به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عباسعلی تسنیمی صبح امروز در جمع خبرنگاران با بیان این خبر گفت: مرکز ملی پیش بینی زلزله بر اساس مصوبه شورای گسترش آموزش عالی به عنوان اولین واحد ملی پژوهشی در ارتباط با پیش بینی زمین لرزه در ایران و به منظور ارتقاء دانش و پیش بینی در پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی تشکیل شد.
طبق گفته تسنیمی این مرکز ضمن تمرکز بر روی پیش نگاره های لرزه ای، با تعیین مناطق با خطر بالای زمین لرزه جهت تمرکز شناسایی پیش نگاره ها به تحلیل رفتار و نظارت دقیق بر روند تغییرات آنها پرداخته و وظیفه بانک داده های پیش نشانگرهای زمین لرزه را با همکاری دانشگاه های داخلی و خارجی و سازمان های ذیربط دارد.
رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی با تاکید بر اینکه پیش بینی زلزله هنوز در دنیا امکانپذیر نیست، گفت: ما به واسطه این مرکز می خواهیم به علائمی برسیم تا بتوانیم زلزله را پیش بینی کنیم.
تسنیمی در ادامه اظهار داشت: مبلغ یک میلیارد و 800 میلیون تومان برای راه اندازی و ساخت دو آزمایشگاه مهم و بزرگ ژئوتکنیک لرزه ای و مطالعات ژئوتکنیکی لرزه ای با استفاده از دستگاههای سانتریفیوژ در کشور اختصاص داده شده است که فاز مطالعاتی آن به اتمام رسیده و مطالعات فاز دوم آن آغاز شده است.
همچنین رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی از راه اندازی شبکه ملی باند پهن لرزه نگاری در استان قزوین خبر داد و گفت : با ایجاد این شبکه، تعداد شبکه های ملی باند پهن لرزه نگاری در کشور به 16 ایستگاه می رسد.
وی تعداد استاندارد این ایستگاهها را در کشور 48 تا 50 ایستگاه دانست و گفت: طبق برنامه زمانبندی قرار است این ایستگاهها به تدریج ایجاد شوند تا پوشش کامل لرزه نگاری در کشور صورت گیرد.
تسنیمی افزود: از طریق این شبکه ما قادر هستیم بین 20 تا 25 دقیقه به تناسب بزرگی رخداد زلزله از طریق پیام کوتاه به کلیه استانها اطلاع رسانی کنیم.
نظر شما