به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، محمد حسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس شورای اجرای مجمع عمومی مجالس آسیایی در مراسم افتتاحیه دومین نشست شورای اجرایی این مجمع دنیای امروز را دارای ویژگی های خاصی دانست و اظهار داشت: بشر به مرزهای بسیار والایی از علوم و فن آوری دست یافته و پیشرفت سریع در فناروی اطلاعات و ارتباطات الزام های جدیدی در نحوه مدیریت اقتصادی و سیاسی و اجتماعی جامعه جهانی ایجاد کرده است.
وی افزود: بدون دسترسی مستمر به علوم و فناوری پیشرفته امکان سازندگی بادوام و شکوفایی اقتصادی و اجتماعی و اقتدار سیاسی بعید به نظر می رسد.
ابوترابی گفت: از آنجا که کشورهای پیشرفته صنعتی جهان به ویژه آمریکا در نو آوری های علمی و فناوری اطلاعات و ارتباطات نقش کلیدی داشته اند تلاش می نمایند مبانی علوم و فناوری نوین را درانحصار خود قرار دهند و برای حفظ موقعیت برتر و اقتدار سیاسی، اقتصادی در نظامی خود مانع ازدسترسی دیگران به علوم و فناوری نوین می گردند.
وی یاد آور شد: امروزچالش جمهوری اسلامی ایران با آمریکا در حوزه دستیابی به دانش هسته ای برای اهداف صلح آمیز از همین منظر و زاویه نشات می گیرد.
نایب رئیس مجلس تصریح کرد: تحولاتی که در عرصه مسائل سیاسی و بین المللی در جریان می باشد از نظم جهانی معنا و مفهومی کاملا متفاوت از گذشته ارائه نموده و به آن ابعاد تازه ای بخشیده است.
وی ادامه داد: حمله نظامی مستقیم آمریکا و آتش افروزی در این منطقه از آسیا با عنوان خنده دار و مضحک ارمغان دموکراسی، و حمایت آشکار از رژیم نامشروع اسرائیل در کشتار بی رحمانه کوکان، زنان و جوانان و مردم بی دفاع فلسطین و تهاجم گستاخانه به مردم مظلوم و سرزمین همیشه سبز و مقاوم لبنان نشانه بارزی از شکل گیری یک نوع انحصار قدرت در عرصه جهانی است.
رئیس شورای اجرایی مجمع مجالس آسیاسی گفت: با توجه به روند این گونه تحولات و تهدیدهای آمریکا نسبت به کشورهایی که خود با راهکارهای سیاسی عملی آمریکا منطبق نکرده اند نظم جهانی بی معنا و مورد تهدید جدی قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: روند جهانی سازی ترکیبی از مهمترین نیروهای هدایت کننده تحولات عمده اقتصادی - سیاسی اجتماعی و فرهنگی در سطح نظام بین الملل تبدیل شده است جهانی سازی نتیجه تحولات بر هم پیوسته ای است که با مدیریت کشورهایی که از قدرت سیاسی اقتصادی علمی و قدرت نظامی برتر برخوردارند باعث ادغام کشورها در نظام جهانی شده و درجریان آن برخی از کشورها و مناطق در درون شبکه های جهانی قدرت و رفاه قرار گرفته اند و سایرین به حاشیه رانده شده اند.
ابوترابی در خصوص افول اقتصادی آمریکا نیز گفتَ: با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و تغییر معادلات سیاسی - بین المللی و ورود کشورهای استقلال یافته اسیایی ، آسیای میانه و ناحیه قفقاز به اقتصاد نوین با جهت گیری نظام بازار و ورود واحد پول اروپایی ( یورو ) و حضور پول اقتصادی چین عرصه اقتدار بین المللی و نقش حاکمیت اقتصادی آمریکا به تدریج رو به افول نهاده است.
وی تصریح کرد: عواملی مانند وقوع انقلاب سبز در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه ، تغییر وضعیت آمریکا از یک کشور صادر کننده نفت به یکی از بزرگترین کشورهای وارد کننده نفت ، قرار گرفتن تکنولوژی نوین که روزی در انحصار آمریکا بود و در اختیار دیگران و عرصه رقابتی در سهم بیشتر از بازار که موجب گردید در سال 1987 واردات آمریکا 162 میلیارد دلار بیش از صادرات آن باشد و امروز شرایط وخیم تر و بامشکلات بزرگتری روبرو است که زمینه تحولات ویژه ای را دردنیای امروز فراهم آورده است.
رئیس شورای اجرایی مجمع عمومی مجالس آسیایی تاکید کرد: افول اقتصادی کشورهای توسعه یافته به دلایل سه گانه از جمله این که پایه های اصلی اقتصاد کشورهای پیشرفته جهان بر نفت و گاز استوار است و به شدت متاثر از عرضه و قیمت این کالا است ، همچنین افزایش مداوم قیمت نفت و کسری تراز پرداخت ها و تورم کشورهای توسعه یافته را تشدید کرده است.
ابوترابی اظهار داشت: از سوی دیگر این کشورها در خصوص صدور کالاهای خود اعم از صنعتی و تسلیحاتی به شدت وابسته به بازار کشورهای در حال توسعه هستند.
ابوترابی افزود: علاوه بر این کم یاب شدن مواد اولیه تولید و توزیع ناموزون آن زمینه افزایش وابستگی کشورهای توسعه یافته به مواد خام کشورهای در حال توسعه را فراهم آورده است زیرا اولا مصرف مواد کانی به سرعت درحال افزایش است وذخایر کشورهای توسعه یافته که زودتر صنعتی شده اند تقریبا به انتها رسیده و ثانیا ذخایر معدنی شناخته شده در نقاط محدودی و عمدتا در کشورهای در حال توسعه قرار گرفته است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از منابع مهم توسعه پیشرفت که کشورهای توسعه یافته در سال های آینده به آن نیازمند هستند نیروی انسانی است .سازمان ملل متحد پیش بینی کرده جمعیت جهانی تا سال 2025 به 10 میلیارد نفر بالغ می گردد و بیش از 6/5 جمعیت کشورهای جهان در کشورهای در حال توسعه ساکن خواهند بود.
ابوترابی خاطرنشان کرد: با توجه به ساختار جمعیت مشاهده می شود جمعیت زیر 15 سال در کشورهای در حال توسعه حدود 40 درصد و در کشورهای توسعه نیافته حدود 20 درصد است با توجه به این ساختار جمعیتی کشورهای توسعه یافته در سال های آینده به نیروی انسانی کشورهای در حال توسعه ( کشورهای آسیایی ) نیازمندند و این کشورها قدرت مانور بالایی خواهند داشت.
وی افزود: تحولات اشاره شده درعرصه بین المللی و اقتصادی و سیاسی رخ داده و یا رخ خواهد نمود مسلما این تحولات الزامات همگرایی اقتصادی سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی ویژه ای را با ابعاد تازه برای قاره کهن آسیا در پی خواهد داشت و باید با استفاده از توانایی های این قاره کهن و در سایه نهاد نوپای مجمع مجالس آسیایی به عنوان رمز وحدت پارلمان های آسیا برای استفاده از فرصت های پیش رو برنامه ریزی نموده و برنامه عمل و حرکت را تبیین کنیم .
ابوترابی ابراز امیدواری کرد: مجمع مجالس آسیایی با سندهایی که در شورای اجرایی تصویب کرده و خواهد کردو با تصمیماتی که در آینده اتخاذ خواهد کرد در این راه و در مسیر این افق روشن قدم های بلندی را بردارد.
نظر شما