۲۲ آبان ۱۳۸۶، ۱۱:۰۳

450 میلیون رکورد اطلاعاتی بازار کار به ثبت رسید

معاون برنامه ریزی منابع انسانی وزارت کار و امور اجتماعی از ثبت 450 میلیون رکورد اطلاعاتی در بازار کار خبر داد و گفت: این امر باعث توانمندی در تجزیه و تحلیل بازار کار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر جواد فرشباف در نشست اساتید بازار کار و اقتصاد دانان با مسئولان وزارت کار و امور اجتماعی، گفت: در تهیه سند اشتغال استانی بر اساس تقاضای کالا و خدمات که سند توسعه استانها محسوب می شود، مباحث سرمایه گذاری، امکانات، مزیتهای نسبی و شناخت بازارهای ملی و محلی مد نظر بوده که امکان دارد، استانی بهتر عمل کرده و دیگری قدری ضعیف تر عمل کرده باشد.

معاون برنامه ریزی منابع انسانی وزارت کار و امور اجتماعی با اشاره به استفاده از تجارب قبلی، سرعت افزایش ظرفیت مراکز فنی و حرفه ای، تغییر یا رشد رشته های متناسب با استانها، گفت: بحث افزایش کار آفرینی و سرمایه گذاریهای خرد و ایجاد دانشکده کارآفرینی مد نظر قرار گرفته است.

وی بر لزوم نیاز زمان برای حرکت سرمایه به سمت تولید اشاره و افزود:  هم اکنون حدود 13 هزار و 800 میلیارد تومان توسط بانکها به طرحهای زود بازده تسهیلات پرداخت شده و همچنین تدوین نظام نامه کار آفرینی جهت شناسایی کار آفرینان در سطوح منطقه ای و ملی در دست اقدام است.

فرشباف در مورد اصلاح ذهنیتها، حرکت و اصلاح از درون وزارت کار و امور اجتماعی را یادآور شد و تصریح کرد: ابتدا شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه را نسجیدیم و شیوه های اتخاذ وظایف و رسالتهای وزارتخانه را تبیین کردیم و این در حالی است که قبل از دولت نهم نگاه به وزارت کار و امور اجتماعی فقط در حد یک وزارتخانه کارگری بوده که در حال حاضر مرکز کار آفرینی و نهادی که توجه به افزایش تولید را دارد تبدیل شده است.

معاون برنامه ریزی منابع انسانی وزارت کار و امور اجتماعی در ادامه از تدوین استراتژی با نگاه به آینده و توجه به بحثهای آموزش، کار آفرینی، کسب و کار، رفع موانع تولید و موارد مربوط به تنظیم بازار از نگاه جمعی خبرداد.

وی گفت: الان نوع نگاه به جایگزینی یا تعدیل نیروی کار به شرط پرداخت هزینه های نیروی کار دنبال می شود و همه این موارد و نگاهها باعث ایجاد معاونت برنامه ریزی و منابع انسانی و کار آفرینی شده است.

فرشباف لزوم نیاز به اطلاعات برای آنالیزها و ساماندهی آمار به عنوان یک ضرورت و نیاز  را متذکر شد و افزود: تاکنون در بازار کار موفق به ثبت 450 میلیون رکورد اطلاعاتی شده ایم که این مسئله باعث توانمندی در تجزیه و تحلیل بازار کار به نحو مطلوب می شود.

معاون برنامه ریزی منابع انسانی وزارت کار وامور اجتماعی در بحث برون سازمانی به انتقال دبیر خانه اشتغال و ایجاد دفاتر کار آفرینی در وزارتخانه اشاره و اظهار داشت: ما هیچ سندی از نوع نیازها و نیروها یا تخصص های وزارتخانه های دیگر نداریم، ولی این توان را داریم که نیازهای اشتغال کشور را بر مبنای مدیریت هدف  مدیریت نماییم.

44 هزار و 600 میلیارد تومان کل تسهیلات استانها است

همچنین در این نشست معاون توسعه اشتغال وزارت کار و امور اجتماعی با بیان رقم 44 هزار و 600 میلیارد تومان به عنوان کل تسهیلات در نظر گرفته شده برای استانها گفت: از این میزان تاکنون 13 هزار و 500 میلیارد تومان توسط سیستم بانکی پرداخت شده و بخشی نیز هنوز به استانها ابلاغ نشده است.

حمید حاجی عبوالوهاب افزود: موضوع بنگاههای زود بازده برای زیر 50 نفر تعریف شده که حداکثر برنامه آن 24 ماهه است و در حال حاضر 2 سال آن تمام نشده است.

وی اظهار داشت: بحث بنگاههای زود بازده با ابلاغ آن در اسفند 84 به استانها و شروع رسمی آن از سال 85 آغاز شده و این استنباط که برای طرحهای خود اشتغالی درصد بالایی اختصاص یافته صحیح نیست.

وی درصد تسهیلات اعطایی به طرحهای خود اشتغالی را از کل تسهیلات 10 درصد اعلام کرد و بیان داشت: در این خصوص کل تسهیلات به استانها 44 هزار و 600 میلیارد تومان است که بخشی هنوز به استانها ابلاغ نشده است واز طرفی آنچه که توسط بانکها پرداخت شده تاکنون رقمی معادل 13 هزار و 500 میلیارد تومان است.

عبدالوهاب میزان اشتغالزایی طرحهای ارائه شده را تاکنون 72 هزار و 700 شغل عنوان و تصریح کرد: در بحث نظارت تسهیلات پرداخت شده، بانکها با نگاه اقتصادی و توجیه فنی و اقتصادی طرحها را می پذیرند.

معاون توسعه اشتغال وزارت کار و امور اجتعماعی از ایجاد هماهنگی بین چندین دستگاه در جهت سرعت و سلامت پرداخت تسهیلات سخن گفت و ادامه داد: الان طرح پس از ارائه از سوی متقاضی در دستگاه مربوطه بررسی و سپس به گروه تخصصی اعلام می شود، پس از آن کار گروه و نهایتا سیستم بانکی طرح را بررسی می کند که به آن تسهیلات تعلق می گیرد یا خیر و این نظارت درگذشته وجود نداشت.

وی به پرداخت یارانه برای طرحهای نتیجه بخش خبر داد و اعلام کرد: در حال حاضر هر 10 روز به 10 روز از طریق استانها گزارش عملکرد دریافت می شود.

آموزش 150 هزار نفر متقاضی تسهیلات بنگاههای زود بازده در سال جاری 

رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی نیز در این نشست با بیان ارائه آموزش کسب و کار برای متقاضیان تسهیلات بنگاههای زود بازده در سال جاری به تعداد 150 هزار نفر، گفت: سال گذشته کلا 40 هزار نفر آموزش دیده اند که در سال جاری طی 7 ماه به رقم 90 هزار نفر رسیده است.

محمد رضا سپهری تصریح کرد: در زمینه های نیاز سنجی و ارزیابی دوره های کسب و کار در 2 سال اخیر کارهای بزرگی صورت گرفته است.

وی اظهار داشت: برای متقاضیان تسهیلات بنگاههای زود بازده از الگوی NFTE که در 37 کشور جهان تجربه شده و همچنین NSSE که در 8 کشور بکاررفته است، جهت امر آموزش استفاده شده است.

وی از امکان ارائه اطلاعات مورد نیاز متقاضیان وامها در قالب یک CD خبر داد و تصریح کرد: در این CD چندین هزار طرح از وزارت تعاون و صنایع کوچک قرار دارد.

سپهری از آموزش 40 هزار نفر در سال گذشته سخن گفت و ابراز داشت: امسال قرار است آموزشها را به سطح 150 هزار نفر برسانیم، که در حال حاضر بر اساس عملکرد 7 ماهه به رقم 90 هزار نفر رسیده است.

رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی به ترتیب بیش از 700 نفر مربی کارآفرینی از طریق دانشگاههای صنعتی شریف و تهران اشاره و افزود: در زمینه آموزش واستفاده از الگویی به نام گام به گام ما آمادگی داریم تا با برگزاری نشست های مشترک و انجام پژوهشهای مختلف در تدوین برنامه پنجم توسعه مشارکت نماییم.

کد خبر 585312

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha