به گزارش خبرنگار مهر ،دیشب تالار وحدت شاهد یک شب استثنایی بود چرا که برای نخستین بار پس از انقلاب و با جسارت و شجاعت مدیران فرهنگی - که تا کنون کمتر سابقه داشته است- گام بزرگی در جهت تجهیز تالار وتامین نیازهای هنرمندان برداشته شده بود و میهمانان ویژه و موسیقیدانان ایرانی و اتریشی برای پرده برداری از پیانوی شش ستاره اتریشی که یکی از بهترین پیانوهای دنیا است گرد هم آمده بودند.
گیلشا ضیاپور،مدیر تالار وحدت در ابتدا گفت : بسیار خرسندیم که امشب درچهلمین سال ساخته شدن تالار وحدت گرد هم آمده ایم و باید در این شب اعلام کنم که این تالارتنها تالاری در خاورمیانه است که دو دستگاه از مدل امپریال290 این پیانو را دارد که یکی از آنها در سال 1974میلادی خریداری شده و دیگری دستگاه جدیدی است به تازگی خریداری شده وامشب ازآن رونمایی می شود.
وی با اشاره به اینکه همین برنامه فردا شب(امشب 23 آبان ماه) هم تکرار می شود گفت : تالار وحدت یک پیانوی "بلوتنر" آلمانی نیز خریداری کرده است که مراسم رونمایی آن همراه با رسیتال پیانوی "فلورین کرم پک"( نوازنده آلمانی) روز 27آبان ماه در همین تالار برگزار می شود.
در ادامه یکی از میهمانان اتریشی در خصوص پیانوهای بزندرفر اتریشی خریداری شده توسط تالار وحدت گفت : این پیانون مدلی 290امپریال است که 290سانتی متر طول و 480کیلوگرم وزن داشته و با استفاده از چوب درخت کاج جنگل های اتریش ساخته می شود.
وی با تاکید بر اینکه کلیه مراحل ساخت این پیانو کار دست است گفت : کارخانه بزندرفربا قدمت 180ساله یکی از معتبرترین کارخانه های ساخت پیانو در جهان است که بزرگترین پیانیست های دنیا با این پیانو بر روی صحنه رفته اند.
مهدی مسعودشاهی ،مدیرعامل بنیاد رودکی نیزضمن خوشامدگویی به هنرمندان و میهمانان داخلی و خارجی با ابراز خشنودی ازمراسم گفت : ما بر اساس وظیفه ای که داشتیم و خلایی که در زمینه کمبود های موجود در تالار وحدت سالیان سال احساس می شدسعی کردیم قدمی هرچند کوچک در این زمینه برداریم.
در ادامه رولاندباتیک،استاد و پیانیست کنسرواتوار وین به روی صحنه آمد و با چهره ای بشاش با جملاتی کوتا به زبان انگلیسی از حضورش در جمع ایرانیان ابراز خوشحالی کرد و گفت که می خواهد با هردو پیانوی جدید و قدیم قطعاتی از ساخته های موتسارت و هایدن را بنوازد.
پس از اجرای بسیار تکنیکی و پراحساس این استاد اتریشی ،"اولریش هف مایر"یکی از شاگردان جوان"باتیک" به روی صحنه آمد و او نیز قطعاتی به صورت تکنوازی و دوئت به همراهی استادش نواخت.
نوازندگی "هف مایر" که از او به عنوان نابغه پیانوی اتریش نام می برند مورد توجه حضار و هنرمندان قرار گرفت به نحوی که با تشویق های بسیار گرم مردم دوباره بر روی صحنه حاضر شد و به اتفاق استادش به نواختن پرداخت.
لازم به توضیح است که مراسم دیشب و مراحل خرید و انتقال پیانو های خریداری شده به همت بنیاد رودکی و با همکاری معاونت هنری ،دفتر موسیقی وموسسه هنرآیندگان پارسه صورت گرفته است .
همچنین گفته می شود پیانوی بزندرفربه مبلغ سیصد میلیون تومان و پیانوی بلوتنر دویست و پنجاه میلیون تومان خریداری شده و هزینه بازسازی پیانوی قدیمی تالار نیز شصت میلیون تومان بوده است.
حاشیه
اطلاع رسانی مربوط به این برنامه بیشتر جنبه برگزاری کنسرت داشت تا رونمایی پیانو در حالی که بیشتر اهمیت برنامه به موضوع خرید پیانو مربوط می شد.
در بروشور برنامه که مفصل تر از بروشورهای معمول این تالار تهیه و چاپ شده بود نوشته شده بود:"به علت تقاضای علاقه مندان این برنامه در شب 23 آبان هم تکرار می شود"(!)
به دلیل ناهماهنگی مجری و مترجم زبان آلمانی، مدیر تالار وحدت به دفعات و بدون دلیل به بالای صحنه فراخوانده می شد به طوری که صدای اعتراض مدیر تالار هم درآمد.
مترجم زبان آلمانی که گویا بیشتر عادت داشته که از زبان آلمانی به زبان فارسی ترجمه کند اشتباها برای لحظاتی صحبت های فارسی مدیر تالار را مجددا به فارسی بازگو می کرد.
مدیران تالاراز جمله ذیحسابی بنیاد که برای ارائه گزارش به روی صحنه آمدند هیچ اشاره ای به قیمت پیانو های خریداری شده نکردند.
برآیند مثبت مراسم از جمله اقدام خوب و مثبت مسئولان این تالار درخرید این پیانوها وهمچنین اجرای بسیار خوب پیانیست ها ی اتریشی موجب شده بود تا مخاطبان بویژه هنرمندان و استادانی چون پورتراب،آریان پورو... با رضایت کامل تالار را ترک کنند.
نظر شما