"هوشنگ كامگار" آهنگساز و نوازنده با بيان اين مطلب در گفت و گو با خبر نگار ادبي " مهر" افزود : البته تنوع در موسيقي را مي توان در شعر كلاسيك هم بوجود آورد . ايجاد تنوع در موسيقي به آهنگساز بستگي دارد و او بايد به اين كار را انجام دهد . اما در مورد شعر نو بايد توجه داشت كه ، شعر نو بخاطر وزنهاي نامنظم ملودي تازه اي مي طلبد.
مدير گروه موسيقي « كامكارها» تصريح كرد: خواندن اشعار نو و نيمايي با يك تنبك و سنتورچندان درست به نظرنمي آيد. اين كار موفق نخواهد بود وكاملا اشتباه است. هيجانات موجود در شعر نو را نمي توان با گوشه ها و رديف هاي سنتي اجرا كرد . شعر نو موسيقي نو و ويژگيهاي نويي را مي طلبد.
وي درمورد اعتقاد عده اي اهالي موسيقي درمورد برتري موسيقي امروز به شعر گفت : اين درست نيست . شعر ما جلوتر از موسيقي است. با تولد نيما شعر متحول شد و بعد از او نيز شاعران بزرگي متولد شدند . اين اتفاق در موسيقي نيفتاده است و ما هنوز نيمايي در موسيقي نداريم.
كامكار در ادامه به هماهنگي موسيقي و شعر درآثار گذشته اشاره كرد و گفت: كساني كه درگذشته روي شعر موسيقي مي نوشتند ، به تلفيق شعر و موسيقي توجه نداشته اند. گاهي اين تلفيق براي آنها چندان اهميت نداشت، به همين دليل مي توان در اشعار اين آثار لغاتي را ديد كه هيچ مفهومي ندارند و تنها براي تكميل كردن ملودي است.
وي به سالهاي اخير اشاره كرد و گفت : در سالهاي اخير توجه به تلفيق موسيقي و شعر از اهميت خاصي برخوردار شده است و بسياري از آهنگسازان در اين زمينه كار كرده اند.
بايد موسيقي بيانگر حالات و محتواي شعر باشد كه خوشبختانه در سالهاي اخير به اين مسئله نيز توجه شده است .
شعر نو با شعر كلاسيك متفاوت است و بايد روي آن موسقي نو گذاشت . نمي توان با يك سنتور و تنبك و حال هواي موسيقي سنتي آن را به صورت آواز به اجرا در آورد.
کد خبر 59058
نظر شما