به گزارش خبرنگار مهر، سید علیرضا واسعی عصر پنجشنبه در نشست تخصصی انسجام اسلامی از منظر تاریخی که با حضور کارشناسان حوزه و دانشگاه در حاشیه نمایشگاه بزرگ انسجام اسلامی در قم برگزار شد، گفت: پیدایش تمدن اسلامی محصول آموزههای اسلامی و همگرایی و انسجام اسلامی در میان مسلمانان است و اوج درخشش این تمدن زمانی بود که مسلمانان در کنار یکدیگر و با هم متحد شدند.
وی با تأکید بر اینکه همگرایی موجب پیدایش تمدن اسلامی شد و برای رسیدن به تمدن اسلامی همگرایی ضرورت دارد، افزود: در عصر امام رضا(ع) همگرایی فرق مذهبی با طراحی ایشان در اوج خود بود.
واسعی خاطرنشان کرد: همه ادیان وقتی که به وجود میآیند عصر پیدایش و شکوفایی و عصر تثبیت را میگذرانند که تاریخ اسلام نیز چند دوره تمدنی را طی کرده است.یکی دوره رشد و شکوفایی که از همه زوایا به شکوفایی رسید و عامل این پیشرفت روحیه پذیرانندگی رهبران دینی بود.
مدیر پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) در پایان یادآور شد: گفتگو در خصوص تمدن موجب انسجام است، زیرا تمدن محصول تلاش همه انسانها است و سخن از تمدن یعنی ارائه عملکرد انسانهایی که همگی آن را به وجود آوردهاند و این میتواند ما را از نظر فکری و معرفتی به یکدیگر نزدیک کند.
حجت الاسلام حمید مطهری مدیر گروه سیره اهل بیت(ع) پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) با اشاره به آیاتی از قرآن و شواهد تاریخی گفت: انسجام به معنای کنار نهادن اعتقادات و باورهای یکدیگر نیست چنانچه بارها میبینیم امام علی(ع) در دوران خلافت در خصوص غدیر از اصحاب در مسجد المدینه سؤال میکند.
وی عنوان کرد: اگر نگاهی به قرون ابتدای اسلام و عصر ترجمه داشته باشیم دانشمندان مسلمان فراتر از اعتقادات خود بدون تعصب مذهبی با پذیرش همگرایی اسلامی علوم را از ملل و کشورهای مختلف کسب میکردند و در عصر امام رضا(ع) شاهد تأسیس مراکز علمی هستیم که در علوم مختلف فعال هستند.
قم - خبرگزاری مهر: مدیر پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: تمدن اسلامی یک تمدن متمایز از تمدنهای عصر خود بود و تمام تمدنهای غیر اسلامی در این تمدن محو بود.
کد خبر 595726
نظر شما