به گزارش خبرنگار مهر، پرویز فتاح صبح امروز در مراسم افتتاح نهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق در تهران، برق را مولفه اساسی توسعه و شاخصی برای ارزیابی رشد و پیشرفت اقتصادی کشورها خواند و با اشاره به سرعت تحولات و دگرگونی های این صنعت، گفت: این صنعت نیز درایران همپای تحولات بین المللی نیازمند کسب تجارب نوین و بهره مندی از فناوری های روز آمد در جهت توسعه شبکه برق کشور است.
وزیر نیرو افزود: توصیف ارزشی و کاربردی برق به عنوان یک منبع جریان ساز معقوله ای است غیر قابل انکار، چرا که در روزگار فعلی نقش برق به عنوان کالایی حیاتی ، اقتصادی و راهبردی شناخته شده است.
وی گفت: در 100 سال اخیر جایگاه انرژی در تحولات جهانی به یکی از نهاده های اساسی و راهبردی در روند توسعه شهری ، صنعتی و کشاورزی ارتقا یافته و بدون در اختیار داشتن حامل های مطمئن و پایدار انرژی نه تنها نیل به توسعه پایدار ممکن نخواهد بود بلکه ادامه حیات اجتماعی در عرصه های گوناگون نیز ناممکن می نماید.
به گفته فتاح مطابق با پیش بینی های بین المللی تقاضای جهانی برق با شتاب فزاینده ای فزونی می یابد و در 20 سال آینده مصرف جهانی برق بیش از 80 درصد افزایش خواهد یافت، این در حالی است که برای پاسخ گویی به این نیاز به ناچار یا باید در جهت مدیریت کاهش شدت انرژی الکترویکی گام برداشت یا بر تعداد نیروگاهها و تاسیسات برقی افزود.
وزیر نیرو گفت: برنامه های بازسازی ، بهینه سازی و توسعه تاسیسات و تجهیزات برقی و نیز گسترش فعالیت شرکتهای مشاوره ای و پیمانکاری در زمره فعالیتهای زیر بنایی همه کشورها است. ضمن اینکه پیش بینی می شود در سال 2020 میلادی سهم کشورهای در حال توسعه در تولید جهانی برق به 35 درصد برسد.
وی ارزش تاسیسات صنعت برق کشور را بالغ بر 30 میلیارد دلار عنوان و تصریح کرد: سرانه سرمایه گذاریهای انجام شده بر این بخش به 350 دلار و به ازای هر مشترک به 1500 دلار رسید و صنعت برق ایران توانسته با در اختیار داشتن بالغ بر 300 واحد نیروگاهی و تولید بیش از 190 میلیارد کیلو وات ساعت تمامی جمعیت شهری و 99 درصد جمعیت روستایی کشور را تحت پوشش شبکه برق سراسری قرار دهد.
فتاح اظهار داشت: در مقیاس جهانی ایران در جایگاه 22 و با برخوردار از حدود 45 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده در مقام نوزدهم قرار گرفته است.
وزیر نیرو ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور در نیمه اول امسال را حدود 48 هزار و 695 مگاوات عنوان کرد و افزود: تولید برق رشدی معادل 6/5 درصد داشته و از سوی دیگر طول خطوط انتقال به 38 هزار و 590 ، خطوط فوق توزیع به 56 هزار و 94 و خطوط توزیع به 582 هزار و 146 کیلومتر مدار رسیده به نحوی که تعداد روستاهای برق دار کشور به مرز 58 هزار روستا و تعداد مشترکین نیز از مرز 21 میلیون مشترک فراتر رفته است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر از مجموع برق تولیدی در کشور 32 درصد در بخش صنعت، 34 درصد در بخش خانگی و مابقی در سایر بخش ها به مصرف می رسد.
فتاح افزود: از طرفی اقلیم های متفاوت و تنوع جغرافیایی و بهره گیری از توسعه انرژی های نو از جمله خورشید ، باد ، زمین گرمایی ، زیست توده و برق - آبی را میسر ساخته ، البته در این میان مهمتر از همه تولید برق از انرژی هسته ای است که با تلاش متخصصان کشور به سرعت دنبال می شود.
به گفته وزیر نیرو در حال حاضر به علت پاک و کم هزینه بودن تولید برق از سدها، 10 درصد انرژی برق از طریق نیروگاههای برق - آبی تامین شده و با بهره گیری از سدهای گتوند، سیاه بیشه ، سیمره و کانون تا سه، چهار سال آینده 5 هزار و 500 مگاوات به ظرفیت جدید نیروگاههای برق - آبی افزوده خواهد شد ، به نحوی که تولید برق از نیروگاههای برق - آبی در 10 سال آتی صد در صد افزایش می یابد.
وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای اصل 44 توسط رهبر معظم انقلاب و تاکید ریاست جمهور در اجرایی شدن این اصل، گفت: رویکرد جدید صنعت برق بر معقوله خصوصی سازی و بهره گیری از توانمندی بخش خصوصی و غیر دولتی و ایجاد شرایطی برای جذب سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی در صنعت برق استوار گشته است.
به گفته فتاح ایران تنها کشور منطقه خاورمیانه است که علاوه بر تخصص ویژه در تولید برق دارای منابع سرشار سوخت نیز هست و از این حیث هیچ کدام از کشورهای خاورمیانه و همجوار از این دو ویژگی به صورت همزمان برخوردار نیستند.
وزیر نیرو درپایان خاطرنشان کرد: تمامی لوازم مورد نیاز بخش توزیع، بیش از 95 درصد از تجهیزات بخش انتقال و بیش از 70 درصد تجهیزات بخش تولید در کشور ساخته می شود.
به گزارش مهر، نهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق با حضور 410 شرکت داخلی و 72 شرکت خارجی از کشورهای امارات متحده عربی، کره جنوبی ، ترکیه ، ایتالیا ، چین، آلمان، فنلاند ،کانادا، انگلیس ، روسیه و دانمارک به مدت 4 روز در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار می شود.
نظر شما