۲۳ آبان ۱۳۸۶، ۱۵:۱۵

ایران از لحاظ سرمایه پس انداز در منطقه رتبه اول را کسب کرد

ایران از لحاظ سرمایه پس انداز در منطقه رتبه اول را کسب کرد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: براساس شاخصهای 75 گانه بانک مرکزی، ایران از لحاظ سرمایه پس انداز رتبه اول و از نظر حجم یارانه ها و نحوه مصرف آن در منطقه بدترین وضعیت را دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی آقا محمدی امروز در حاشیه همایش فرهنگ رسانه ، و تحقق اصل 44 قانون اساسی درپاسخ به سئوال مهر مبنی براینکه براساس 75 شاخص تدوین شده بانک مرکزی برای مقایسه وضعیت اقتصاد ایران نسبت به کشورهای منطقه ، ایران در چه جایگاهی قراردارد، تصریح کرد: ایران در بین کشورهای منطقه از جهات مختلف متفاوت است ، مثلا ازلحاظ سرمایه پس انداز ، کشورمان مقام اول را دارد.

علی آقا محمدی با بیان اینکه صرفه جویی در مردم ایران قابلیت برنامه ریزی دارد و مردم آمادگی این کار را دارند، اظهارداشت: با این وجود باید برای جلوگیری از افراط و تفریط برنامه ریزی شود.

وی با تاکید براینکه ایران از لحاظ حجم پرداخت یارانه ها و نحوه مصرف آن بدترین وضعیت را در منطقه دارد و اسراف زیادی از این جهت در کشور صورت می گیرد ، اضافه کرد: مصرف سوخت در ایران از لحاظ شدت انرژی بالا نیست اما از لحاظ نوع مصرف نامناسب است ، بدین گونه که نوع مصرف به نحوی سازماندهی شده که بیشتر در قسمت خانگی و در عده خاصی از خانه ها مصرف می شود.

آقا محمدی ادامه داد :عمده این مصارف دور ریز می شود، به این دلیل که قیمت مناسب ما به ازای آن اخذ نمی شود.

وی با اشاره به اینکه این شاخص ها ، وضعیت خواب سرمایه مناسب نیست، اظهارداشت: بیشتر خواب سرمایه در بخش زمین و مسکن وجود دارد ، به نحوی که درتهران طبق آماررسمی حداقل بیش از 200 هزارواحد مسکونی خالی موجود است.

 به گفته وی ، نوع سیاست گذاری ها در بخش مسکن و مداخلات و کارها به نحوی طراحی شده که قیمت ها در این بخش بالا می رود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ایران در بخش علم و دانش دارای رتبه چهارم تا پنجم است ، اضافه کرد: کشورما دارای وضعیت مناسبی از نظرسطح سواد و تعداد دانشجو است اما در مورد شاخص هایی نظیر کسب و کار رتبه ایران نامناسب است.

وی بیان کرد: براساس این شاخص ها شرایط برای فعالیت بخش خصوصی مناسب نیست و برخی ها خود را مجاز به دخالت در این امور می دانند.

آقامحمدی با اشاره به اینکه مداخلات سیاسی نیز بسیار زیاد است، تاکید کرد: تا مشکلی ایجاد می شود، راه حل های فوری و پر هزینه در نظر گرفته می شود ، در صورتی که این سیاستها برای افرادی که سرمایه گذاری می کنند بسیار آسیب زننده است.

وی افزایش تعرفه ها بدون توجه به تولید کننده را باعث خواب واحدهای تولید کننده دانست و تصریح کرد: اتخاذ سیاستهایی که بر ای نیروی کارصورت می گیرد، اگر با توجه به آثار اقتصادی آن نباشد ، زیان بار خواهد بود.

آقا محمدی ادامه داد: ایران در مورد گوشت جزو کشورهایی بود که به خودکفایی رسیده بود که در بازار آن اخلال ایجاد شده اما راه حل آن واردات نیست.

وی مداخلات در بازار را باعث نااطمینانی مردم دانست و اضافه کرد: ممکن است در برخی موارد نیز مردم از دولت به دلیل بالا بودن قیمت ناراضی باشند که باید دولت  به مردم اطمینان دهد که متوجه گرانی هاست.

آقامحمدی با اشاره به بودجه سال آینده افزود: دولت بودجه را عملیاتی در نظرگرفته است و به جای اینکه به فرایند پول بپردازد به نتیجه می پردازد، که این امر نیازمند کنترل و نظارت بیشتر توسط دولت است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: در مورد بودجه فعلی مجموعه مطالعاتی صورت گرفته و بخشی از بودجه فعلی تصدی گری است که باید تعیین تکلیف شود.

آقامحمدی با بیان اینکه بودجه می تواند در دو بخش تصویب شود، افزود: 50 درصد بودجه عمومی مربوط به وظایف دولت و 50 درصد نیز تصدی گری است که باید به صورت جداگانه برای آن احکامی در نظر گرفته شود.

وی در مورد شرکتهای دولتی نیز اظهارداشت: با توجه به اینکه شرکتها در حال واگذاری است باید در جدول واگذاری بودجه شرکتهای دولتی دقیقا مشخص شود که کدام یک از آنها واگذار خواهد شد و بقیه بودجه شرکت ها تفکیک شود.

آقامحمدی ادامه داد: باید شرکتهایی که قرار است به بخش خصوصی واگذار شوند موقتا بودجه ای دریافت کنند اما به محض خصوصی سازی آنها از ردیف بودجه حذف شوند.

کد خبر 586429

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha