به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، حجت الاسلام والمسلمين علي يونسي در مصاحبه مطبوعاتي در جمع خبرنگاران رسانه هاي داخلي افزود: وزارت اطلاعات در عين حال خود را موظف مي داند از حقوق همه نامزدهاي انتخابات و از حقوق شهروندي آنان دفاع كرده و در اين جهت بيش از همه چيز به مشاركت مردم توجه دارد.
وي با تاكيد بر اينكه آنچه كه وزارت اطلاعات انجام داده بر پايه سه اصل مشاركت مردم، سلامت انتخابات و امنيت انتخابات استوار بوده، خاطرنشان كرد: آنچه كه در تاييد يا رد صلاحيت ها بايد مد نظر باشد هماهنگي با اين سه مقوله است ؛ در غيراين صورت چه بسا مشكلات جدي دامنگير ما شود كه جبران آن مشكل خواهد بود.
وزير اطلاعات تصريح كرد: وزارت اطلاعات از آنچه كه انجام داده دفاع مي كند و البته مدعي نيستيم كه خطا و اشتباهي مرتكب نشديم، هر جا كه دچار لغزش و خطا شديم با اشتياق آن را اصلاح كرديم.
وي با اشاره به اينكه بر اساس قانون اساسي دو مساله جمهوريت و اسلاميت نظام در هيچ شرايطي قابل تغيير نيست، گفت: اين دو مهم تحت هيچ شرايطي قابل تغيير نيست. شايد اصول ديگر به اقتضاي زمان قابل تغيير باشد اما به هيچ وجه جمهوريت و اسلاميت نظام تغيير نمي يابد.
يونسي اضافه كرد: جمهوريت و اسلاميت نظام مكمل يكديگر هستند و هيچ يك ، از ديگري بي نياز نيست. كساني كه جمهوريت را بدون نظام طلب مي كنند يا جغرافياي سياسي ايران را نمي دانند يا دشمن ايران و دين هستند و كساني كه اسلام را بدون جمهوريت طلب مي كنند آنها نيز زمينه ساز حاكميت لائيسم هستند.
وي تاكيد كرد: اين دو مطلب به عنوان دو بال براي توسعه همه جانبه و براي پيشرفت و رشد ملي ما نقش اساسي و حياتي دارد و در تاريخ هم هر جا اين دو به يكديگر نزديك شده ، ملت رشد كرده و پيشرفت كرده و هر جا دين و دولت از هم جدا شده ، اين دو عليه يكديگر به كار گرفته شده و قوا و دين مردم به شدت تضعيف شده است.
وزير اطلاعات افزود: در قانون اساسي جمهوري اسلامي كه محصول حداقل يك قرن مبارزه ملت ايران است كه اين مبارزه در 22 بهمن به دست مبارك حضرت امام (ره) به پيروزي رسيد، همه آرزوها و آمال مردم تجلي يافته است.
وي با تاكيد بر اينكه قانون اساسي به بهترين وجه حاكميت ملي و امنيت ملي ما را تضمين كرده است، اظهار داشت: وزارت اطلاعات با ايمان به اينكه انتخابات بزرگترين نقش را در امنيت ملي دارد در ابتداي سال جاري ستاد انتخابات خود را با محوريت مشاركت، امنيت و سلامت انتخابات فعال كرد و با اطلاع رساني مناسب، بسترسازي براي امنيت و مشاركت مردم و تهيه مقدمات و مهمتر از همه پاسخ به استعلامات وظايف خود را انجام داده و با همكاري همه جانبه با شوراي نگهبان و وزارت كشور و نيز همه ارگانها و نهادهاي مربوط به ويژه هيات هاي اجرايي و نظارت وظايف خود را به خوبي انجام داده است.
وي با تاكيد بر اينكه مساله انتخابات براي كشور و نظام ما از اهميت حياتي برخوردار است، گفت: همه دوستان و دشمنان انقلاب به مساله انتخابات به طور ويژه توجه مي كنند و همه مردم در داخل و خارج چشمشان به آن چيزي كه در ايران مي گذرد دوخته شده است.
همه نظرسنجي هايي كه وزارت اطلاعات ظرف چند ماه گذشته انجام داده ، حاكي از حضور قابل قبول مردم در انتخابات آتي مجلس است |
وي تاكيد كرد: در همه قوانين اساسي كشورها كه هر كدام متناسب با شرايط خاص آن كشور تدوين شده نوع مديريت و حاكميت مردم تعريف شده، در قانون اساسي جمهوري اسلامي نيز مكرر در اصول متعدد تاكيد و تصريح شده كه همه قواي كشور و مديران عالي مستقيم يا با واسطه ناشي از آراي مردم هستند. چه رهبري ، چه سه قوه و يا دولت مشروعيت و حاكميتشان ناشي از آراي مردم است.
يونسي با اعلام اين مطلب كه همه نظرسنجي هايي كه وزارت اطلاعات از چند ماه پيش داشته حاكي از حضور مردم در انتخابات است، افزود: پيش بيني ما از حضور مردم خوب است و معتقديم مردم انتخابات را مربوط به خود دانسته و در آن شركت ميكنند . آموزه هاي حضرت امام (ره) و درك سياسي كه مردم از انتخابات دارند، باعث خواهد شد كه حضوري قابل قبول در انتخابات داشته باشند.
وي تاكيد كرد: البته تبليغات خارجي ممكن است تاثير داشته باشد؛ كه بخشي امكان دارد تاثيرات مثبت باشد، يعني مردم براي پاسخگويي به تبليغات ضد انقلاب و دشمنان نظام در انتخابات بيشتر شركت كنند. چه بسا تبليغات داخلي و برخي احزاب و عملكرد بد برخي از نهادها و ارگانها در دلسرد شدن مردم تاثير داشته باشد.
وزير اطلاعات ادامه داد: مردم در نظرسنجي ها در پاسخ به اين سوال كه شركت نكردن در انتخابات به ضرر چه كسي خواهد بود؟ پاسخ داده اند كه عدم حضور به ضرر خودشان خواهد بود.
وي افزود: استراتژي دشمن، از جمله آمريكا، اسرائيل و گروههاي ضدانقلاب ، برگزاري انتخاباتي بي جان و بي هيجان و كم سو است. اين موضوع از ابتداي انقلاب در همه انتخاباتها به همين گونه بوده است و مردم نيز با درصد كم و بيش در انتخابات شركت كرده اند.
يونسي اعلام كرد: كمترين ميزان مشاركت مردم در مقطعي 52 درصد و بيشترين مشاركت 71 درصد بوده كه اميدواريم مشاركت در اين دوره در كل كشور از حد متوسط بين اين دو كمتر نباشد. هنوز شور تبليغات و هيجان آن آغاز نشده، قطعا از امروز اين شور ، تاثيرات خوبي بجا مي گذارد به ويژه در شهرستانها كه رقابت بالا بوده و در برخي از حوزه هاي انتخاباتي رقابت به حدي شديد است كه بايد نگران امنيت آن حوزه باشيم.
وي افزود: برخي حوزه هاي انتخاباتي ما از گذشته به دليل شدت رقابت قومي و محلي دچار نوعي خشونت نيز مي شده كه اميدواريم كه با تدابير انديشيده شده مشكلي پيش نيايد.
يونسي با تاكيد بر اينكه انتخابات خوبي خواهيم داشت، گفت: قطعا كساني كه شركت نكنند به زيان خودشان است. گله گذاري ها و اعتراض ها نبايد سبب دلسردي مردم و مشاركت نكردن آنان باشد كه اين چيزي است كه به زيان خودشان تمام مي شود.
نظر شما