این فیلمساز درباره ادغام جشنواره فیلم دفاع مقدس با جشنواره فیلم فجر به خبرنگار مهر گفت: "اتخاذ چنین تصمیمی جدا از موقعیت کنونی سینمای دفاع مقدس نیست. یعنی باید دید سینمای دفاع مقدس در حال حاضر در چه جایگاهی قرار دارد، سپس تصمیم گرفت که آیا لازم است جشنواره آن با فجر یکی شود یا خیر؟ روزی لازم بود فیلمهای ژانر دفاع مقدس پیشتاز باشند، اما آیا در شرایط فعلی ضرورت دارد این سینما پیشتاز باشد؟"
درمنش چهار دوره کلی را برای سینمای دفاع مقدس تعریف کرد و گفت: "یک دوره دوران حاکمیت نگاه حماسی و ساخت آثار مهیج بود که با پایان جنگ و آرامش کشور قطعا تاریخ مصرف این فیلمها تمام شده است. دوره دوم مربوط به سالهای ابتدایی پایان جنگ میشود که در آن فیلمها در پی قهرمانیهای دوران جنگ بودند. زمان این فیلمها هم به سر آمده و اگر کسی چنین فیلمی بسازد، باید افتخارهای جنگ را در نهایت کیفیت عرضه کند."
وی ویژگی دوره سوم سینمای دفاع مقدس را حاکمیت نگاه تلخ و تصویر پیامدهای بعد از جنگ در فیلمها دانست و گفت: "این نگاه شبهروشنفکرانه به جنگ هم برای مردم و هم برای فیلمسازان تکراری شد و باید گفت دیگر برای تولید این آثار رغبتی نیست. امروز باید به وجه دیگر جنگ پرداخت و آن تصویر موضوعهایی است که تاکنون به آنها پرداخته نشده؛ مثل بمباران سردشت، تصمیمهای مهم فرماندهان عملیات و هزاران موضوع ناگفته دیگر."
درمنش پرداختن به این موضوع را در فیلمها مستلزم تغییر نگرش و علاقه سیاستمداران فرهنگی دانست و تصریح کرد: "به نظر میرسد سیاستمداران فرهنگی با این رویه چندان موافق نیستند. به نظر میرسد هر چیز که دغدغه، آرمان و دلمشغولی مخاطب باشد در سینما بروز خواهد یافت. طبیعی است در این شرایط موضوع دفاع مقدس هم میتواند در کنار سایر مضامین در فیلمها و جشنوارهها به بحث و بررسی گذاشته شود."
نظر شما