به گزارش خبرگزاری مهر ، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام کرد: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دیدار هفتگی خود با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با اشاره با افزایش بودجه در سال آینده به نمایندگان استان گلستان گفت: در بودجه سال 86 سازمان مدیریت و برنامه ریزی، هیچ بودجه ای برای انجام مطالعات مناطق نمونه گردشگری در نظر گرفته نشده و هیچ بودجه ای نیز برای مطالعات اختصاص داده نشده بود. این امر سازمان را با مشکلات و چالش های بسیاری مواجه کرد که یکی از آنها اتلاف وقت بسیار زیاد برای انجام مراحل اجرایی پروژه ها بود.
مشایی با اشاره به اینکه گردشگری و صنایع دستی هیچ سهمی در بودجه این مملکت نداشت، تصریح کرد: متاسفانه با تمام شعارها و تبلیغاتی که از منابع طبیعی و پتانسیل ها و جاذبه های این سرزمین بیان می شد، در هیچ یک از بودجه های عمرانی و تسهیلاتی، اعتباری به گردشگری اختصاص داده نشده بود و با بودجه اندکی که در اختیار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری - یعنی 72 میلیارد تومان - بود نمی توانستیم حتی یکی از سه حوزه را سامان دهیم. از سویی نیز به دلیل بروکراسی های اداری حتی با موافقت رئیس جمهور به اتخاذ صد در صد اعتبارات، نهایتا در اسفند ماه درصدی از اعتبارات به این سازمان اختصاص داده شد که به دلیل نبود زمان نمی توانستیم هیچ پروژه ای را به انجام برسانیم. به همین دلیل با پیگیری های لازم در دولت، بحث تصویب مناطق نمونه گردشگری را که در دولت قبل مطرح شده بود به صورت جدی پیگیری کردیم تا به این صورت بتوانیم بودجه هایی را برای سازمان جذب کنیم.
وی با اشاره به وظایف سازمان تاکید کرد: سازمان تنها وظیفه دارد که در این سه حوزه با یک مدیریت درست، سیاستگذاری مناسبی را انجام دهد و در این راستا نباید وارد عمل شده و خود اجرای امور را برعهده گیرد. چرا که برای اجرا، باید انگیزه ها و زمینه های مناسب برای حضور بخش خصوصی باید ایجاد شود تا در راستای اصل 44، بخش های دولتی افزایش نیافته ، بلکه فعالیت بخش خصوصی و مشارکت این بخش در اجرای پروژه ها افزایش پیدا کند.
مشایی با اشاره به تصویب مناطق نمونه گردشگری در سفرهای استانی ریاست جمهور گفت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته، مطالعات جامع تمامی مناطق نمونه گردشگری شناسایی شده و به تصویب رسیده از سوی دولت، تا پایان سال 87، به اتمام خواهد رسید. در این راستا باید بگوییم که تصویب مناطق نمونه گردشگری یکی از بزرگترین اقداماتی است که در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انجام شده است، چرا که موجب تغییر نگاه مدیریتی در کشور شده است.
وی تاکید کرد: در سال های گذشته بسیاری از سازمان های دولتی اجازه تفکر و استفاده برخی از منابع طبیعی و تاریخی را به این سازمان نمی دادند. اما با پیگیری های جدی و حمایت دولت، در حال حاضر، توسعه گردشگری یکی از محورهای توسعه پایدار این کشور شناخته شده و یکی از اصلی ترین مصوبات هیئت دولت به شمار می آید.
وی با اشاره به نظر مثبت رئیس جمهور در توسعه گردشگری افزود: در سند چشم انداز بیست ساله، گردشگری محور توسعه و اشتغال است و تصمیم داریم که در این راستا حرکت کنیم.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون شناسایی و تصویب مناطق گردشگری به صورت یک امر عادی درآمده است متذکر شد: در هر سفر استانی از 4 تا 60 منطقه نمونه به تصویب رسیده است و در طول برنامه چهارم مطالعه و احداث زیر ساخت ها در آنها انجام می شود. به عنوان مثال، در دور دوم سفر هیئت دولت به استان اردبیل، 26 منطقه نمونه گردشگری به تصویب رسیده است. این در حالی است که استانداری اردبیل نیز متعهد شده که 50 درصد زیر ساخت ها را با بودجه های استانداری ایجاد کند.
مشایی افزود: اختصاص 5 درصد اعتبارات عمرانی استان ها به گردشگری بسیاری از نگرانی های ما را برطرف می کند. این در حالی است که سازمان مدیریت سایر نهادها در ابتدا برای این آمادگی نداشتند و حتی پذیرش مناطق نمونه گردشگری به سختی انجام می گرفت.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به انجام مطالعات از سوی سازمان تاکید کرد: اجرای مطالعات جامع مناطق نمونه گردشگری به عهده سازمان است. اما انجام مطالعات تفصیلی به عهده سرمایه گذاران است. در مناطق نمونه گردشگری نگاه ملی را دنبال می کنیم و حجم مناطق و گستردگی کار و نیاز به بودجه های کلان برای مطالعات تفضیلی اجازه انجام این مطالعات را به سازمان نمی دهد.
مشایی با اشاره به اقدامات دیگر سازمان برای توسعه گردشگری بیان داشت: عوارض تغییر کاربری یکی دیگر از مواردی بود که توانستیم آن را حذف کنیم که این امر نیز به جذب سرمایه گذاران کمک کرده است . در سال 85 قرار بود صد درصد اعتبارات سازمان تخصیص یابد که در نهایت به 73 درصد رسید.
مشایی با اشاره به اقدامات دیگر این سازمان برای توسعه گردشگری گفت: تشکیل معاونت سرمایه گذاری در سازمان بسیاری از مشکلات سرمایه گذاری در حوزه گردشگری را در کشور برطرف خواهد کرد. همچنین تشکیل شرکت های توسعه گردشگری می تواند ظرفیت های مناطق مختلف را شناسایی و راه را برای ورود سرمایه گذاران هموارتر کند.
وی با اشاره به آرامگاه "مختومقلی" در استان گلستان، تاکید کرد: سرپرست سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان باید هر چه زودتر پرونده این منطقه را برای طرح در هیئت دولت و به تصویب رساندن این منطقه به سازمان ارسال کند.
مشایی با اشاره به جزیره آشوراده، خاطرنشان کرد: مطالعات زیست محیطی این منطقه به اتمام رسیده و امیدواریم تا نیمه آذر ماه، طرح مطالعه و مدیریت این منطقه به سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ارائه شود. در این راستا، سازمان های مرتبط مانند محیط زیست همکاری خوبی با سازمان در حوزه گردشگری داشته و مطالعه جزیره آشوراده نیز با شرایط آسان انجام شده است.
وی با اشاره به ثبت جهانی آثار تاریخی در یونسکو گفت: سالانه تنها اجازه معرفی یک پرونده به یونسکو را داریم که تعیین آثار نیز تنها به عهده سازمان نیست، بلکه در شورایی پرونده های مختلف بررسی و بر اساس ضوابط خاصی به یونسکو برای ثبت پیشنهاد داده می شود . اما با توجه به موقعیت مناسب آرامگاه مختومقلی باید انجام مطالعات این منطقه در اولویت قرار داشته باشد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری در دیدار هفتگی خود با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با نمایندگان آمل و لاریجان و مجمع نمایندگان استان گلستان دیدار و مشکلات مطرح شده از سوی نمایندگان را بررسی کرد.
نظر شما