به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مؤسسه گفتگوی ادیان، دکتر علی زمانی استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بعد از ظهر دیروز سه شنبه 29 آبان در نشست "دین و معنای زندگی" که از سوی مؤسسه گفتگوی ادیان برگزار شد، گفت: اگر قرار باشد خدا به زندگی انسان معنا بدهد، باید خدایی باشد که عدالت کیهانی را به وجود آورد و منبع اخلاق باشد.
این استاد دانشگاه تهران افزود: برای درک موضوع "دین و معنای زندگی" باید مفهوم دین و همچنین معنای زندگی را جداگانه بررسی کرد.
وی گفت: کتابهای بسیاری در مورد معنای زندگی نوشته شده و هر کس این عنوان را به گونهای تفسیر کرده است، اما بر سه مفهوم در این تفسیرها بیشتر تأکید شده است.
زمانی، هدف، ارزش و کارکرد را سه مفهوم مجزای تعریف شده برای معنای زندگی عنوان و آنها را با یکدیگر در تعامل دانست.
این دکترای فلسفه تطبیقی با توضیح این مفهوم از دید فلاسفه مختلف، گفت: اگر هدف ارزش عینی کافی داشته باشد، لازمه این زیستن داشتن احساس آرامش است.
زمانی افزود: زندگی معنادار، زندگی است که بر مبنای ارزش استوار باشد و زندگی غیراخلاقی نمیتواند معنادار باشد، چون بحث معنای زندگی از یک سو ریشه در دین و از سوی دیگر ریشه در اخلاق دارد.
وی با اشاره به گفته جان هیک که میگوید، " خدا در ادیان ابراهیمی به ما نوعی خوشبینی کیهانی میدهد"، گفت: تصویر ما از خدا ممکن است ما را از زندگی زده کند اما باید دانست اگر قرار باشد خدا به زندگی انسان معنا بدهد، باید این خدا خدایی باشد که عدالت کیهانی به وجود آورد و منبع اخلاق باشد.
نظر شما