خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: سخنرانی اخیر سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در خصوص واکنش قاطعانه به هرگونه تروری در خاک لبنان و لزوم بیرون راندن اشغالگران آمریکایی از شرق فرات باعث شده توجه تحلیلگران به تحولات آتی منطقه جلب شود.
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر مطرح جهان عرب در سرمقاله خود در روزنامه رأی الیوم نوشت: سخنرانی اخیر سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان سه پیام مهم داشت؛ نخست واکنش مستقیم و قاطعانه مقاومت اسلامی در لبنان به تهدیدات تل آویو مبنی بر ترور رهبران فلسطینی در خاک لبنان به ویژه صالح العاروری معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس و یکی از مهندسان انتفاضه مسلحانه در کرانه باختری، دوم هشدار نسبت به غارت میادین نفتی و گازی سوریه در شرق فرات توسط اشغالگران آمریکایی و توانایی مقاومت برای آزادسازی خاک سوریه از دست آنها و تبدیل شدن جنگ در شرق فرات به یک نبرد منطقهای، سوم پیشرفت مذاکرات میان حزب الله و جریان ملی آزاد.
سید حسن نصرالله که چه بسا قدرتمندترین سیستم امنیتی در منطقه را دارد میداند که تهدیدات اسرائیل مبنی بر ترور رهبران لبنانی و فلسطینی جدی است چرا که دشمن در کنترل مقاومت در داخل فلسطین و خلع سلاح آن ناکام مانده و سعی میکند با دست زدن به چنین اقداماتی اعتبار و وجهه خود را بازگرداند. سخنان وی در خصوص نبرد شرق فرات نیز ممکن است به وجود یک طرح نزد محور مقاومت برای افزایش حملات علیه اشغالگران آمریکایی در سوریه اشاره داشته باشد.
منطقه آبستن تحولات مهمی در آینده است؛ چه عملیات ترور یکی از فرماندهان مقاومت در خاک لبنان و چه آغاز عملیات آزادسازی شرق فرات توسط محور مقاومت.
روزنامه القدس العربی در خصوص اعتراضات گسترده مردم لیبی علیه دیدار وزیر خارجه این کشور با همتای صهیونیست خود نوشت: در حالی که برخی از رسانهها تلاش میکنند اینطور جلوه دهند که ملتها با روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی کنار آمدهاند مردم لیبی بار دیگر به صحنه آمده و کشتی کشورهای عربی که به سمت یک فاجعه حرکت میکرد تکان داده و تخت قدرت حکام عربی که به عادی سازی روابط با تل آویو مباهات میکنند را به لرزه درآوردند.
کشور زخم خورده لیبی از زیر تمام آوارها بیرون آمده تا یک «نه» بزرگ به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بگوید. مردان و زنان در این کشور بر سر عهد و پیمان خود در کنار تمام افراد شریف امت عربی در قبال آرمان فلسطین ایستادهاند.
روزنامه العربی الجدید در خصوص دیدار وزرای خارجه تل آویو و لیبی نوشت: تل آویو که عادت داشت نشستهای مسئولان صهیونیست با مسئولان کشورهایی که رابطهای با اسرائیل ندارند را پنهان کند، اینک در سایه حضور یک کابینه تندرو شاهد اتخاذ سیاستهای جدیدی است. به نظر میرسد هر کدام از اعضای کابینه نتانیاهو ساز خود را میزنند. آنها پستهایی را اشغال کردهاند که صلاحیت به دست گرفتنشان را ندارند. از جمله این افراد «الی کوهن» وزیر خارجه اسرائیل است که خبر نشست خود با همتای لیبیایی را رسانهای کرد و باعث به وجود آمدن یک رسوایی برای تل آویو شد.
روزنامه لبنانی الاخبار در خصوص اقدامات تل آویو در بلندیهای اشغالی جولان سوریه نوشت: کابینه رژیم صهیونیستی پروژه نصب توربینهای بادی را در این منطقه اشغالی بعد از شکست تل آویو برای مذاکره با طایفه دروزی ها در جولان سوریه از سرگرفته است. کابینه این رژیم تصمیم گرفته سناریوی جدیدی را در پیش بگیرد مبنی بر اینکه پروژه مذکور را به مراحل کوچکتر تقسیم کرده و به صورت تدریجی آن را اجرا کند. این در حالیست که ساکنان بلندیهای اشغالی جولان سوریه به شدت با نصب این توربینها مخالف بوده و پیشتر با نظامیان صهیونیست درگیر شده بودند.
روزنامه لبنانی البناء در خصوص سفر حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران به بیروت نوشت: این سفر بنا به گفتههای سفیر ایران در بیروت برای رایزنی با مسئولان لبنانی در خصوص موضوعات مورد توجه دو کشور انجام میشود. منابع آگاه اعلام کردهاند که وزیر خارجه ایران در دیدار با مسئولان لبنانی در خصوص سفر اخیر خود به عربستان و دیدار با محمد بن سلمان ولی عهد این کشور، روند رو به جلو روابط تهران-ریاض، تأثیرات مثبت آن بر منطقه از جمله لبنان در کنار لزوم خارج کردن منطقه از بحرانها در شرایطی که تجاوزات امنیتی و نظامی آمریکاییها در سوریه در حال افزایش است رایزنی میکند.
روزنامه سوری الثوره در خصوص آمریکا نوشت: اقدامات این روزهای رژیم کییف بسیار شبیه سیاستهای آمریکا شده است. آمریکاییها در جریان جنگ تروریستی خود علیه سوریه از عناصر داعش استفاده میکردند. این عناصر تروریست نیز از نوجوانان سو استفاده کرده و آنها را تبدیل به بازوهای تروریستی خود برای کشتار مردم میکردند. رژیم کییف نیز امروزه از نوجوانان برای حمله به مواضع روسیه و غیرنظامیان استفاده میکند و وعده پرداخت پول به آنها میدهد در حالی که بعد از انجام مأموریت خبری از پول نیست.
روزنامه المراقب العراقی در خصوص اوضاع امنیتی این کشور نوشت: بر اساس گفتههای رعد التمیمی یکی از رهبران ائتلاف الفتح اقدامات امنیتی برای حل پرونده «مناطق سیاه» میان استانهای دیالی و صلاح الدین آغاز شده است. چهار تا پنج منطقه دور از دسترس با جغرافیای پیچیده در مرزهای اداری میان این ۲ استان طی سالهای گذشته تبدیل به پناهگاهی برای عناصر داعش و اجرای عملیات تروریستی علیه روستاهای آزاد شده از دست این عناصر جنایتکار شده است.
نظر شما