حجت الاسلام جعفر فتحعلی زاده که با خبرنگار مهر در خصوص مبارزه با مفاسد اقتصادی و برخی مسائل مطرح شده در این زمینه گفتگو می کرد، اظهار داشت: دستگاه قضایی از جایگاه تخصصی و حقوقی در جامعه برخوردار است و متناسب با این تخصص باید متانت و وقار داشته و در انجام وظایف محوله، مسائل روانی جامعه را مد نظر قرار دهد.
وی افزود: از ویژگی هایی که در تعیین رئیس قوه قضائیه مورد توجه قرار می گیرد، تسلط او بر ابعاد روانی اجتماع است و از این منظر، باید ماموریت هایی که بر عهده دستگاه قضاست، مبتنی بر علم و دانش و مبانی فقهی و حقوقی باشد.
هاشمی شاهرودی صاحبنظر اقتصادی است
معاون ارتباطات حوزه ریاست قوه قضائیه برای ورود به بحث درباره مبارزه دستگاه قضا با مفاسد اقتصادی به ویژگی های شخصیتی آیت الله هاشمی شاهرودی پرداخت و او را از جمله روحانیونی معرفی کرد که در حوزه اقتصاد و سرمایه گذاری صاحب نظر است و عالمان اقتصاد نظرات بلند او را قبول دارند و خدماتی که در این رابطه برای نظام انجام داده، کم نظیر است.
حجت الاسلام فتحعلی زاده افزود: رئیس قوه قضائیه در عین حال شخصیتی آرام دارد و همه تلاش خود را به کار گرفته تا در جامعه آرامش حاکم شود و وضعیت امید که از برنامه های اصلی اسلام در زندگی اجتماعی است، بین مردم ایجاد شود.
او تصریح کرد: آیت الله هاشمی شاهرودی معتقد است ریشه بسیاری از مفاسد که در حوزه اقتصاد به وقوع می پیوندد، مربوط به مشکلات ساختاری است و اگر ساختارها اصلاح شده و متناسب با اهداف نظام تنظیم شوند، بسیاری از مفاسد ریشه کن خواهند شد.
نیازمند اصلاح ساختارها هستیم
به گفته نماینده رئیس قوه قضائیه در قوه مقننه، آیت الله هاشمی شاهرودی بارها اعلام کرده که در کنار برخورد قاطع با مفسدان اقتصادی باید ساختارهای غلط نیز اصلاح شوند تا سلامت فعالیت های اقتصادی تضمین شده و زمینه برای سرمایه گذاری بدون دغدغه در کشور فراهم شود.
حجت الاسلام فتحعلی زاده با اشاره به تلاش های بیگانگان که برای سوء استفاده از موضوعات مختلف برای نا امن نشان دادن فضای کشورمان برای سرمایه گذاری اقتصادی به کسانی که دستگاه قضا را به اهمال در برخورد با فساد اقتصادی متهم می کنند، توصیه کرد مراقب باشند به گونه ای فضا سازی نکنند که باعث خرسندی دشمنان شود.
"این که قوه قضائیه در مبارزه با مفسدان اقتصادی جدیت ندارد، ادعای بی اساس است و کسانی که با هیاهو و جنجال آفرینی تلاش می کنند این قوه را در این مسیر ضعیف جلوه دهند، به دنبال تبلیغات و طرح خود هستند".
باید قاطعانه و مدبرانه با مفسدان اقتصادی برخورد شود
وی ادامه داد: قاطعانه می گویم که قوه قضائیه در خصوص مبارزه با مفاسد اقتصادی مبتنی بر علم و دانش روز و مبانی فقهی و حقوقی و قوانین موضوعه اقدامات موثری داشته و خواهد داشت و در این راه هرگز از وظایف خود عدول نخواهد کرد.
نماینده رئیس قوه قضائیه در نهاد قانونگذار در این زمینه به لوایح کارشناسی شده قضایی که به علت تراکم کاری مجلس شورای اسلامی مدت ها راکد مانده اشاره و خاطر نشان کرد: تصویب و اجرای قوانین جدید برای "محکومیت های مالی و مجازات های جایگزین" بسیاری از مشکلات فعلی را حل می کند.
"محکومیت های مالی و وجود زندانیان بدهکار از معضلاتی است که گریبان جوامع را گرفته و هر زندانی در جامعه دموکراتیک، یک آسیب تلقی می شود که آثار منفی برای خانواده به عنوان محور تشکیل اجتماع انسانی دارد و باید برای سالم سازی محیط اقتصادی برای آنها تدبیری بنیادین اندیشید".
لزوم برنامه ریزی برای امنیت سرمایه گذاری
فتحعلی زاده گفت: امروز قدرتمندترین کشورهای دنیا برای جذب سرمایه ها برنامه دارند و ساختارها به گونه ای طراحی شده اند که تخلف مالی بسیار دشوار و اندک صورت می گیرد و اگر در ایران نیز برای شفاف شدن فضا و تسریع و تسهیل امور مربوط به جذب سرمایه ها گام برداریم قطعا از بروز تخلفات جلوگیری خواهد شد.
وی تصریح کرد: بر اساس اصل 156 قانون اساسی یکی از وظایف قوه قضائیه پیشگیری از وقوع تخلفات است ولی این دستگاه عظیم و گسترده، در حوزه پیشگیری امکانات لازم را در اختیار ندارد که تشکیل پلیس قضایی می تواند در این جهت موثر باشد.
هیاهو و ریختن آبروی افراد اثر ندارد
معاون ارتباطات رئیس قوه قضائیه بر این باور است که "سازمان بازرسی کل کشور باید با دید جامع نگری بر کارکرد دستگاه های اجرایی نظارت و به گزارشات مردمی رسیدگی کند و دستگاه های ذیربط نیز، در جهت رفع خلاء های قانونی تلاش کنند.
حجت الاسلام فتحعلی زاده بر همین اساس اعلام کرد "مسئولان قوه قضائیه با مدیران دستگاه های مختلف به ویژه مسئولان سازمان های اقتصادی نشست های کارشناسی مستمر برگزار و سیاست های اقتصادی از جمله اصلاح ساختارها و موضوعات مرتبط با سرمایه گذاری را بررسی می کنند".
او در پاسخ به این سئوال که آیا دستگاه قضایی می تواند با استناد به ساختار نادرست موجود از مبارزه با مفسدان اقتصادی خودداری کند، گفت: قوه قضائیه بدون اغماض با مفاسد اقتصادی مقابله می کند و یک مجتمع ویژه برای این کار ایجاد شده ولی این فرایند باید در فضایی کارشناسانه و دور از هیاهوی بی اثر پیگیری شود.
اقدامات قضایی باید آثار تربیتی داشته باشند
معاون رئیس قوه قضائیه در حوزه ارتباطات، خاطر نشان کرد: قوه قضائیه در انجام وظایف خود باید حفظ آبروی افراد را مد نهظر قرار دهد و فراموش نکند که بر اساس مبانی دینی باید اقدامات قضایی و مجازات ها آثار تربیتی داشته باشند و احکام قضایی با رعایت همه جوانب امر صادر گردند.
فتحعلی زاده افزود: آیت الله هاشمی شاهرودی در زندگی شخصی خود و مدیریت حوزه قضا همواره سیره ائمه اطهار (ع) را الگو قرار می دهد که محود آن عدالت و حق است و نباید در تمسک به این دو معیار، افراط و تفریط کرد
به گفته او، رئیس قوه قضائیه از طرق مختلف همچون ارتباطات وسیع مردمی خارج از سیستم قضا و همچنین ایجاد کانال هایی در داخل قوه همچون ایجاد دفتر ویژه و حفاظت اطلاعات قوه قضائیه از مشکلات و نارسایی ها آگاه می شود و اگر اطلاع یابد که در نقطه ای از کشور حق کسی تضییع شده، در جهت احقاق آن عمل می کند.
"در حوزه نظارت قضایی نیز قضات برجسته و کارشناسان حقوقی نخبه حضور دارند که پروژه های قضایی محوله و آنچه از طرق مختلف به اطلاع آیت الله هاشمی شاهرودی می رسد، مورد بررسی دقیق قرار می دهند و پس از تائید سه تن از قضات، نتیجه کار را به رئیس قوه اعلام می کنند".
همکاری مسئولان قضائی با مفسدان اقتصادی کذب محض است
نماینده رئیس قوه قضائیه در قوه مقننه تاکید کرد: آیت الله هاشمی شاهرودی شخصیتی غیر قابل نفوذ است و تسلط او بر دستگاه قضا و هوشمندی و درایت وی زمینه سوء استفاده در محدوده مدیریت سیستم قضایی کشور و همکاری مقامات قضایی با مفسدان را از بین برده و انتصاب برخی مسائل اقتصادی به خدمت گزاران عرصه قضا، ظلم به آنها و کذب محض است.
حجت الاسلام فتحعلی زاده از کسانی که دل در گرو نظام اسلامی و تحقق عدالت در جامعه دارند، خواست که فارغ از هیاهوهای بی اساس و بی ثمر که با رشد و ارتقاء کارآمدی نظام سازگاری ندارد، مواردی که از اهمال احتمالی در برخورد با مفسدان اقتصادی سراغ دارند، از طریق کانال های معتبر به مسئولان عالی قضایی اطلاع دهند.
او با بیان این که مسئولان قوه قضائیه آماده رفع ابهامات از نحوه برخورد با مفاسد و مفسدان اقتصادی هستند، بار دیگر تاکید کرد که چنانچه دستگاه قضا به طور مشخص با مواردی از اهمال با مفسدان اقتصادی مواجه شود، موضوع را پیگیری کرده و افکار عمومی را از اقداماتی که در این زمینه انجام می دهد، آگاه خواهد کرد.
نماینده رئیس قوه قضائیه در مجلس شورای اسلامی در پایان به علاقمندان رشد و بالندگی نظام مقدس جمهوری اسلامی توصیه کرد با تلاش در جهت اصلاح ساختارها و یاری قوه قضائیه در برخورد با مفاسد اقتصادی اجازه ندهند که دستاوردهای انقلاب اسلامی که ثمره خون هزاران شهید است، مخدوش شود.
نظر شما