتبارات پژوهشی کشور به طور هدفمند هزینه می شوند در حالیکه باید برنامه ریزی برای هدفمند کردن تمام بودجه در راستای توسعه علمی انجام داد.

کارخانه ای با اشاره به تدوین نقشه جامع علمی کشور به فرموده مقام معظم رهبری افزود: نقشه جامع علمی کشور که زمینه دستیابی کشور به اهداف علمی چشم انداز است، باید هر چه زودتر تدوین شود و سرمایه گذاری بیشتری در ارتباط با آن انجام داد.

وی به سهم اعتبارات پژوهشی از تولید ناخالص ملی در سال جاری اشاره کرد و گفت: سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی در سال جاری با توجه به راهکارهایی که در قانون بودجه 86 آمد، برای نخستین بار به 12/1 درصد ارتقاء پیدا کرد و این اتفاق جهش چشمگیری را در بودجه 86 به وجود آورد. 

نماینده مردم همدان در مجلس اضافه کرد: با احتساب یک درصد از اعتبارات تمامی دستگاهها به پژوهش و فناوری در سال جاری سقف اعتبارات کلی پژوهش به 2 میلیارد و 900 تومان می رسد که هدفمند هزینه شدن آن در راستای توسعه علمی از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی اظهار داشت: در صورتی که اعتبار پژوهشی تنها یک هزار میلیارد تومان باشد و هر پروژه تحقیقاتی به 10 میلیون تومان اعتبار نیاز داشته باشد، با اعتبار یک هزار میلیارد تومان می توان یک صد هزار پروژه تحقیقاتی انجام داد. حال اگر از 100 هزار پروژه تحقیقاتی تنها 10 درصد آنها کارآمد باشند، 10 هزار پروژه کارآمد خواهیم داشت که این تعداد تأثیرات زیادی را در توسعه کشور به جای می گذارند.

کد خبر 584229

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha