عباس رافعي كه با فيلم « پروانه اي در باد » به عنوان كارگردان و تهيه كننده، در جشنواره فيلم فجر امسال حضور داشت، ضمن بيان اين مطلب به خبرنگار هنري "مهر" گفت: در جشنواره امسال تلويزيون هم فيلم هاي خوب داشت و هم آثاري كه چندان نتوانست نظر مخاطب را به خود جلب كند. فيلم « پرده عشق » يك سريال است كه انتخاب بخش هايي از آن براي ارايه در قالب يك فيلم، بدون ترديد به اثر لطمه خواهد زد. اين مساله در مورد فيلم « شاه خاموش » هم به خوبي صدق مي كند. چون اين اثر هم بايد در قالب سريال ارايه مي شد و انتخاب بخش هايي از آن در قالب 90 دقيقه قصه ساختار اثر را دچار خدشه كرده است.
وي در ادامه خاطر نشان ساخت: در مورد فيلم سينمايي « مهمان مامان » مساله برعكس است. يعني مهرجويي به جهت تجربه بالايي كه دارد ابتدا براي ساخت فيلم اقدام مي كند و سپس براي توليد مجموعه تلويزيوني وارد مذاكره مي شود. رعايت همين نكته هم باعث رشد كيفيت و موفقيت چشمگير آن مي شود. چنان كه از نظر مخاطبان عام جشنواره اين فيلم مقام دوم را به خود اختصاص مي دهد. فيلم « قدمگاه » هم با آنكه فقط جايزه هنر و تجربه جشنواره را به خود اختصاص داد، اما از جمله آثار موفق و زيباي جشنواره به شمار مي رود كه در چشم مخاطب هم نشست.
رافعي تاكيد كرد: در كنار آثار خوب، فيلم هايي مانند « كودك شاعر » يا « زيتون شكسته » هم وجود دارند كه در عمل توفيقي نيافتند كه اين مقايسه به خوبي نشان مي دهد، تلويزيون همه مانند تمامي سرمايه گذاران در جهت رشد روند توليد گام بر مي دارد و تعيين كننده اصلي كيفيت و موفقيت اثر سازندگان آن هستند.
اين كارگردان با اشاره به مشاركت تلويزيون در ساخت برخي آثار خوب، يادآور شد: فيلم سينمايي « اشك سرما » با 40 درصد هزينه توليد و « مزرعه پدري » با حدود 30 درصد تامين هزينه هاي توليد، از جمله آثار مشاركتي تلويزيون هستند كه اتفاقا" فيلمهاي قابل تاملي هم از كار درآمده اند. به عقيده من تلويزيون به منظور خلق آثار مورد نياز و توجه مخاطب لازم است كه از كارگردان و هنرمنداني دعوت به همكاري كند كه پيش از اين آثار قابل توجهي از خود به جاي گذاشته باشند و به توليد آثاري قابل تامل و مخاطب پسند دست بزنند.
وي با مثبت ارزيابي كردن ساخت فيلم هاي تلويزيوني به وسيله شبكه هاي مختلف صدا و سيما اظهار داشت: اين مساله از چند جهت قابل بررسي است. تلويزيون به جهت كسب تجربه و مخاطب شناسي دست به توليد تله فيلم با به عبارتي فيلم هاي تلويزيوني زده است كه رويكردي مثبت و قابل توجه است. چون اين روند هم به توليد فيلم در كشور كمك مي كند و هم سينما به جهت توجه به گيشه و مخاطب، دست به توليد آثاري مي زند كه با سياست ها و مواضع سازمان صدا و سيما چندان سنخيت ندارد. از طرف ديگر، توليد يك فيلم تلويزيوني در مدت زمان كوتاه، لوكيشن هاي كمتر، استفاده از تعداد كمتري بازيگر حرفه اي و شناخته شده و هزينه هاي بسيار پايين تري نسبت به يك اثر سينمايي توليد مي شود و كاملا" طبيعي خواهد بود كه اين مساله بر كيفيت توليد تاثير بگذارد. ولي اگر تلويزيون سرمايه گذاري بيشتري بر روي اين فيلم ها انجام دهد، طبيعي به نظر مي رسد كه كيفيت هم به همان نسبت بالاتر خواهد رفت.
عباس رافعي در گفت و گو با "مهر":
تلويزيون در انتخاب و به كارگيري كارگردان ها بايد دقت بيشتري به خرج دهد
تلويزيون مانند هر تهيه كننده ديگري در عرصه سينما يك سرمايه گذار است و چندان در تعيين خوب و بد كار نمي تواند دخيل باشد. اصل خود فيلمساز يا به عبارتي كارگردان و ساير عوامل توليد هستند كه شرايط يك اثر تصويري را چه در تلويزيون و چه در سينما تعيين مي كنند.
کد خبر 58855
نظر شما