به گزارش خبرنگار مهر، نوروز کهزادی امروز صبح در نشستی با خبرنگاران گزارش عملکرد صنعت بیمه کشور در سال گذشته، نیمه ابتدای سال جاری و اقدامات بیمه مرکزی را برای توسعه صنعت بیمه کشور تشریح کرد.
رئیس کل بیمه مرکزی حق بیمه تولیدی صنعت بیمه کشور در سال گذشته را حدود ۲۶ هزار و ۵۶۴ میلیون ریال اعلام کرد و گفت: این رقم ۰.۰۸ درصد از مجموع حق بیمه های تولیدی بازار بیمه جهان است.
وی حق بیمه سرانه کشور در سال گذشته را بیش از ۹/۳۷۶ هزار ریال ذکر و تصریح کرد: ضریب نفوذ بیمه در سال مذکور حدود ۵/۱ درصد بوده و چنانچه ضریب نفوذ بیمه حق بیمه های تولیدی سایر سازمان های بیمه ای نظیر تامین اجتماعی، سازمان بازنشستگی و بیمه عمر نیز لحاظ شود، ضریب نفوذ بیمه در کشور معادل ۶/۴ درصد خواهد بود.
به گفته وی حجم حق بیمه های تولیدی بازار بیمه در ۶ ماه ابتدای سال جاری با حدود ۲۷ درصد رشد، نسبت به دوره مشابه سال گذشته معادل ۱۵ هزارو ۷۱۰ میلیارد ریال و خسارتهای پرداختی در این دوره با رشد ۵/۱۸ درصد معادل ۷ هزار و ۴۶۶ میلیارد ریال است.
کهزادی حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در سال ۸۵ را بیش از ۲۶ هزار و ۵۶۳ میلیارد ریال با رشدی معادل ۴/۲۳ درصد، خسارت پرداختی را ۱۶ هزارو ۴۶۶ میلیارد ریال و ضریب خسارت را ۷۵ درصد ذکر کرد.
رئیس شورای عالی بیمه با اشاره به ترکیب پرتفوی رشته های بیمه، سهام بیمه بدنه را از حق بیمه تولید ۶۱ درصد و ضریب خسارت بیمه شخص ثالث را ۴/۱۰۰ درصد عنوان کرد.
وی ادامه داد: بررسی عملکرد شرکت های بیمه در استانهای کشور نشان می دهد که حدود ۷۶ درصد از حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در استانهای تهران، خراسان، اصفهان، فارس، خوزستان و آذربایجان شرقی تولید می شود و استانهای کهکیلویه و بویر احمد و ایلام کمترین سهم را در حق بیمه تولیدی داشته اند.
وی جمع کل دارایی های شرکت های بیمه در پایان سال گذشته را ۳۵ هزارو ۷۹ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: مجموع سرمایه گذاریهای شرکت های بیمه در سال ۸۵ بالغ بر ۱۷ هزار و ۵۷۷ میلیارد ریال بوده است.
کهزادی اهم اقدامات انجام شده و برنامه های در دست اجرای بیمه مرکزی برای توسعه صنعت بیمه کشور را پیشنهاد افزایش حداقل تعهدات جانی بیمه شخص ثالث تا حد دیه کامل در ماه های حرام به منظور جلوگیری از ارائه بیمه شخص ثالث ناقص به مردم، تدوین دستورالعمل تسریع در پرداخت خسارات جانی بیمه شخص ثالث و تهیه و تدوین دستور العمل تشکیل شوراهای حل اختلاف ویژه بیمه های بازرگانی و غیره اعلام کرد.
وی عاملی که باعث افزایش حق بیمه در کشور شده است را دستور رئیس جمهور به دستگاههای دولتی برای استفاده از حداکثر ظرفیت بیمه های داخلی، تلاش های شرکت های بیمه و نمایدگی ها و کارگزاریهای آنان وغیره ذکر کرد.
رئیس کل بیمه مرکزی از لغو مجوز فعالیت ۴۳ نمایندگی و تعلیق مجوز ۴۹ نمایندگی دیگر در نیمه اول سال جاری در تهران و شهرستانها خبرداد و در بیان دلایل آن گفت: برخی از این نمایندگی ها با وجود تذکرات فعالیت بیمه ای خود را آغاز نکرده بودند و برخی نیز اقدام به تخلف و تبانی، جعل بیمه بدنه ، مهر و غیره کرده بودند.
وی از دیگر اقدامات بیمه مرکزی را بازنگری در آئین نامه نمایندگی ها در کمیسیون زیر مجموعه شورایعالی بیمه خبرداد و گفت: این آئین نامه در شورایعالی بیمه بررسی می شود و براساس آن اعطای نمایندگی به بستگان توسط شرکت های بیمه ممنوع می شود.
کهزادی خاطرنشان کرد: برای توسعه بخش اشتغال و در راستای همکاری با وزارت کار و امور اجتماعی اتباع خارجی که پروانه کار ندارند، تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرند.
وی همچنین از طرحی خبرداد که براساس آن شخصیت رانندگان و سوابق آنها در حق بیمه های پرداختی تاثیر گذار است که قانون آن در کمیسیون اقتصادی در دست بررسی است.
وی گفت: طبق توافقات صورت گرفته با قوه قضائیه، پزشکی قانونی و دادگستری، بیمه شخص ثالث به عنوان وثیقه در شرایط غیرعمد دریافت خواهد شد.
رئیس شورایعالی بیمه از کوتاه شدن فرآیند رسیدگی به پرونده های دیه خبرداد و افزود: فردا با مدیران شرکت های بیمه در مورد نهایی کردن تعرفه های درمان جلسه ای برگزار خواهیم کرد.
وی گفت: همچنین با رئیس سازمان ثبت احوال و اسناد کشور در مورد کد ملی و نحوه پیاده کردن آن توسط شرکت های بیمه در بیمه نامه ها جلسه ای خواهیم داشت که با این اقدام مشکل صدور بیمه نامه های مکرر از بین می رود.
نظر شما