۲۵ آبان ۱۳۸۶، ۱۴:۴۵

پرونده هسته‌ای درنقطه پایان-11

گزارش البرادعی ناکافی و دارای تناقض است

گزارش البرادعی ناکافی و دارای تناقض است

مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت: گزارش اخیر البرادعی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران در راستای بازگشت این پرونده به آژانس بین المللی انرژی اتمی مثبت است اما در عین حال ناکافی و دارای تناقض به نظر می رسد.

حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان که در خصوص گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی  در باره فعالیتهای هسته ای جمهوری اسلامی با خبرنگار مهر سخن می گفت، اظهار داشت: گزارش البرادعی حاوی نکات مثبتی است اما همچنان تناقضاتی در آن وجود دارد.

وی افزود: دراین گزارش البرادعی یکی از اصلی ترین موضوعات مورد چالش در سالهای اخیر را سانتریفیوژهای P1 و P2  اعلام و تاکید کرده که اطلاعات داده شده از سوی جمهوری اسلامی با یافته های آژانس در این زمینه منطبق است که موضوع را به طوری کلی منتفی می کند.

شریعتمداری ادامه داد: دراین گزارش همچنین از همکاری های گسترده ایران با بازرسان آژانس نیز سخن به میان آمده که به معنای پیشرفت در مذاکرات مسئولان هسته ای کشورمان با متولیان رسیدگی به پرونده است و نقطه مثبتی در گزارش محسوب می شود.

مدیر مسئول روزنامه کیهان در عین حال به وجود تناقص در گزارش محمد البرادعی مدیر کل آژانس انرژی اتمی اشاره و آن را تاکید بر لزوم اجرای مصوبه شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر تعلیق غنی سازی در جمهوری اسلامی عنوان کرد.

او تصریح کرد: ایران از ابتدا بر این باور بود و بارها اعلام کرد که رسیدگی به مسئله هسته ای ایران به طور غیر قانونی به شورای امنیت واگذار شده و خوشبختانه گزارش قبلی و گزارش جدید البرادعی صحت این دیدگاه را تایید می کند و تداوم رسیدگی به پرونده در شورای مذکور فاقد وجاهت قانونی است.

شریعتمداری متذکر شد: همانطور که از محتوای گزارش اخیر البرادعی استنباط می شود مسائل جزیی فنی و حقوقی  در پرونده هسته ای ایران باقی مانده که اگر قرار است  مورد ارزیابی قرار گیرند، باید این کار بر اساس مفاد معاهده NPT و پادمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام شود.

نماینده ولی فقیه در موسسه کیهان در خصوص علت تناقض در گزارش اخیر مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز توضیح داد:  البرادعی در بخشی از گزارش خود از این که ایران به مصوبه شورای امنیت در خصوص تعلیق غنی سازی توجه نکرده ، ابراز نگرانی کرد.

وی افزود: از آنجا که به اعتقاد ما ادامه رسیدگی به پرونده هسته ای جمهوری اسلامی در شورای امنیت قانونی نیست ، قطعا سخن گفتن از تعهد به قطعنامه های گذشته و اجرای آنها در تناقض با این دیدگاه است.

شریعتمداری ادامه داد: اکنون که گزارش آژانس تا حدودی مثبت به نظر می رسد و نشان می دهد این پرونده در سایه مذاکرات خوب مسئولان هسته ای جمهوری اسلامی و همکاری با بازرسان آژانس  پیشرفت های قابل توجه داشته ، دلیلی برای تداوم بررسی آن در شورای امنیت وجود ندارد و باید موضوع در مرجع مخصوص خود نهایی شود.

خبرنگار مهر از مدیر مسئول روزنامه کیهان در خصوص رویکرد آمریکا و انگلیس در خصوص گزارش اخیر البرادعی در باره فعالیتهای هسته ای ایران سئوال کرد و شریعتمداری پاسخ داد: آمریکاییها و انگلیسی ها خیلی سرد با گزارش آژانس برخورد کردند.

او افزود: قطعا نفس گزارش قانونی  البرادی که مبنی بر مذاکرات و بازرسی هاست ، از سوی غربی ها قابل رد وانکار نیست، اما این گزارش بخش هایی داشت که با عملیات گسترده تبلیغاتی آمریکاییها علیه جمهوری اسلامی مغایرت دارد و خوشایند آنها نیست.

شریعتمداری ادامه داد: آمریکایی ها از این پس نیز مطابق گذشته بر صدور قطعنامه جدید علیه ایران توسط شورای امنیت اصرار خواهند کرد اما بدون تردید این کار  از دو جنبه برای آنها دشوار است.

" نخست آن که 4 کشور از مجموعه کشورهای 1+5 ( منهای فرانسه که رئیس دولت آن صهیونیست پر سابقه و دنباله روی آمریکاست ) ، با صدور قطعنامه جدید مخالف می کند و در میان این کشورها اختلاف نظر جدی وجود دارد و به همین دلیل اجلاس دو هفته اخیر آنها نیز بدون نتیجه پایان یافت".

این روزنامه نگار برجسته در پایان تصریح کرد: مشکل دیگر آمریکای ها این است که گزارش البرادعی نشان می دهد بازرسی ها و مذاکرات ایران پیشرفت قابل توجهی داشته و این مسئله تا حدود زیادی راه صدور قطعنامه جدید علیه ما را مسدود کرده است.  

کد خبر 587434

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha