به گزارش خبرگزاری مهر، اواسط ماه اکتبر ستاره شناسان اعلام کردند که یک سیاه چاله جدید با منشاء ستاره ای M33 X-7 را کشف کرده اند که جرم آن 7/15 برابر جرم خوشید است.
اکنون با حدود دو هفته فاصله از انتشار این خبر، خبر دیگری مبنی بر کشف سیاه چاله ای در منظومه ستاره ای IC 10 X-1 منتشر شده که توانسته است با جرمی بین 24 تا 33 برابر جرم خورشید رکورد قبلی را بشکند.
نتایج این کشف جدید که در شماره ماه نوامبر Astrophysical Journal Letters منتشر شده است را تیم تحقیقاتی "آندرئا پرستویچ" از "مرکز هوا فضای هاروارد- اسمیت سونیان" با استفاده از رصدخانه فضایی چاندرا، ماهواره سوئیفت و تلسکوپ های دوچشمی هاوایی بدست آورده اند.
این دانشمند در این خصوص توضیح داد: "ما هرگز انتظار نداشتیم که بتوانیم یک سیاه چاله ستاره ای در این ابعاد را کشف کنیم اما اکنون با این کشف به نظر می رسد سیاه چاله هایی که از ستارگان مرده شکل گرفته اند، بسیار بزرگتر از آنچه باشند که تاکنون تصور می شود."
کهکشان IC 10 که میزبان این سیاه چاله است، یک کهکشان کوتوله نامنظم است که در فاصله حدود 8/1 میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی "ذات الکرسی" واقع شده است.
یکسال قبل در نوامبر 2006 آندرئا پرستویچ و همکارانش این کهکشان را با تلسکوپ فضایی چاندرا رصد کرده و در این کهکشان حضور یک منبع انتشار اشعه ایکس را شناسایی کردند که به سرعت تغییر نور می داد.
ساده ترین توضیحی که دانشمندان برای این رفتار عجیب ارائه کردند، وجود یک منظومه دوتایی ستاره ای بود.
IC 10 X-1 یک منظومه ستاره ای است که از یک سیاه چاله و یک ستاره تشکیل شده است که سیاره از نوع " Wolf-Rayet" آن را همراهی می کند.
سیارات نوع Wolf-Rayet هر 34 ساعت یکبار به دور مرکز منظومه می چرخند.
این محققان با ارزیابی پارامترهای مداری و ارقام جرمی، نشان دادند که جرم این سیاه چاله حداقل 24 برابر جرم خورشید است، اما می تواند به 33 برابر جرم خورشید نیز برسد.
نظر شما