به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس پیشنهاد ریاض، در بسیاری از کشورها نظیر کشور کانادا و دیگر کشورهایی که از وسعت زیادی برخوردارند و از طرفی در این کشورها نمایندگی های جمهوری اسلامی فاقد کنسولگریهای بیشتر برای پیگیری امور کنسولی هموطنان مقیم در آن کشورهاست، وزارت امور خارجه می تواند مواردی از اختیارات کنسولی خود مانند: گواهی امضا، کارهای مربوط به گذرنامه (اعم از صدور اولیه، تمدید و تجدید و غیره)، ثبت وقایع اربعه (مثل ولادت، ازدواج، طلاق و فوت) و موارد دیگر از این قبیل را می تواند بر اساس حفظ مواد امنیتی به افراد ایرانی الاصل مقیم و غیر دولتی و واجد شرایط وزارت امورخارجه در آن مناطقی که فاقد کنسولگری است، اعطا شود.
به گفته ریاض، در بسیاری از موارد هموطنان باید با طی مسافت زیاد خود را به کنسولگریها رسانده و در این راه با مشکلات فراوانی روبرو می شوند و از طرفی با اجرای این طرح نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران می توانند به صورت ناظر براین امور فعالیت نماید و در بسیاری از هزینه ها برای دو طرف صرفه جویی و نیز امور کنسولی برای ایرانیان تسهیل خواهد شد.
وی تاکید کرد: این پیشنهاد که باعنوان کنسول افتخاری به شورای عالی ایرانیان خارج از کشور در دولت و وزارت امور خارجه جهت حصول نتیجه نهایی ارائه شده و فراکسیون پیگیری امور ایرانیان خارج از کشور در مجلس شورای اسلامی تا پایان پیگیری خواهد شد.
ریاض تصریح کرد: فراکسیون بر این باور استوار است که ایرانیان مقیم خارج از کشور به عنوان مردمان منحصر به فرد در جهان و نمایندگان این مرز و بوم با حفظ هویت دینی و ملی ایرانیان در سراسر جهان بوده و شایسته اعتماد می باشند
رئیس فراکسیون پیگیری امور ایرانیان خارج از کشور در مجلس از تمامی صاحبنظران و اساتید ایرانی در سراسر جهان خواست تا نظرات تکمیلی خود را به آدرس اینترنتی فراکسیون info@fif.ir ارسال نمایند.
گفتنی است، مطابق ماده 127 برنامه چهارم توسعه وزارت امورخارجه مکلف است به منظور پیشبرد سیاست خارجی کشور و در چارچوب حفظ وتوسعه منافع ملی اقدامهای ذیل را به عمل آورد:
الف- توسعه و تقویت روشها و زمینه های ارتباط و مراوده با ایرانیان مقیم خارج از کشور به منظور حفظ هویت ملی و اسلامی و بهره گیری از سرمایه های مادی، معنوی وعلمی آنان در چارچوب مصوبات شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور.
ب- تنظیم و اعطای کمک های توسعه ای رسمی به کشورهای هدف به منظور ایجاد بازار برای کالاهای ایرانی و صدور خدمات فنی و مهندسی در چارچوب قوانین بودجه سالانه.
ج- تسیهل و ارائه بهتر خدمات کنسولی با بهره گیری از فناوری اطلاعات به منظور افزایش رضایتمندی و تکریم ارباب رجوع.
د- هماهنگی بخش های بین المللی کلیه دستگاه های اجرایی به منظور پیشبرد اهداف سیاست خارجی کشور در چارچوب آیین نامه ای که به همین منظور به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.
نظر شما