به گزارش خبرنگار مهر، دانشگاه تربیت مدرس از مدتها پیش در خصوص راه اندازی واحدی از این دانشگاه در کشور سوریه خبر میداد که شب گذشته این موضوع پس از چند سال نهایی شد و طرفهای ایرانی و سوری متعهد شدند که بر اساس تفاهم نامه ای که امضا شد، عمل کنند.
علیرضا جهانگیریان معاون فناوری وزارت علوم، ارسلان قربانی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل، فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه تربیت مدرس، هاشم داداشپور مشاور وزیر علوم، محمد یحیی معلی رئیس دانشگاه تشرین و دیگر شخصیتهای علمی فرهنگی از کشور سوریه در مراسم نهایی شدن تفاهم ایران و سوریه برای راه اندازی دانشگاه فارابی حضور داشتند.
محمد مهدی زاهدی شب گذشته در مراسم امضای تفاهم نامه ایران و سوریه برای راه اندازی دانشگاه "فارابی" در سوریه، ارتقای روابط علمی بین دو کشور ایران و سوریه را از آثار این تفاهم نامه خواند و گفت : توسعه روابط علمی می تواند مناسبات سیاسی را به شدت تقویت کند و از طرفی جایگاه ایران اسلامی از نظر علمی نزد سایر کشورهای اسلامی نیز مشخص شود، چرا که برای وزارت علوم ایران بسیار حائز اهمیت است که با سایر کشورها ارتباط علمی برقرار کند.
وزیر علوم کشورمان با بیان اینکه ایران دارای سهم بیشتری در مسئولیت اداره دانشگاه فارابی است، گفت : ایران دارای سهم 60 درصدی در تفاهم نامه با کشور سوریه برای راه اندازی دانشگاه فارابی در این کشور است و هیئت امنای این دانشگاه نیز به نسبت این سهام خواهد بود، بنابراین سهم ایران برای هیئت امنای دانشگاه فارابی سهم مناسبی خواهد بود.
دکتر زاهدی در این خصوص که آیا دانشگاه فارابی اولین دانشگاهی است که در تفاهم یک دانشگاه دولتی با دانشگاهی از یک کشور خارجی تاسیس می شود، گفت : ایران با برخی کشورهای دیگر نیز توافق کرده است اما هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
وزیر علوم با تاکید بر اینکه اکنون باید نسبت به تامین زمین و ساخت دانشگاه فارابی اقدام کرد، افزود : در بهمن ماه و یا هر زمانی که توسط دکتر داودی رئیس کمیسیون مشترک همکاری های ایران و سوریه تعیین شود، کلنگ دانشگاه فارابی به زمین زده خواهد شد.
وی در خصوص نحوه تامین اعضای هیئت علمی دانشگاه فارابی گفت : سیاستگذاری ها بر اساس مصوبات هیئت امنای این دانشگاه انجام می شود. سهم ایران در دانشگاه فارابی بیشتر است، بنابراین سیاستگذاری با ما خواهد بود و در مورد اساتید آن نیز ایران آمادگی بهره گیری از دانشمندان ایرانی در این دانشگاه را دارد و به طور کلی این موضوعات بستگی به تصمیم هیئت امنا دانشگاه دارد.
محمد مهدی زاهدی درباره رشته هایی که در دانشگاه فارابی راه اندازی می شود، نیز گفت : ترجیح بر این است که رشتهها را دولت سوریه بر اساس نیازهای خود تعیین کند. ایران نیز آمادگی دارد در تمامی رشته هایی که کشور سوریه تشخیص می دهد دانشمندانی به این کشور دوست اعزام کند.
وزیر علوم با بیان اینکه دشمنان نمیتوانند روابط دوستانه ایران و سوریه را نظاره گر باشند، گفت: حضور علمی ایران در سوریه و ارتباط آکادمیک بین دو کشور باعث خنثی شدن توطئههای دشمنان میشود و به پایداری روابط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دو کشور کمک میکند.
به گزارش مهر، غیاث برکات وزیر علوم کشور سوریه نیز شب گذشته در مراسم امضای تفاهم نامه ایران و سوریه برای راه اندازی دانشگاه "فارابی" در سوریه افزود : فکر تاسیس دانشگاه مشترک میان سوریه و ایران نتیجه طبیعی روابط ممتاز دو کشور است که خود را در زمینه علمی نیز نشان داده است.
وی خاطرنشان کرد : ایران و سوریه در همه زمینهها دارای روابط خوبی هستند و آنچه که دو کشور را به یکدیگر ربط میدهد روابط محکم و ریشه دار آنهاست. اراده دو رئیس جمهور "جناب آقای دکتر بشار اسد" و "جناب آقای دکتر احمدی نژاد" است که باعث شده این روابط در همه زمینهها وجود داشته باشد.
وزیر علوم کشور سوریه ادامه داد : دانشگاه تربیت مدرس با وجود آنکه فقط دارای 26 سال سابقه است اما در ردیف یکی از دانشگاههای معتبر کشور ایران قرار دارد و پیشرفتهای قابل ملاحظه ای داشته است. با توجه به بازدیدی که در این سفر از دانشگاه تربیت مدرس داشته ایم، کاملا تحت تاثیر جو علمی این دانشگاه قرار گرفتیم.
وی در مراسم نهایی شدن تفاهم نامه علمی ایران و سوریه گفت: ایران در زمینههای علمی پیشرفتهای بسیار زیادی داشته است و احساس میکنم که این پیشرفتها از سال گذشته روز افزون شده است.
به گزارش مهر، فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه تربیت مدرس نیز در خصوص رشته های دانشگاه فارابی (دانشگاه ایرانی - سوری تربیت مدرس) گفت : پیش بینی ما این است که 4 یا 5 سال آینده بازار وسیعی برای آموزش عالی در منطقه وجود دارد که راه اندازی دانشگاه فارابی یک گام برای حضور در بازار آموزش عالی منطقه و استحکام روابط با سوریه است.
وی با بیان اینکه دانشگاه تربیت مدرس دارای جایگاه سوم در میان یک هزار و 700 دانشگاه جهان اسلام است، افزود : سوریه به عنوان مقدمه یک کار بزرگ بین المللی انتخاب شد و امید است که بتوانیم تجربه های خود را به آموزش عالی سوریه منتقل کنیم و راه اندازی دانشگاه فارابی نیز مقدمه خوبی برای راه اندازی شعبات دانشگاه تربیت مدرس در کشورهای دیگر باشد.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس از عقد تفاهمی بین دانشگاه این دانشگاه و دانشگاه تشرین سوریه خبر داد و همکاری در زمینه های فناوری اطلاعات، پرستاری و مدیریت را از حوزه هایی خواند که در همکاری بین این دو دانشگاه مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش مهر، محمد یحیی معلی رئیس دانشگاه تشرین سوریه با ابراز خرسندی از سفر به ایران برای گسترش روابط علمی با جمهوری اسلامی ایران گفت : علاوه بر راه اندازی دانشگاه فارابی، یکی دیگر از زمینه های همکاری که صورت می گیرد در خصوص رشته پرستاری است، زیرا دانشکده ای در سوریه تاسیس کرده ایم که فوق لیسانس پرستاری تربیت می کند و نیاز داریم که آنها به ایران بیایند و در مقطع دکترا تحصیل کنند.
نظر شما