به گزارش خبرگزاری مهر، این قند استثنایی و فوق العاده شیرین به عنوان نخستین عامل شیرین کننده طبیعی و رقیب جدی برای نمونه های مشابه مصنوعی نظیر aspartame و sucralose معرفی شده است.
Brazzein که از گیاه بومی در غرب آفریقا به دست می آید با استفاده از تکنیک دکتر فریبا اسدی محقق ایرانی دانشگاه ویسکانسین به زودی به تولید انبوه و جهانی رسیده و بدین ترتیب یکی از بزرگترین معماهایی که سالها ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده بود برطرف می شود.
گیاه آفریقایی که Brazzein در آن یافت شده است
Brazzein ماده ای است که یک هزار بار شیرین تر از نیشکر است و به زودی جای بسیاری از قندهای مصنوعی را خواهد گرفت.
بر اساس اعلام شرکت Cweet در کالیفرنیا که امتیاز تولید انبوه و تجاری این قند با ارزش را به دست آورده است، دانشمندان و کارشناسان از مدتها پیش از ویژگی های منحصربفرد این قند آگاه بوده اند اما تلاش های آنها برای تجاری کردن آن با ناکامی مواجه شده است، چون فرآیند مناسب و موثری برای تولید آن وجود نداشته است.
دکتر فریبا اسدی، دانشمندی است که سیستم تصفیه سازی ویژه تولید انبوه Brazzein ابداع کرده است. به گفته وی پروتکلهای مربوط به این قند به تایید رسیده و اکنون نوبت به مرحله بعدی و تولید انبوه آن فرا رسیده است.
به گفته محققان و کارشناسان این تکنیک نوین هیچ گونه ارتباط یا تشابهی با سایر تکنیکهای ارایه شده قبلی و البته شکست خورده درخصوص تصفیه و تولید انبوه Brazzein نداشته است.
این تکنیک هم اکنون در انتظار دریافت مجوز نهایی از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) است و احتمالا بین یک تا 5/1 سال آینده تولید تجاری آن آغاز خواهد شد. طی هفته های گذشته تکنیک ارایه شده از سوی این دانشمند و ویژگیهای Brazzein به جهت اهمیت و موارد کاربردی آن مورد بحث و تبادل نظر صدها کارشناس از سراسر جهان قرار گرفته است. هم اکنون بزرگترین شرکتها و صنایع غذایی سراسر جهان تقاضاهای متعددی را برای استفاده از آن اعلام کرده اند.
دکتر اسدی عضو دپارتمان زیست شیمی دانشگاه ویسکانسین آمریکا بوده و افتخاراتی نظیر عضویت در انجن نشان ملی کلید طلایی آمریکا و چند انجمن مهم علمی و تحقیقاتی را در پرونده خود داشته و چندین پژوهش و دستاورد در خصوص Brazzein نیز به نام خود ثبت کرده است.
نظر شما