۲۶ آبان ۱۳۸۶، ۱۳:۲۰

رئیس کتابخانه ملی :

تشکیل اتحادیه آرشیوهای اعضای اکو ضروری است / اجلاس به تاخیر نمی افتد

تشکیل اتحادیه آرشیوهای اعضای اکو ضروری است / اجلاس به تاخیر نمی افتد

نشست خبری رئیس کتابخانه ملی ایران و رئیس موسسه فرهنگی اکو در آستانه نخستین اجلاس روسای کتابخانه های ملی کشورهای عضو اکو، صبح امروز بدون حضور محمد رجبی (رئیس موسسه فرهنگی اکو) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این نشست که به دلیل انتظار برای حضور محمد رجبی با تاخیری نیم ساعته آغاز شد، علی اکبر اشعری رئیس کتابخانه ملی در سخنانی با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط این کتابخانه در سطوح ملی و بین المللی، گفت: ما در کنار تلاشهایی که برای ارتقای محتوایی و ورود بیشتر منابع به کتابخانه ملی انجام می دهیم، اقداماتی نیز در خارج از کشور و در راستای همکاری با کشورهای دیگر انجام می دهیم که امضای تفاهم نامه با روسای کتابخانه های ملی برخی کشورها و خرید منابع و نسخ خطی ایرانی از جمله آنهاست.

وی افزود: در شش ماهه نخست امسال تلاش کردیم منابعی را که دراختیار داشتیم ساماندهی کنیم که بخشی از این کار انجام شد اما به دلیل مشکلاتی در بودجه، مدتی متوقف ماند. امیدواریم با حل مشکل مالی، کار ساماندهی نیز به پایان برسد.

مشاور فرهنگی رئیس جمهور ایجاد مرکزی دیجیتالی برای حافظه جهانی را ضروری دانست و اضافه کرد: با ایجاد یک حافظه جهانی دیجیتال از طریق کتابخانه ملی همه موسسه ها و پژوهشگاه هایی که در این زمینه فعالیت می کنند می توانند منابعشان را در برای استفاده در اختیار پژوهشگران قرار دهند. ما در کتابخانه ملی بخشی از این کار را انجام داده ایم و کتب نادر، نشریات دوران قاجار و پهلوی را به صورت دیجیتالی درآورده ایم و این کار ادامه خواهد داشت.

اشعری امضای موافقت نامه با آرشیوها و کتابخانه های ملی کشورهای مختلف را از دیگر اقدامات این سازمان برشمرد و گفت: در آینده نزدیک نیز موافقت نامه ای دیگر با رئیس کتابخانه ملی فرانسه امضا خواهد شد و همکاری هایمان را با این کشور توسعه می دهیم.

رئیس کتابخانه ملی ایران در ادامه با اشاره به پیشنهاد ایران برای تشکیل اتحادیه و یا تشکلی از کتابخانه های ملی 10 کشور عضو اکو خاطرنشان کرد: با همکاری موسسه فرهنگی اکو و حضور روسای کتابخانه های ملی کشورهای عضو، قصد داریم اتحادیه یا چیزی شبیه آن تاسیس کنیم که با توجه به اشتراکات فرهنگی این کشورها، نسبت به آینده این کار امیدواریم.

وی به اهداف چنین اتحادیه ای اشاره کرد و افزود: نخستین هدف ما ایجاد کتابخانه ای مشترک و مجازی است؛ به صورتی که پژوهشگران این کشورها به راحتی به منابع دسترسی داشته باشند. دومین هدفمان سروسامان دادن به وضعیت فهرست نویسی و کمک به این کشورهاست که در این راستا و در صورت لزوم، کارشناسان مان را به این کشورها اعزام خواهیم کرد. هدف بعدی از این همکاریها، آموزش مشترک و برگزاری دوره های تحصیلی است که در این راستا در ترمهای بعدی آموزشی که در کتابخانه ملی برگزار می شود، دانشجویانی را از این کشورها خواهیم پذیرفت.

علی اکبر اشعری با بیان اینکه یونسکو هم از تشکیل اتحادیه ای با شرکت کتابخانه های ملی کشورهای عضو اکو حمایت و پشتیبانی خواهد کرد، درخصوص احتمال کمک مالی یونسکو به این اتحادیه، گفت: در سفر اخیری که به فرانسه داشتم موضوع را با دبیرکل یونسکو در میان گذاشتیم که او از این کار استقبال کرد و نماینده یونسکو نیز در اجلاس حضور خواهد داشت. اما ما درخواستی برای کمک مالی از یونسکو نکرده ایم و یونسکو هم چنین کاری نخواهد کرد.

رئیس کتابخانه ملی ایران در پایان این نشست خبری بدون اشاره به علت عدم حضور محمد رجبی، نیامدن او را دلیلی بر انجام نشدن هماهنگیها برای سفر روسای کتابخانه های ملی 10 کشور عضو اکو ندانست و گفت: برگزاری اجلاس تحت الشعاع این مسائل قرار نخواهد گرفت و در زمان مقرر برگزار می شود.

به گزارش مهر، در اجلاس دو روزه ای که قرار است 28 و 29 آبان ماه در کتابخانه ملی برگزار شود، روسای کتابخانه های ملی کشورهای عضو اکو شامل قزقیزستان، آذربایجان، قزاقستان، پاکستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکیه و ایران و نیز سفرای افغانستان و ترکمنستان حضور خواهند داشت.

کد خبر 587847

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha